Zontes D350 ABS/TCS - Έφτασε το αδερφάκι του Ε350, ανακοινώθηκε η τιμή του

Με δυνατό κινητήρα 36,5 hp και κορυφαίο εξοπλισμό
motomag Zontes D350 ABS/TCS – Έφτασε το αδερφάκι του Ε350
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/2/2024

Το νέο scooter της Zontes με ονομασία D350 το οποίο βασίζεται στο GT scooter E350, προσφέρει αξιόλογες επιδόσεις και εξοπλισμό, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την προσιτή τιμή απόκτησης.

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του D350 είναι ίδιος με του Ε350, και έχει χωρητικότητα 349 κυβικά εκατοστά, με την απόδοση να φτάνει τους 37 ίππους και τα 3,87 κιλά ροπής. Η κατανάλωση WMTC διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα στα 3,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα με το ρεζερβουάρ των 12 λίτρων να προσφέρει μια αυτονομία της τάξης των 350 χιλιομέτρων -σε εργαστηριακές συνθήκες.

Zontes D350 ABS/TCS – Έφτασε το αδερφάκι του Ε350

Ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο mode οδήγησης (Ε για πιο οικονομική οδήγηση σε μεγάλες διαδρομές και S για πιο σπορ συμπεριφορά) μέσω ενός κουμπιού στο δεξί γκριπ του scooter. Ανεξάρτητα από την επιλογή του mode που θα επιλέξει ο αναβάτης, το σύστημα περνάει αυτόματα στη χαρτογράφηση “S” μόλις οι στροφές του κινητήρα ξεπεράσουν τις 7.000, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του ο χρήστης την πιο άμεση απόκριση, για παράδειγμα σε περίπτωση προσπέρασης.

Το νέο D350 εφοδιάζεται με traction control το οποίο ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου, ενώ στον βασικό εξοπλισμό βρίσκουμε και το σύστημα TPMS, το οποίο παρακολουθεί και ενημερώνει για τη σωστή πίεση και θερμοκρασία των ελαστικών.

Zontes D350 ABS/TCS – Έφτασε το αδερφάκι του Ε350

Η TFT οθόνη η οποία προβάλλει τις απαραίτητες ενδείξεις -διαθέτει τέσσερα θεματικά interfaces: Recreation, Race, Street και Simplicity- έχει δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής σε προβολή ημέρας/νύχτας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτός του περιβάλλοντος, ενώ διαθέτει και σύνδεση μέσω Bluetooth με το κινητό του αναβάτη.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του D350 ανήκει και το νέας γενιάς σύστημα Keyless 3.0, το οποίο αναγνωρίζει το κλειδί σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από τον αισθητήρα. Μόλις μεγαλώσει αυτή η απόσταση το D350 κλειδώνει αυτόματα, ενώ το σύστημα διαθέτει και τη διεθνή πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP67. Η σημαντική δυνατότητα του συστήματος είναι ότι το κλειδί μπορεί να επικοινωνήσει με τον αισθητήρα, ακόμη και όταν έχει αφαιρεθεί εντελώς η μπαταρία από το keyless σύστημα, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το όχημα δεν θα μείνει κλειδωμένο και ακινητοποιημένο.

Zontes D350 ABS/TCS – Έφτασε το αδερφάκι του Ε350

Η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα μέσω ενός κουμπιού προσφέρει ικανοποιητική προστασία από τον αέρα, ενώ όλα τα φωτιστικά σώματα του D350 είναι τεχνολογίας LED αυξάνοντας το επίπεδο ασφάλειας κατά την οδήγηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπρόσθετα το scooter της Zontes διαθέτει DRL φωτισμό.

Ο σχεδιασμός του D350 αποπνέει μία σύγχρονη εικόνα, με τον αναβάτη του οχήματος να έχει στην διάθεση του εκτός από στιλ και πρακτικότητα. Κάτω από το τιμόνι και στο πάνω μέρος της ποδιάς, υπάρχουν δύο αποθηκευτικά ντουλαπάκια με χώρους για έγγραφα, κινητό τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα. Το αριστερό ντουλαπάκι διαθέτει διπλή θύρα ταχείας φόρτισης USB (Type A+ και Type C), ενώ και οι δύο θύρες υποστηρίζουν τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα φόρτισης, όπως το QC2.0/3.0 για όλους τους τύπους κινητών τηλεφώνων. Η κάθε θύρα μπορεί να φορτίσει με ισχύ 18W. Ο αποθηκευτικός χώρος που βρίσκεται κάτω από τη σέλα, μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος καθώς και μικροαντικείμενα του αναβάτη.

Zontes D350 ABS/TCS – Έφτασε το αδερφάκι του Ε350

Στον στάνταρ εξοπλισμό του D350 συμπεριλαμβάνεται και χειρόφρενο, με τη μανέτα του πίσω φρένου να είναι εφοδιασμένη με σύστημα που την κρατάει πατημένη όσο το D350 παραμένει σταθμευμένο, διασφαλίζοντας ότι το scooter θα παραμείνει ασφαλές ακόμη και όταν παρκάρετε σε δρόμους με μεγάλη κλίση.

Όσον αφορά την πέδηση το D350 είναι εφοδιασμένο με μία ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα στο μπροστινό φρένο με τέσσερα έμβολα, η οποία προέρχεται από την J.Juan, με ένα δίσκο 268mm ενώ πίσω υπάρχει ένας ακόμα δίσκος 265mm που συνδυάζεται με μία δαγκάνα δύο εμβόλων. Το πακέτο ολοκληρώνεται με το δικάναλο σύστημα ABS, το οποίο συμβάλει στο ασφαλές φρενάρισμα.

Στις αναρτήσεις του D350 υπάρχει τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 41mm το οποίο εδράζεται σε δύο πλάκες, όπως συμβαίνει στις αναρτήσεις των μοτοσυκλετών, ενώ πίσω υπάρχουν δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Η τιμή του ZONTES D350 έχει καθοριστεί στα 4.795 ευρώ και θα διατίθεται μέσα από το ειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ.

Zontes D350 ABS/TCS – Έφτασε το αδερφάκι του Ε350

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ZONTES D350

  • ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος Υγρόψυκτος 349cc
  • ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ 1/4
  • ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI (BOSCH)
  • ΙΣΧΥΣ 37ps (36,5 hp) /7.500rpm
  • ΡΟΠΗ 38Nm (3,87 kgm) /6.000rpm
  • ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 12 L
  • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 3.4L / 100km (WMTC3)
  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 2025 x 780 x 1400/1500
  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ 1405mm
  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 160mm
  • ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 760mm
  • ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 188 kg
  • ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ Δίσκος 268mm – Τετραπίστονη Ακτινική Δαγκάνα J.Juan + ABS
  • ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Δίσκος 265mm – Διπίστονη Δαγκάνα J.Juan + ABS
  • ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
  • ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ Τηλεσκοπικό Πιρούνι 110mm / 41mm
  • ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
  • ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ Δύο Ρυθμιζόμενα Αμορτισέρ 38mm
  • ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 120/70-15
  • ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 140/70-14

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες