Ξανά μονοκύλινδρο Ducati - Η αρχή με Supermotard!

Αποκαλύφθηκε ο νέος αντίπαλος του KTM 690 SMC
Ducati Supermotard spy
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2023

Μια διαρροή φωτογραφίας στο διαδίκτυο, φαίνεται να δείχνει μια Supermotard μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα με το σήμα της Ducati, έτοιμη να παρουσιαστεί ως μοντέλο 2024, μοντέλο που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε On-Off / Enduro έκδοση.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον κυβισμό της νέας Supermotard μοτοσυκλέτας του Borgo Panigale, αν και τα αντίστοιχα μοντέλα του Pierer Group που κυριαρχούν στην κατηγορία κινούνται από μονοκύλινδρο σύνολο 692,7 κ.εκ., που αποδίδει 74 hp. Λογικό είναι λοιπόν η Supermotard μοτοσυκλέτα των Ιταλών να ετοιμάζεται για να ανταγωνιστεί τα KTM 690 SMC, Husqvarna 701 Supermoto & GASGAS SM 700, άλλωστε η Ducati έχει την τεχνολογία και το know-how να βγάλει παραπλήσια -ή και υψηλότερα- νούμερα ιπποδύναμης.

Μια υπόθεση που ακούγεται με ενδιαφέρον όσον αφορά στην προέλευση του συγκεκριμένου κινητήρα, είναι πως η Ducati θα μπορούσε να έχει κόψει στα δύο τον V2 Testastretta κινητήρα των 1.260 κ.εκ., για να βρεθεί με έναν μονοκύλινδρο 630 κ.εκ., ενώ έτσι οι Ιταλοί θα μπορούσαν να γλυτώσουν έξοδα εξέλιξης, χρησιμοποιώντας κεφαλή από τον παραπάνω V2.

Η ιστορία της Ducati ξεκίνησε σε μονοκύλινδρη βάση, με τετράχρονους κινητήρες 50-450 κ.εκ., με και χωρίς Desmo, ενώ τελευταία φορά που η Ducati είχε μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα στη γκάμα της ήταν το Supermono που κατασκευαζόταν μεταξύ 1993-1997, με το εργοστάσιο να παράγει μόλις 67 μοτοσυκλέτες, αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση. Ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα που σχεδίασε για τους Ιταλούς ο Pierre Terblanche, με τον υγρόψυκτο κινητήρα των 549 / 572 κ.εκ. να προέρχεται από τον V2 του 851, με την αφαίρεση του ενός κυλίνδρου, έχοντας όμως δύο μπιέλες με τη δεύτερη να έχει τον ρόλο αντικραδασμικού άξονα, μια ιδέα που χρησιμοποίησε και η BMW στα πρώτα της δικύλινδρα εν σειρά μοντέλα, και σήμερα χρησιμοποιεί η SYM στο MAXSYM TL. Σημειώστε πως το Supermono απέδιδε 75 hp / 10.000 rpm!

Χρόνια τώρα οι φήμες και οι πληροφορίες για μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα Ducati δίνουν και παίρνουν, όμως τώρα έχουμε και φωτογραφία να υποστηρίξει την πληροφορία.

Ετικέτες

Kove 625X Pro: Διαθέσιμη στην Ελλάδα με τιμή στο κάτω όριο της κατηγορίας της

Νέα adventure με 63 ίππους και πολύ πλούσιο εξοπλισμό
kove 625x pro
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Η καινούργια προσθήκη στη γκάμα της Kove παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους στην έκθεση EICMA 2025 τον περασμένο Νοέμβρη και πλέον φτάνει και στη χώρα μας για να ξεκινήσει την εμπορική της περιπέτεια.

Στη καθήκον αυτό θα έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς ήδη γνωρίζουμε εδώ και μερικούς μήνες την πολύ δυνατή τιμή της στα 6.395 ευρώ. Πρόκειται για μια τιμολόγηση που της δίνει πλεονέκτημα έναντι σχεδόν σύσσωμου του ανταγωνισμού της στην κατηγορία των on-off/adventure 600-700 κυβικών, όπου μόνο το QJMOTOR SRT600SX είναι φθηνότερο (€5.895).

kove 625x pro

Η Kove ωστόσο έχει φροντίσει ώστε η μοτοσυκλέτα της να δείχνει χορτάτη από εξοπλισμό ξεχωρίζοντας μεταξύ του άμεσου ανταγωνισμού της.

Στα συστήματα ασφάλειας θα βρούμε τα προφανή, όπως δικάναλο ABS με απενεργοποίηση στον πίσω τροχό και traction control, αλλά αυτό που πραγματικά την κάνει να ξεχωρίζει είναι το πίσω ραντάρ που καλύπτει τα νεκρά σημεία των καθρεπτών.

kove 625x pro

Όσο για τις ανέσεις, εδώ η Kove δίνει ρέστα με keyless κεντρικό διακόπτη, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, φώτα ομίχλης, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, έγχρωμη TFT οθόνη 6,75 ιντσών με ρυθμιζόμενη κλίση και δυνατότητα mirroring τηλεφώνου, αλουμινένια ποδιά και πλήρη προστασία από κάγκελα, πλαϊνό και κεντρικό σταντ.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 581 κυβικών εκατοστών προέρχεται από τη Loncin και είναι ο ίδιος που φορά η Voge DS625X με 63 ίππους και 5,8 χιλιογραμμόμετρα ροπής, ρυθμιζόμενος σε δύο στάθμες απόδοσης χάρη στις αντίστοιχες riding modes Sport και Eco, ενώ με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 21 λίτρων υπόσχεται μεγάλη αυτονομία.

kove 625x pro

Στις αναρτήσεις οι Κινέζοι δεν έχουν κάνει καμιά οικονομία, προσφέροντας ένα με πλήρως ρυθμιζόμενο συνολάκι της ΚΥΒ μπροστά και πίσω, σε συνδυασμό με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Taisko που επενεργούν σε δίσκους 300 χιλιοστών μπροστά.

Με τροχούς 19 και 17 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα, η νέα Kove 625X Pro ξεκινά την πορεία της στην ελληνική αγορά σε δύο χρώματα, μαύρο και λευκό.

kove 625x pro

 

Ετικέτες