Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Curtiss Warhawk - Η αμερικάνικη V2 που θέλει να πεθάνουν όλες οι V2!

"Σκοτώνει" τον δημιουργό της..

Πραγματικά δεν ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις αυτή την είδηση. Όχι σε ό,τι αφορά την ίδια την μοτοσυκλέτα, που είναι άλλο ένα περιορισμένης παραγωγής χειροποίητο Hot Rod από τους ανθρώπους της (πρώην) Confederate και νυν Curtiss, αλλά κυρίως για τον συμβολισμό της. Τα συναισθήματα είναι πραγματικά ανάμεικτα, διότι από την μια μεριά έχουμε ένα από τα εντυπωσιακότερα δημιουργήματα της σκηνής των custom μοτοσυκλετών και από την άλλη θέλει να γίνει η τελευταία αμερικάνικη V2 μοτοσυκλέτα. Να κλειδώσει την πόρτα πίσω της, και να πετάξει μακριά το κλειδί...

Η ιστορία μας ξεκίνησε πέρσι τέτοια εποχή όταν οι άνθρωποι της Confederate ανακοίνωσαν ότι αλλάζουν το όνομα της εταιρείας σε Curtiss και ότι σταματάνε την κατασκευή μοτοσυκλετών με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στο μέλλον θα συνεργαστούν με την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Zero και θα φτιάχνουν custom μοτοσυκλέτες βασισμένες στα ηλεκτροκίνητα Zero. Κανένα πρόβλημα έως εδώ. Αυτό που ενοχλεί είναι ότι το όνομα Curtiss είναι του μηχανικού που έφτιαξε την πρώτη αμερικάνικη V2 μοτοσυκλέτα, αλλά και μια V8 που έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας της εποχής με 123 μίλια/ώρα (196km/h). Είναι δηλαδή ένα όνομα-σύμβολο ολόκληρης της μοτοσυκλετιστηκής κουλτούρας των ΗΠΑ πάνω από έναν αιώνα.

Και η επιλογή του δεν έγινε τυχαία, αφού όπως οι ίδιοι λένε, η Curtiss Warhawk συμβολίζει το τέλος του παρελθόντος και οι επόμενες ηλεκτροκίνητες Curtiss θα συμβολίζουν το μέλλον. Η ειρωνεία είναι ότι τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια που θα μαζέψουν από τις 35 Warhawk που θα φτιάξουν - των 105.000 δολαρίων η κάθε μία, θα πάνε για την χρηματοδότηση του πλάνου των ηλεκτρικών μοντέλων!

Αν πάντως οι ηλεκτροκίνητες Curtiss καταφέρουν να έχουν την ίδια αποδοχή που είχαν τα χειροποίητα δημιουργήματα της Confederate, τότε ο θάνατος των εξωτικών αμερικάνικων V2 από ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που φέρουν το όνομα τους δημιουργού των αμερικάνικων V2, θα είναι τραγική ειρωνεία.