Yamaha - Ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το μέλλον του R1

“Θα παραμείνουμε πιστοί στο αγωνιστικό μας DNA παρά τις όποιες μελλοντικές προκλήσεις”
Yamaha R1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/3/2024

Την τελευταία δεκαετία η παγκόσμια αγορά της μοτοσυκλέτας έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές, με την αυστηροποίηση των προδιαγραφών ρύπων μαζί με την αύξηση των τιμών εξαρτημάτων και μοτοσυκλετών να ωθούν τις εταιρείες σε επανατοποθετήσεις που κάποιες φορές επηρεάζουν το μέλλον εμβληματικών μοντέλων, όπως στην περίπτωσή μας το R1.

Τον Φεβρουάριο του 2024 σας είχαμε μεταφέρει για πρώτη φορά την είδηση μέσω βρετανικών πηγών, ενώ τώρα η Yamaha Ευρώπης ανοίγει όλα τα χαρτιά της όσον αφορά στο μέλλον της κορυφαίας Superbike μοτοσυκλέτας της.

Όπως αναφέρει η Yamaha Europe, η εταιρεία θα παραμείνει πιστή στο αγωνιστικό DNA και στις ρίζες της, παράγοντας σπορ μοντέλα και στο μέλλον και συγκεκριμένα τα R125, R3 και R7, ενώ με τις μεταβολές στη ζήτηση και στις ανάγκες των πελατών της, η ιαπωνική εταιρεία πήρε την απόφαση πως όπως και το R6, που από το 2020 διατίθεται αποκλειστικά σε έκδοση πίστας που δεν πληροί τις Euro προδιαγραφές και κατ’ επέκταση δεν βγάζει αριθμό κυκλοφορίας, το R1 θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο από το 2025.

Η Yamaha σπεύδει να τονίσει πως αυτό δεν είναι το τέλος του εμβληματικού R1. Η παγκόσμια παραγωγή της μοτοσυκλέτας θα συνεχίσει και στο μέλλον, όπως θα συνεχίσει και το πρόγραμμα εξέλιξής της, που χάρισε στην εταιρεία πρόσφατους τίτλους τόσο στο WorldSBK όσο και στο EWC.

Το R1 παραμένει δημοφιλής επιλογή για αναβάτες και ομάδες που ζητούν μια ανταγωνιστική και οικονομική πρόταση, τόσο για track days όσο και για τους αγώνες, από club-racing σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για τον παραπάνω λόγο, η Yamaha έχει κάνει διαθέσιμη μια γκάμα αξεσουάρ επιδόσεων (GYTR Performance) για το R1, χρησιμοποιώντας την εμπειρία των μηχανικών που εξελίσσουν σήμερα τη μοτοσυκλέτα του Jonathan Rea για το WorldSBK. Την ίδια στιγμή η Yamaha Motor Europe και οι διανομείς της έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο από GYTR PRO SHOPS, για την υποστήριξη των αναβατών που θέλουν να ανεβάσουν την απόδοση των R1 τους για απαιτητική χρήση πίστας. Τα GYTR PRO SHOP μαγαζιά βρίσκονται κυρίως σε χώρες που έχουν αυξημένη αγωνιστική κουλτούρα, όπως στη Βρετανία, την Ιταλία και την Αυστρία.

Κατά τη διάρκεια του 2024, τα ομολογκαρισμένα για χρήση δρόμου R1 & R1M θα είναι διαθέσιμα για αγορά από το δίκτυο dealer της Yamaha στην Ευρώπη, με την εταιρεία να συνεχίζει να διοργανώνει τα event της σειράς “Yamaha Racing Experience”.

Τα παραπάνω event θα λάβουν χώρα στην πίστα της Jerez στην Ισπανία, κατά τις 3 και 4 Ιουλίου του 2024, όπου οι ιδιοκτήτες των R1 GYTR PRO 25th Anniversary και των R1M του 2024 θα μπορέσουν να “λιώσουν” στην οδήγηση -δωρεάν μάλιστα-, με εκπαιδευτές και μηχανικούς στη διάθεση τους, ενώ στην παρέα τους, πέρα από αγωνιζόμενους της Pata Prometeon Yamaha WorldSBK Team θα βρίσκεται και ο μέγιστος ambassador της Yamaha, ο ίδιος ο Valentino Rossi!

Η Yamaha κλείνει το ανακοινωθέν της δηλώνοντας εμφατικά πως οι αγώνες είναι στο DNA της. Και άσχετα με τις μελλοντικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει, η Yamaha δεσμεύεται να διατηρήσει αυτό το κομμάτι της ταυτότητάς της, εξελίσσοντας όλη τη sport γκάμα της τόσο σε πίστα όσο και στον δρόμο, παράλληλα με την GYTR στρατηγική της και το μοναδικό πρόγραμμα Blu Cru για τους αγωνιζόμενους της

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες