Yamaha concept 3CT και Xmax 300 Iron 2019 στην EICMA

Η Yamaha επεκτείνεται δυναμικά στα τρίκυκλα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

5/11/2018

Η Yamaha ξεκίνησε δυναμικά τη παρουσίαση των νέων μοντέλων της με την εμφάνιση του νέου concept τρίκυκλου scooter 3CT των 300 κυβικών. Αναφερόμενη στις πωλήσεις και στην επιτυχία των μικρότερων Tricity 125 και 155 (που είναι πάνω απο 22.000) η Yamaha έχει ξεκινήσει να εξελίσσει ένα το επόμενο μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμα της στα τρίκυκλα scooter. Το νέο πρωτότυπο απέχει ακόμα από την παραγωγή αλλά όπως φαίνεται υιοθετεί την τεχνολογία LED σε όλα τα φωτιστικά σώματα και όχι μόνο, καθώς έχουμε την εμφάνιση των LED σιριτίων γύρω από τη σέλα, που είναι κατασκευασμένη με τη χρήση της 3D-printing τεχνολογίας.

 

Η συνολική σχεδίαση έχει αρκετά φουτουριστικά στοιχεία, ενώ το πρωτότυπο όπως δήλωσαν και οι υπεύθυνοι είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα του Xmax 300 που είναι αποδεδειγμένα ο δυνατότερος της κατηγορίας, ενώ η Yamaha υπόσχεται οικονομική και ευέλικτη μετακίνηση.

Στο τέλος του άρθρου ακολουθεί γκαλερί με φωτογραφίες

Τέλος να αναφέρουμε πως είναι το πρώτο τρίκυκλο της Yamaha που κλειδώνει τους τροχούς με ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα, ενώ το όνομα πλέον αλλάζει και από tricity και γίνεται 3CT, εστιάζοντας έτσι στους τρείς τροχούς. Παράλληλα η Yamaha παρουσίασε μετά το πρωτότυπο τρίκυκλο την ειδική έκδοση του Xmax 300 για το 2019 την Iron με το scooter να διατηρεί τις ίδιες επιδόσεις του κινητήρα και η έκδοση να εστιάζει στις αισθητικές αλλαγές όπως το alcantara δέρμα στη σέλα και στους χρωματισμούς του scooter.

Ετικέτες

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες