Triumph Trident 800 - Σε δοκιμές στην Ισπανία

Στην πλατφόρμα του Tiger Sport 800
Triumph Trident 800
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/3/2025

Όπως και με την πλατφόρμα 660, η Triumph ετοιμάζει κι άλλες μοτοσυκλέτες που θα κάνουν παρέα στην Tiger Sport 800, με το Trident 800 να κάνει την αρχή, και το Daytona 800 να έπεται.

Στο διαδίκτυο έκανε τώρα την εμφάνισή της μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται μια πρωτότυπη γυμνή μοτοσυκλέτα που οι Ισπανοί και Ιταλοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως είναι η Triumph Trident 800 που δοκιμάζεται στον δρόμο, πριν πάρει την τελική μορφή παραγωγής της.

Το ελαφρώς σουρεαλιστικό είναι πως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας φαίνεται πως είναι ο Ισπανός αγωνιζόμενος του EWC Alex Toledo, κομπλέ με την αγωνιστική του φόρμα στα χρώματα της Kawasaki και το κράνος με το #55! Στη φωτογραφία, διακρίνεται ο Toledo κατά τη διάρκεια έντονων φρένων, όπου μάλιστα το μπροστινό έχει διπλώσει.

Triumph Trident 660

Όσον αφορά στην Trident 800 της φωτογραφίας, ελάχιστες είναι οι διαφορές από το 660 (φωτό άνω), με τα πλαστικά, το ρεζερβουάρ -ίσως ελαφρώς πιο ογκώδες στο πάνω μέρος-, τα όργανα -δυστυχώς-, τον προβολέα, τους καθρέπτες, το ψαλίδι, και τις ζάντες -με μικρή διαφορά στην ύπαρξη μιας τρύπας εκεί που πιάνουν στο ψαλίδι- να δείχνουν ίδια. Ίδια είναι και η στήριξη του αριθμού κυκλοφορίας στο ψαλίδι.

Ευτυχώς νέες και ακτινικές επιτέλους είναι οι τετραπίστονες δαγκάνες στους δυο δίσκους μπροστά, ενώ το μοντέλο δοκιμής φορά μια μικρή και άσχημη ζελατίνα, και μια καρίνα.

Η νέα Trident 800 αναμένεται να φέρει τις αναβαθμίσεις του μικρότερου μοντέλου του 2025, δηλαδή Cornering ABS και Traction Control, ενώ περιμένουμε να δούμε αν ο κινητήρας παραμείνει ίδιος σε απόδοση με του Tiger Sport 800, διαθέτοντας κι εδώ 115 ίππους,  αρκετούς παραπάνω από τους 81 της Trident 660, ή αν οι Βρετανοί τονώσουν μεσαίες και χαμηλές, με κάποιο τίμημα ψηλά.

ZXMOTO 250T ADV: Δικύλινδρο adventure scooter με τον κινητήρα στο κέντρο του πλαισίου

Με cruise control στον στάνταρ εξοπλισμό
ZXMOTO
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/9/2026

Η ZXMOTO συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον μοτοσυκλετιστικό κόσμο, παρουσιάζοντας ένα adventure scooter με χαρακτήρα μοτοσυκλέτας και cruise control στην έκθεση CIMAMotor 2026.

Το Adventure Scooter της ZXMOTO φέρει δικύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 249 κυβικών που θα αποδίδει περίπου 27 ίππους. Βέβαια, η είδηση εδώ είναι πως το σκούτερ θα έχει στοιχεία μοτοσυκλέτας, αφού ο κινητήρας του είναι κεντρικά τοποθετημένος, όπως συμβαίνει συνήθως σε σκούτερ μεγαλύτερων κυβικών, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο.

Όσον αφορά τον τομέα των αναρτήσεων, μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι και πίσω monoshock αμορτισέρ. Το μεταξόνιο ορίζεται στα 1.420 χιλιοστά και την τελική μετάδοση αναλαμβάνει ένας ιμάντας, ενώ οι διαστάσεις των τροχών του είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω.

ZXMOTO

Ο εξοπλισμός είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, καθώς περιλαμβάνει οθόνη TFT 5 ιντσών, cruise control (!) και traction control.

Προς το παρόν βρίσκεται ακόμα σε στάδιο πρωτότυπου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027, οπότε τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά ίσως και να αλλάξουν. Εμείς θα σας ενημερώσουμε μόλις εκείνα ανακοινωθούν, αλλά και μόλις μάθουμε αν το σκούτερ θα εισαχθεί στην χώρα μας, τώρα που πλέον έχουμε και Έλληνα αντιπρόσωπο.