Aprilia Tuareg 660 2021: Η πρώτη φωτογραφία που υπάρχει

Εντυπωσιάζει η νέα γκάμα της Aprilia
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/9/2020

Το μεσαίο on-off της Aprilia που είδαμε «μέσα στα χόρτα» στην EICMA το 2019 και το MOTO ήταν το πρώτο μέσο στον κόσμο που αποκάλυψε το όνομά του -όπως γίνεται και με το επερχόμενο μεσαίο Honda- πιάστηκε να κυκλοφορεί στον δρόμο και μας δείχνει αυτό ακριβώς που θα θέλαμε να δούμε! Μία μοτοσυκλέτα που είναι τόσο “on” όσο και “off”!

Ο κινητήρας είναι ο δικύλινδρος που κινεί και το πολυαναμενόμενο RS 660 και προέρχεται από τον πετυχημένο V4 της εταιρείας, κρατώντας το εμπρός μπλοκ των κυλίνδρων. Η ιπποδύναμη αναμένεται να είναι από 85 ίππους, έως 95 μέγιστο και σύμφωνα με όσα σας έχουμε γράψει από πέρσι, στόχος της Aprilia δεν είναι τόσο τα μεσαία on-off. Είναι και τα μεσαία. Γιατί με την απόδοση αυτή μπαίνει στην γειτονιά των 900 και των 1.000 κυβικών καθώς ενδεικτικά η Africa Twin αποδίδει 89,2 ίππους. Η πρόθεση της Aprilia -όπως πρώτοι μεταδώσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο (!), γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ευλογούμε και τα γένια μας, είναι το νέο Tuareg να έχει ξεκάθαρα σπορ κατεύθυνση και άρα και επιδόσεις, διαχωρίζοντας τον εαυτό του από το Moto Guzzi V85TT!

Η Aprilia, ως μέρους του Piaggio Group, αντιμετωπίζει την γκάμα της σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου, πράγμα που δεν συμβαίνει στην συνείδηση των πελατών της βέβαια. Ο «Απριλιανός» δεν θεωρεί πως έχει κοινά στοιχεία με τον «Γκουζίστι».

Σε κάθε περίπτωση κρατάμε την πρόθεση της Aprilia για μία σπορ και ελαφριά μοτοσυκλέτα, με έναν κινητήρα που πιστεύουμε πάρα πολύ στην επιτυχία του και -ελπίζουμε- σε μία προσιτή συνολικά τιμή.

Από εκεί και πέρα το νέο Tuareg 660 θα τοποθετηθεί στην συνείδηση του κόσμου απέναντι στο Yamaha Tenere 700, ιδιαίτερα με ’21 εμπρός τροχό και ΄18 πίσω όπως φαίνεται να έχει το νέο μεσαίο on-off της Aprilia!

Το περιμέναμε από πέρσι να το δούμε ως μοντέλο του 2021 τον φετινό Νοέμβριο. Αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει, ωστόσο θεωρούμε βέβαιο πως η παραγωγή του έχει μεταφερθεί ήδη προς τα εμπρός, εξαιτίας των καθυστερήσεων που έχουν υπάρξει φέτος.

Πρόκειται για ένα από τα μοντέλα που περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον…

 

Διαβάστε επίσης:


Αποκλειστικές πληροφορίες για το Aprilia Tuareg 660 - Θα μπει σφήνα σε ΚΤΜ και Honda

ΒMW: Θέλει δικά της Stark Varg - Έρχονται ηλεκτρικά enduro, MX και supermoto

Αγόρασε μερίδιο της σλοβένικης startup Venna - Μπαίνει σε νέες κατηγορίες
BMW-Venna ηλεκτρική μοτοσυκλέτα συνεργασία 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/10/2026

Η BMW ανακοίνωσε την είσοδό της στην κατηγορία των off road μοτοσυκλετών, όχι όμως μέσω της παραδοσιακής οδού, με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά πηγαίνοντας απευθείας στην "επόμενη" ηλεκτρική ημέρα.

