Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

KTM 790 Adventure – Πρωτότυπο!

Διέρρευσαν φωτογραφίες από το νέο μοντέλο

Βλέπουμε φωτογραφίες από ένα μοντέλο που δείχνει περισσότερο ως concept τελικής μορφής, και λιγότερο ως μοντέλο γραμμής παραγωγής. Πρόκειται για το KTM 790 Adventure που περιμένουμε να δούμε ως πρωτότυπο από κοντά στην EICMA τις επόμενες μέρες, και να παρουσιαστεί αργότερα και επίσημα μέσα στο 2018 ως μοντέλο του 2019.

Αυτό είναι το πιο λογικό σενάριο, με βάση κι όσα διαβάζετε και στο τεύχος που μόλις κυκλοφόρησε μεταφέροντας αποκλειστικές πληροφορίες από την δοκιμή του 790 Duke πριν ακόμη παρουσιαστεί στην EICMA! Η λογική και η εμπειρία λοιπόν, λένε πως η KTM θα δείξει τώρα το Duke και αργότερα την έκδοση Adventure, αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως οι Αυστριακοί δεν μπορούν να μας ξαφνιάσουν, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα δύο μοντέλα. Είναι όμως το λιγότερο πιθανό.

Βέβαιο επίσης θα πρέπει να θεωρείται, πως το μεσαίο Adventure είναι προ των πυλών, όπως κι άλλα μοντέλα που θα βασίζονται στον νέο δικύλινδρο εν σειρά, αφού όπως διαβάζουμε στο MOTO: «υπήρχε ένα κενό στην γκάμα, αφήναμε τον κόσμο να φύγει από την μάρκα όταν ήθελε λίγο μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα από το 390, χωρίς να πάει στα 1300 κυβικά…»

Έρχεται λοιπόν σίγουρα το νέο Adventure, όπως και περισσότερα μεσαία και μικρά μοντέλα από την KTM.

Αυτό που τώρα βλέπουμε, είναι μία έκδοση που θα μπορούσε να έχει το “R” στην ονομασία της, με 21’’ εμπρός τροχό και μία εμφάνιση που παραπέμπει σε εξοπλισμό και δυνατότηες “Rally” και “Adventure” και λιγότερο σε μία πιο τουριστική κατεύθυνση από αυτή του ανταγωνισμού, όπως δηλαδή θα περίμενε κανείς από την KTM. Το πλαίσιο φαίνεται νέο, και οι αναρτήσεις προσανατολισμένες για κίνηση στο χώμα με αξιώσεις, έχοντας πιρούνι με ικανοποιητική διάμετρο και διαδρομή. Σε λίγες ώρες θα δούμε από κοντά, όσα ετοιμάζει η KTM, και θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους, μαθαίνοντας τα σχέδιά τους…

Tags: