Aprilia Tuono 660 και V4 1100 2021: Έρχονται αλλά σιγά – σιγά

Τα είχαμε δει το 2019…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/8/2020

Η Aprilia έχει λίγο μπερδευτεί για το τι να κάνει εν μέσω πανδημίας με το RS 660 το οποίο αρχικά αναμενόταν από Οκτώβριο να φτάνει στους εμπόρους και περίπου το ίδιο διάστημα να αρχίσουν και οι δημοσιογραφικές παρουσιάσεις. Ωστόσο είδαν ίσως πως είναι πολύ αργά να ξεκινήσουν την επικοινωνία της μοτοσυκλέτας αυτής τόσο αργά, ακόμη και σε μία τέτοια χρονιά, όπως το 2020. Για αυτό και στις βασικές αγορές, την Ιταλία και την Γερμανία τα δύο μεγάλα περιοδικά είχαν μία σύντομη επαφή με το RS660. Κι από την πρώτη στιγμή που είδαμε τον δικύλινδρο κινητήρα που έχει προκύψει από το κόψιμο ενός V4, είχαμε πει πως δεν θα είναι για μία μόνο μοτοσυκλέτα. Κι έτσι ήρθε το Tuono αλλά και το Tuareg, για το οποίο αν θυμάστε είχαμε γράψει πρώτοι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τώρα το Tuono 660 είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς αποφασίστηκε να μην αναβληθεί η παραγωγή του για το 2022 και έτσι προχωρούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι γραμμές παραγωγής. Πρόκειται να έχει δύο εκδόσεις, η μία θα είναι όπως και το RS στους 100 ίππους και η άλλη θα βγαίνει με μειωμένη απόδοση για να μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα Α2. Το πλαίσιο θα είναι ίδιο με το RS αλλά η γεωμετρία θέσης οδήγησης θα διαφοροποιείται αρκετά, τόσο εξαιτίας του τιμονιού αλλά και με την σέλα που θέλει να φτιάξει η Aprilia, ώστε η στάση του σώματος να είναι τελείως διαφορετική, φορτίζοντας λιγότερο τον εμπρός τροχό.

Παράλληλα με το 660, ετοιμάζεται και ένα νέο V4 1100 για το 2021 με έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, σε απευθείας σύγκριση με το Ducati Streetfighter V4. Ακριβώς όπως και στο Ducati, το Tuono V4 1100 2021 θα ομολογκαριστεί με τα αεροδυναμικά βοηθήματα, που σημαίνει πως η αφαίρεσή τους θα ακυρώνει την ασφάλεια της μοτοσυκλέτας, τουλάχιστον στις υπόλοιπες χώρες που κάτι τέτοιες λεπτομέρειες μετράνε και μπορούν να αξιολογηθούν.

Η Aprilia βλέπει πως το Streetfighter προχωρά παρόλο τα προβλήματα της αγοράς φέτος κι αυτό την κάνει να αφήσει τις αναβολές και να μην αμφιταλαντεύεται…

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες