Aprilia Tuareg 660: Νέες φωτογραφίες από τις δοκιμές του

Το 660 της Aprilia που όλοι περιμένουν
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/1/2021

Το Tuareg είναι το on-off με τον κινητήρα του RS660 που όλοι περιμένουν να έρθει, κι εμείς λίγο περισσότερο από την ημέρα που οδηγήσαμε το RS660 και πήραμε μία πρώτη εμπειρία από τον κινητήρα αυτό. Ας μην ξεχάσουμε επίσης πως την ονομασία Tuareg την αποκαλύψαμε πρώτοι στον κόσμο τον Νοέμβριο του 2019, όταν βλέπαμε από κοντά τον νέο κινητήρα της Aprilia που στα πρώτα στάδια της ζωής του ξεκίνησε ως μισός V4, κι όπως έχουμε ήδη αναλύσει, από τότε έχει εξελιχθεί αρκετά.

Τώρα λοιπόν υπάρχουν ακόμη καλύτερες φωτογραφίες από εκείνες που είχαμε δει τον Σεπτέμβριο του 2020, και τις φέρνει στον ηλεκτρονικό αέρα το RideApart. Υπάρχουν πολλά έξτρα επάνω στην μοτοσυκλέτα αυτή την στιγμή, για την διενέργεια των μετρήσεων και των τελικών δοκιμών, αλλά εξάγεται εύκολα μία σαφέστερη εικόνα για την τελική του μορφή, από εκείνη που είχαμε ως τώρα με τις χαμηλότερης ανάλυσης φωτογραφίες που υπήρχαν. Μικροί LED προβολείς εμπρός, και μία όρθια θέση οδήγησης με καλό μοχλό τιμονιού και ανεμπόδιστη θέαση εμπρός, είναι κάτι που περιμένουμε από το μεσαίο Aprilia αν και όλα δείχνουν πως θα αργήσει να βγει στους δρόμους σε τελική μορφή έτοιμο για παραγωγή, από την στιγμή που ακόμη περιμένουμε το μεσαίο Tuono να έρθει αρχές της Άνοιξης. Έτσι κι αλλιώς το RS660, αν θυμάστε, καθυστέρησε αρκετά να έρθει και το βάρος τώρα θα πέσει -και- στο Tunono.

Το Tuareg αναμένεται να έχει τις αλλαγές χαρτογράφησης που υπάρχουν και στο Tuono με ελάχιστα λιγότερη ιπποδύναμη από το RS που έτσι κι αλλιώς είναι εξαιρετικά αποδοτικό, όταν μιλάμε για δικύλινδρο κινητήρα κάτω από 700 κυβικά. Θα έχει δηλαδή μία απόδοση ίδια με το αρκετά μεγαλύτερο και βαρύτερο Africa Twin – για παράδειγμα.

Η μεσαία κατηγορία των on-off πρόκειται να συγκεντρώσει στο μέλλον την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων και η Aprilia μπαίνει πολύ δυναμικά απέναντι από τον ανταγωνισμό. Αν κρατήσει κι ένα πιο υψηλό επίπεδο σε πλαστικά και συναρμογή, μιας και η βαφή είναι ποιοτική (στο πλαίσιο τιμής πάντα) όπως και τα αυτοκόλλητα, τότε το πλήγμα στον ανταγωνισμό θα είναι ακόμη πιο ισχυρό. Κι αυτό γιατί έχουμε τονίσει στις δοκιμές μας τις δημοφιλείς μοτοσυκλέτες που στο πρώτο 1,5 ή 2 χρόνια ζωής δείχνουν τα διπλάσια από τα κακής ποιότητας, φθηνά πλαστικά. Αν η Aprilia ανεβάσει λίγο το επίπεδο από το ικανοποιητικό αυτή την στιγμή RS660, τότε στην κατηγορία του Tuareg θα ξεφεύγει σημαντικά από τον ανταγωνισμό και σε αυτό τον τομέα…

Husqvarna γκάμα Enduro 2025 - Οκτώ μοντέλα από 125 έως 501 κυβικά [VIDEO]

Τέσσερις δίχρονες και τέσσερις τετράχρονες μοτοσυκλέτες - Συντηρητική αναβάθμιση για τη νέα χρονιά
TE 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Husqvarna (που πλέον ονομάζεται Husqvarna Mobility) παρουσιάζει την γκάμα Enduro της για το 2025, η οποία αποτελείται από 8 μοντέλα, μέσα στα οποία επανέρχεται και το TE 125, που απουσίαζε την προηγούμενη χρονιά.

Το νέο TE 125 είναι πλήρως ανανεωμένο για το 2025, ενώ φέρει αρκετά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στα μεγαλύτερα δίχρονα μοντέλα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ψεκασμού Throttle Body Injection (TBI) και του διακόπτη με τον οποίο ο αναβάτης επιλέγει διαφορετικούς χάρτες ανάφλεξης. Στον εξοπλισμό του TE 125 έχουμε και close-ratio κιβώτιο 6 σχέσεων, αναρτήσεις WP XACT, και συμπλέκτη και φρένα της Brembo.

Τα εξαρτήματα της Brembo κάνουν πλέον την εμφάνισή τους σε όλα τα Enduro μοντέλα της Husqvarna, ενώ στις -συντηρητικές- αναβαθμίσεις για το 2025 περιλαμβάνονται ένα βελτιωμένο ψαλίδι για μεγαλύτερη αντοχή της γλίστρας της αλυσίδας, και νέα γραφικά.

Τα δίχρονα μοντέλα είναι τα TE 125, TE 150, TE 250, και TE 300, και η τετράχρονη γκάμα αποτελείται από τα FE 250, FE 350, FE 450, και FE 501.

Husqvarna Enduro 2025

Στα δυνατά σημεία των Enduro μοντέλων 2025 της Husqvarna βρίσκονται και τα κάτωθι:

 • Νέα συστήματα φρένων και υδραυλικός συμπλέκτης Brembo.
 • Νέα γραφικά
 • Αναθεωρημένο αλουμινένιο ψαλίδι με βελτιωμένη ακαμψία και βελτίωση στην γλίστρα της αλυσίδας
 • Μίζα
 • Chro-moly ατσάλινο πλαίσιο με anti-squat χαρακτηριστικά
 • GSK δίσκοι
 • TBI ψεκασμός στα δίχρονα
 • Δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής στα FE 250 & FE 350 για βέλτιστη ροπή και δύναμη
 • Quickshifter (μόνο για ανεβάσματα) στα τετράχρονα μοντέλα
 • Υβριδικό υποπλαίσιο από αλουμίνιο και πολυαμίδιο
 • WP XACT ανεστραμμένο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου
 • WP XACT πίσω αμορτισέρ με ρυθμίσεις χωρίς εργαλεία
 • Πολύ-λειτουργικός διακόπτης για χάρτες, quickshifter και Traction Control στα τετράχρονα
 • Offroad Control Unit (OCU)
 • LED προβολέας
 • ProTaper τιμόνι και ODI γκριπ
 • Μπαταρία ιόντων λιθίου