Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Τεχνικά χαρακτηριστικά BMW S1000RR 2019

Με Shiftcam και ο τετρακύλινδρος εν σειρά

Πριν από λίγες μέρες είχαμε ανεβάσει τις πρώτες ψηφιακές εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η BMW σχετικά με το νέο S1000RR, ενώ από το καλοκαίρι είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες από τις τελευταίες δοκιμές στο δρόμο του ανανεωμένου superbike των Βαυαρών. Όσοι περίμεναν να το δουν στην Intermot έμειναν με την προσμονή, η οποία αναμένεται να τελειώσει στο Μιλάνο κατά την διάρκεια της EICMA.
Πριν όμως από την επίσημη πρώτη του μοντέλου στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σαλόνι, διέρρευσαν τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά και μια φωτογραφία του μοντέλου, που όπως φαίνεται αποτελούν μέρος του επίσημου press kit που θα μοιραστεί στους δημοσιογράφους στην Έκθεση. Όπως αναφέρεται στο έντυπο, η βασική δομή του τετρακύλινδρου εν σειρά δεν έχει αλλάξει, εκτός από την τεχνολογία shift cam που διαθέτειπροφανώς παρόμοιας φιλοσοφίας με του R1250GS- για μεταβλητό χρονισμό και βύθισμα βαλβίδων και μάλλον στον έναν εκκεντροφόρο (αυτόν της εισαγωγής). Η απόδοσή του ανακοινώνεται στα 207 (!) άλογα στις 13.500 στροφές (οκτώ ίππους παραπάνω από τον προκάτοχό του στις ίδιες όμως στροφές), ενώ η ροπή δεν έχει αλλαγή σε ό,τι αφορά την μέγιστη τιμή (11,5kgm) μόνο που αποδίδεται 500 στροφές υψηλότερα (στις 11.000). Το ανακοινωμένο βάρος μαρτυρά μια σοβαρή "δίαιτα" μιας και ανέρχεται στα 197 κιλά, από τα 204 που ζύγιζε το μοντέλο του 2016. Αυτό οφείλεται εν μέρει και στο διαφορετικό σχήμα του ρεζερβουάρ που έχει και μικρότερη χωρητικότητα κατά ένα λίτρο (16,5lt από 17,5lt), ενώ το διαφορετικό υποπλαίσιο-χωροδικτύωμα φέρνει και διαφορετικό ύψος σέλας (824mm από 815).
Στον στάνταρ εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται το Race ABS, το ABS Pro, τα τέσσερα riding modes της απόδοσης (Rain, Road, Dynamic, Race), το traction control, το σύστημα υποβοήθησης στην εκκίνηση υπό κλίση (HSC), το Shift Assist Pro της BMW (quickshifter), η TFT οθόνη για τα όργανα και τα φουλ LED φώτα. Η BMW ανακοινώνει επίσης και μια μακρά λίστα προεραιτικού εξοπλισμού με αρκετά εξαρτήματα από την σειρά "Μ". Όπως φαίνεται δεν θα διαθέτει το carbon ψαλίδι που είχαν σχεδιάσει οι Γερμανοί για μαζική παραγωγή, αλλά όλα αυτά αναμένεται να επιβεβαιωθούν σε λίγες μέρες στο κέντρο της βιομηχανίας του ιταλικού βορά, στο Μιλάνο.

Tags: