"Μπροστά μου ο διάδρομος του Τατοΐου. Ξεκινάω, πρώτη, δευτέρα, τρίτη και τίποτα δραματικό δεν έχει συμβεί ακόμα, αν δεν υπολογίσεις βέβαια πως το πράμα αυτό επιταχύνει κολασμένα. Κι εκεί που γεμίζει η τρίτη, και τα χιλιόμετρα είναι πάνω από 200, σουζάρει και κρατάει τον τροχό του ψηλά ως τον κόφτη στα 230 χιλιόμετρα, αλλάζω σε τετάρτη, και δεν μπορεί, μα δεν καταλαβαίνει πως με τετάρτη θα έπρεπε να μειωθεί ο ρυθμός της επιτάχυνσης; Σφεντονίζεται προς τον ορίζοντα, και μόλις περνάει τα 250... ξανασουζάρει, ευτυχώς τα ηλεκτρονικά κρατάνε μακριά το καπάκι, 270+ πια, ο κόφτης κατεβάζει τον τροχό, πέμπτη και πάνω από 300, έκτη και προλαβαίνω να δω μόνο τα δύο πρώτα ψηφία του κοντέρ, 33..., ο διάδρομος τελειώνει, φρένααα!!! Δεν μπορεί, είναι βλαμένο αυτό το μηχανάκι, βάζεις έκτη και νομίζει πως έχει τρίτη..."
EICMA: Voge DS900X E-Suspension 2027 - Με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση
Παρουσία και στο Μιλάνο έπειτα από τη CIMA - Με πλήρη στάνταρ εξοπλισμό
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
6/11/2026
Την είδαμε για πρώτη φορά στην περασμένη CIMA, τώρα τη βλέπουμε και την EICMA την έκδοση του DS900X με τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.
Οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις είναι η αλλαγή που δίνει νέο ενδιαφέρον στo δικύλινδρο on-off της Voge, όπως μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η τιμή του στην ελληνική αγορά, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει μία ακόμη κινέζικη μοτοσυκλέτα στην ελληνική αγορά με τέτοιες αναρτήσεις, η λιγότερη χωμάτινη από το Voge, CFMOTO 800MT, τη δοκιμή της οποίας μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος του ΜΟΤΟ (#684) που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Γυρνάμε στο DS900X, το οποίο δεν έχει αλλαγές στον εν σειρά δικύλινδρο των 895 κ.εκ., που αποδίδει 94 ίππους και 9,7 kg.m ροπής στις 8.250 και 6.250 σ.α.λ. αντίστοιχα με το βάρος της μοτοσυκλέτας να βρίσκεται στα 238 κιλά, λογικά πλήρης υγρών με την εταιρεία να αναφέρεται στη συγκεκριμένη τιμή ως "net wieght", στα λίγα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει δημοσιεύσει.
Η απόσταση της σέλας από το έδαφος βρίσκεται στα 825 χλστ. και της μοτοσυκλέτας στα 190 χλστ. με τον εμπρός τροχό στις 21 ίντσες και τον πίσω στις 17 για ελαστικά διαστάσεων 90/90 και 150/70 αντίστοιχα. Οι ακτινωτοί τροχοί φέρουν tubeless ελαστικά και την πέδηση αναλαμβάνει η Brembo με δύο δίσκους 305 χλστ. και διπίστονες δαγκάνες μπροστά.
Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα η παρουσία IMU έξι αξόνων αναβαθμίζει τη λειτουργία τους καθώς αποκτούν "ευαισθησία" στις κλίσεις της μοτοσυκλέτας και ρυθμίζουν ανάλογα την απόδοσή τους. Έτσι στον στάνταρ εξοπλισμό η μοτοσυκλέτα έχει Cornering ABS αλλά και Cornering Traction Control.
Έχει φυσικά και τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που μπορούν να αλλάξουν τη συμπίεση και την επαναφορά σε πιρούνι και αμορτισέρ αλλά και την προφόρτιση για το τελευταίο, με τη Voge να μην διευκρινίζει σε αυτό το σημείο αν οι αναρτήσεις λαμβάνουν πληροφορίες και από την IMU μονάδα. Περιμένουμε να μάθουμε και τις διαδρομές των αναρτήσεων, οι οποίες δεν θα διαφέρουν λογικά από εκείνες της συμβατικής έκδοσης.
Το DS900X έχει επίσης στον στάνταρ εξοπλισμό του TFT οθόνη με συνδεσιμότητα, προγράμματα οδήγησης, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενη σέλα, 12βολτη παροχή ρεύματος, τιμόνι μεταβλητής διατομής, keyless σύστημα ενεργοποίησης/εκκίνησης, full LED φώτα, προστατευτικές χούφτες, προστατευτικά κάγκελα, quickshifter, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, cruise control, μεταλλική σχάρα με χειρολαβές συνεπιβάτη, προβολείς ομίχλης και σταμπιλιζατέρ τιμονιού.