Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Aprilia Tuareg 660 2021: Η πρώτη φωτογραφία που υπάρχει

Εντυπωσιάζει η νέα γκάμα της Aprilia

Το μεσαίο on-off της Aprilia που είδαμε «μέσα στα χόρτα» στην EICMA το 2019 και το MOTO ήταν το πρώτο μέσο στον κόσμο που αποκάλυψε το όνομά τουπως γίνεται και με το επερχόμενο μεσαίο Honda- πιάστηκε να κυκλοφορεί στον δρόμο και μας δείχνει αυτό ακριβώς που θα θέλαμε να δούμε! Μία μοτοσυκλέτα που είναι τόσο “on” όσο και “off”!

Ο κινητήρας είναι ο δικύλινδρος που κινεί και το πολυαναμενόμενο RS 660 και προέρχεται από τον πετυχημένο V4 της εταιρείας, κρατώντας το εμπρός μπλοκ των κυλίνδρων. Η ιπποδύναμη αναμένεται να είναι από 85 ίππους, έως 95 μέγιστο και σύμφωνα με όσα σας έχουμε γράψει από πέρσι, στόχος της Aprilia δεν είναι τόσο τα μεσαία on-off. Είναι και τα μεσαία. Γιατί με την απόδοση αυτή μπαίνει στην γειτονιά των 900 και των 1.000 κυβικών καθώς ενδεικτικά η Africa Twin αποδίδει 89,2 ίππους. Η πρόθεση της Aprilia -όπως πρώτοι μεταδώσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο (!), γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ευλογούμε και τα γένια μας, είναι το νέο Tuareg να έχει ξεκάθαρα σπορ κατεύθυνση και άρα και επιδόσεις, διαχωρίζοντας τον εαυτό του από το Moto Guzzi V85TT!

Η Aprilia, ως μέρους του Piaggio Group, αντιμετωπίζει την γκάμα της σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου, πράγμα που δεν συμβαίνει στην συνείδηση των πελατών της βέβαια. Ο «Απριλιανός» δεν θεωρεί πως έχει κοινά στοιχεία με τον «Γκουζίστι».

Σε κάθε περίπτωση κρατάμε την πρόθεση της Aprilia για μία σπορ και ελαφριά μοτοσυκλέτα, με έναν κινητήρα που πιστεύουμε πάρα πολύ στην επιτυχία του και -ελπίζουμε- σε μία προσιτή συνολικά τιμή.

Από εκεί και πέρα το νέο Tuareg 660 θα τοποθετηθεί στην συνείδηση του κόσμου απέναντι στο Yamaha Tenere 700, ιδιαίτερα με ’21 εμπρός τροχό και ΄18 πίσω όπως φαίνεται να έχει το νέο μεσαίο on-off της Aprilia!

Το περιμέναμε από πέρσι να το δούμε ως μοντέλο του 2021 τον φετινό Νοέμβριο. Αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει, ωστόσο θεωρούμε βέβαιο πως η παραγωγή του έχει μεταφερθεί ήδη προς τα εμπρός, εξαιτίας των καθυστερήσεων που έχουν υπάρξει φέτος.

Πρόκειται για ένα από τα μοντέλα που περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον…

 

Διαβάστε επίσης:


Αποκλειστικές πληροφορίες για το Aprilia Tuareg 660 - Θα μπει σφήνα σε ΚΤΜ και Honda