Δεν είναι μυστικό ότι η αγορά των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών αναμένεται να γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, όμως αυτό θα ισχύσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό -και πιο γρήγορα- για τις κατηγορίες των enduro, motocross και "πολεμικών" supermoto, όπου η αυτονομια της μπαταρίας παίζει μικρότερο ρόλο από ότι σε μια μοτοσυκλέτα που κυκλοφορεί κανονικά στον δρόμο. Οι Βαυαροί "βλέπουν" πάρκα (ούτως ή άλλως στη Γερμανία δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις πουθενά εκτός δρόμου χωρίς άδεια), όπου ο κόσμος θα μπορεί να πηγαίνει με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του και να ξεσκάει κάνοντας motocross ή enduro, με υποδομές για την ταχυφόρτισή τους ή ακόμη και για να αλλάζουν την άδεια μπαταρία τους με μία γεμάτη, εύκολα και γρήγορα.

Η BMW γνωρίζει καλά το παραπάνω και βλέπει τις ηλεκτρικές enduro, MX και supermoto ως τις επόμενες κατηγορίες που θέλει να δραστηριοποιηθεί προσελκύοντας παράλληλα και μια νέα μερίδα του κοινού, στην οποία μέχρι σήμερα δεν είχε πρόσβαση.

Οι Βαυαροί επέλεξαν να μην ξεκινήσουν την προσπάθειά τους από το μηδέν, αν και έχουν πλέον σχετική εμπειρία στα ηλεκτρικά από τα σκούτερ τους και πολλή περισσότερη από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζουν. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν λοιπόν ότι επενδύουν στη Venna, την οποία μπορεί και να μην γνωρίζετε αφού η νεοφυής εταιρεία από τη Σλοβενία, που εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή μπαταριών και ηλεκτρτικών κινητήρων για χρήση σε off road μοτοσυκλέτες, είχε παλιότερα διαφορετικό όνομα και ήταν γνωστή ως FLUX Motorcycles. Αν προσπαθήσετε να μπείτε στην ιστοσελίδα της τότε θα σας επανακατευθύνει στη νέα ιστοσελίδα της Venna.

BMW-Venna ηλεκτρική μοτοσυκλέτα συνεργασία 2026

Οι Σλοβένοι έχουν αλλάξει λοιπόν όνομα και έχουν ολοκληρώσει την εξέλιξη της δικής τους ηλεκτρικής MX/Enduro μοτοσυκλέτας, η οποία θα έχει μοτέρ απόδοσης 85-90 ίππων, virtual συμπλέκτη -προσομοίωση της λειτουργίας του μηχανικού συμπλέκτη-, όπως και αναγεννητική πέδηση, ώστε να φορτίζει η μπαταρία όταν κλείνει το γκάζι, κάτι που έχει πολύ μικρό αποτέλεσμα στην πράξη σε μια μοτοσυκλέτα αλλά πολύ μεγάλο νόημα αν χρησιμοποιείται όντως ως φρένο. Θα έχει επίσης ανταλλάξιμη μπαταρία και αυτό όπως είπαμε λύνει το πρόβλημα της αυτονομίας της μοτοσυκλέτας, όταν χρησιμοποιείται σε πάρκο, όπως και την ίδια την αγορά της αφού κάλλιστα ο κάτοχος θα μπορούσε να αγοράζει τη μοτοσυκλέτα χωρίς μπαταρία και έπειτα να πληρώνει μια συνδρομή για να τις χρησιμοποιεί.

Η μοτοσυκλέτα της Venna θα έμπαινε σε παραγωγή φέτος για μια τιμή γύρω στα 12.000 ευρώ και να που η BMW μπαίνει στο παιχνίδι την κατάλληλη στιγμή.

H BMW, η οποία δεν ανακοίνωσε το μερίδιο της Venna που εξαγόρασε, ούτε το ποσό που έδωσε για να συμμετέχει στο σχήμα, αναφέρει ότι η σλοβένικη εταιρεία θα συνεχίσει να είναι ανεξάρτητη με την BMW να προσφέρει παράλληλα την τεχνογνωσία της που είναι σχετική με την κατασκευή ενός προϊόντος και τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας.

Η Venna, μέσω και του διευθύνοντα συμβούλου της Marko Ukota, ανέφερε ότι φιλοδοξεί να κατασκευάσει υψηλής απόδοσης ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για όλες τις κατηγορίες και όχι μόνο για χώμα.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς και της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών λίγες μόλις ημέρες πριν από την EICMA μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και κάτι μας λέει ότι θα έχουμε περισσότερα πράγματα να σας πούμε για τη Venna και την BMW από το Μιλάνο.