Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Yamaha concept 3CT και Xmax 300 Iron 2019 στην EICMA

Η Yamaha επεκτείνεται δυναμικά στα τρίκυκλα!

Η Yamaha ξεκίνησε δυναμικά τη παρουσίαση των νέων μοντέλων της με την εμφάνιση του νέου concept τρίκυκλου scooter 3CT των 300 κυβικών. Αναφερόμενη στις πωλήσεις και στην επιτυχία των μικρότερων Tricity 125 και 155 (που είναι πάνω απο 22.000) η Yamaha έχει ξεκινήσει να εξελίσσει ένα το επόμενο μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμα της στα τρίκυκλα scooter. Το νέο πρωτότυπο απέχει ακόμα από την παραγωγή αλλά όπως φαίνεται υιοθετεί την τεχνολογία LED σε όλα τα φωτιστικά σώματα και όχι μόνο, καθώς έχουμε την εμφάνιση των LED σιριτίων γύρω από τη σέλα, που είναι κατασκευασμένη με τη χρήση της 3D-printing τεχνολογίας.

 

Η συνολική σχεδίαση έχει αρκετά φουτουριστικά στοιχεία, ενώ το πρωτότυπο όπως δήλωσαν και οι υπεύθυνοι είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα του Xmax 300 που είναι αποδεδειγμένα ο δυνατότερος της κατηγορίας, ενώ η Yamaha υπόσχεται οικονομική και ευέλικτη μετακίνηση.

Στο τέλος του άρθρου ακολουθεί γκαλερί με φωτογραφίες

Τέλος να αναφέρουμε πως είναι το πρώτο τρίκυκλο της Yamaha που κλειδώνει τους τροχούς με ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα, ενώ το όνομα πλέον αλλάζει και από tricity και γίνεται 3CT, εστιάζοντας έτσι στους τρείς τροχούς. Παράλληλα η Yamaha παρουσίασε μετά το πρωτότυπο τρίκυκλο την ειδική έκδοση του Xmax 300 για το 2019 την Iron με το scooter να διατηρεί τις ίδιες επιδόσεις του κινητήρα και η έκδοση να εστιάζει στις αισθητικές αλλαγές όπως το alcantara δέρμα στη σέλα και στους χρωματισμούς του scooter.