UM Chill 125 - Ρετρό Α1 scooter σε 2 εκδόσεις

Προσεγμένο design, και εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή
UM Motorcycles Chill scooter
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/5/2023

H UM Motorcycles, της οποίας την αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα έχει η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε. παρουσιάζει το νέο ρετρό scooter UM Chill 125, που κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, Classic & Sport. 

Το νέο Chill της UM Motorcycles είναι ένα σκούτερ σε ρετρό στιλ, με προσεγμένο design που παραπέμπει σε vintage ιταλικά δίκυκλα, ενώ παράλληλα διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία και πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Στην καρδιά του Chill βρίσκεται ένας τετράχρονος αερόψυκτος κινητήρας 124,6 κ.εκ. με απόδοση 8,6 hp / 7.500 rpm. Η εκκίνηση γίνεται με μίζα και η τροφοδοσία με ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Το τηλεσκοπικό πιρούνι συνοδεύει μονό πίσω αμορτισέρ, ενώ στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 190 mm μπροστά. έναν ακόμα 200 mm πίσω και σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Οι τροχοί των 12 ιντσών φέρουν ελαστικά διαστάσεων 120/70-12, ενώ το χαμηλό ύψος σέλας στα 810 mm και το μικρό βάρος των 102 κιλών κάνουν το Chill εξαιρετικά εύκολο στην καθημερινή συμβίωση ακόμα και από αναβάτες χαμηλού αναστήματος.

UM Chill

Το νέο UM Chill διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τις Classic και Sport. Η έκδοση Classic έρχεται σε "σοβαρούς" χρωματισμούς χαμηλών τόνων (μαύρο και λευκό), ενώ η έκδοση Sport ξεχωρίζει από τα πιο ζωντανά χρώματα (έντονο πορτοκαλί και έντονο πράσινο), από τον αριθμό 99 που παραπέμπει σε... αγωνιστικό numberplate και τα γραφικά που της δίνουν υπέροχο ρετρό-σπορ ύφος και τέλος από τον προβολέα LED.

Το μεγάλο ρεζερβουάρ των 6 λίτρων σε συνδυασμό με την επίσημη (WMTC) μέση κατανάλωση των 2,7 λτ./100 χλμ., η αυτονομία του Chill είναι ένα ακόμα ατού του scooter. 

UM Chill

Η τιμή του Chill είναι ιδιαίτερα προσιτή, καθώς το Classic κοστίζει 2.000 ευρώ και το Sport 2.070 ευρώ, με την UM Motorcycles να παρέχει εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών.

Γνωρίστε περισσότερα για τη UM Motorcycles και δείτε τα μοντέλα της στο επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες