Νέα Panigale 959 και Hypermotard 937, τα καινούρια μοντέλα της Ducati αρχίζουν να αποκαλύπτονται…

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/9/2015

Συνολικά εννέα μοντέλα θα παρουσιάσει στην EICMA η Ducati στις 16 Νοεμβρίου, στην πατροπαράδοτη παρουσίαση που γίνεται την προηγούμενη μέρα, από την είσοδο των δημοσιογράφων στην μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας. Δύο από αυτά τα μοντέλα τα ξέρουμε ήδη, είναι το νέο Monster 1200R και μια νέα έκδοση του Diavel, ενώ σήμερα μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα για όσα θα δούμε τον Νοέμβριο. Από τις αιτήσεις που συμπληρώθηκαν στην υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος της Καλιφόρνια, αποκαλύφθηκε ο αντικαταστάτης της μικρής Panigale, το νέο 959. Ο κινητήρας είναι 955 κυβικών, αλλά προφανώς για λόγους ακουστικής ομοιότητας με το απερχόμενο μοντέλο, η ονομασία του αποφασίστηκε να τελειώνει σε εννιά… Πέρα από την ύπαρξη του μοντέλου, το μόνο που προκύπτει από τα έγγραφα της υπηρεσίας που έχουν διαρρεύσει, είναι ότι ο κινητήρας έχει λιγότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους, πιθανότατα υποστηρίζοντας τις προδιαγραφές Euro 4 που για τις νέες μοτοσυκλέτες μπαίνουν σε ισχύ από 1/1/2016. Δεν χρειάζεται να πιθανολογήσει κανείς, είναι σίγουρο, ότι πρόκειται για δικύλινδρο V-90 αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη σχετικά με την ιπποδύναμη ή άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Από την ίδια υπηρεσία, φαίνεται ότι το Hypermotard ανεβαίνει κι αυτό σε κυβικά με την έκδοση 937, και εδώ η ονομασία συμπίπτει και με τον πραγματικό κυβισμό, αφού σε αυτή την οικογένεια δεν ακολουθείται η ίδια μανία με το όνομα, όπως στην Panigale. Το νέο Hypermotard, μάλλον φέρνει αλλαγές σε όλη την οικογένεια που περιλαμβάνει το SP αλλά και το Hyperstrada, την πιο τουριστική έκδοση, όμως μάλλον δεν θ’ ακολουθήσει αυτός ο κινητήρας και στο μεσαίο Monster, άμεσα. Αυτή είναι δική μας υπόθεση και μένει να δούμε τι θα πράξει τελικά και η Ducati…

Επιπρόσθετα η Ducati εκμεταλλεύεται τις εκδηλώσεις στην Bologna (Design Week και roBOt Festival) για να λανσάρει μια νέα οπτικοακουστική καμπάνια που θα γίνει σε τέσσερα βήματα, ή θα αφορά τέσσερα μοντέλα. Πιθανότερο όμως είναι η πρώτη περίπτωση, δηλαδή η καμπάνια ν’ αφορά ένα μοντέλο και σιγά – σιγά ν' αποκαλύπτεται μέσα από τέσσερα βήματα…

Το πρώτο λοιπόν βήμα της καμπάνιας, είναι και αυτό που δεν αποκαλύπτει τίποτα, απλά θέτει το ερώτημα: «What is black?»

Μαύρη μπορεί να είναι η νύχτα, μαύρο είναι σίγουρα το μέλλον της Ελλάδας, μαυρίλα στις αποκαλύψεις γενικά… Μπορεί τελικά η καμπάνια ν’ αφορά τη νέα Panigale, που επίσημα η Ducati δεν έχει αποκαλύψει, μπορεί κι ένα νέο streetfighter, όπως και να έχει μέσα σε αυτό το μήνα, θα μαθαίνουμε σιγά – σιγά περισσότερα κομμάτια από το παζλ!

 

Τα έγγραφα που αποκάλυψαν την ύπαρξη της Panigale 959:

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες