Ducati e-bikes – EICMA: Τρία ηλεκτρικά ποδήλατα!

Ενισχύει την παρουσία της στα ηλεκτρικά ποδήλατα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

23/10/2019

Ένα χρόνο μετά τη συνεργασία του ιταλικού εργοστασίου από τη Bologna με την Thok Εbike, η Ducati συνεχίζει την επέκταση της γκάμας των ποδηλάτων της παρουσιάζοντας δύο νέα και μια περιορισμένης παραγωγής έκδοσης του υφιστάμενου MIG-RR, παράλληλα με την παρουσίαση των Panigale V4 και Streetfighter V4.

Η περιορισμένης παραγωγής έκδοση του MIG-RR διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό με εξαρτήματα που προορίζονται αποκλειστικά για αυτό, όπως το πιρούνι της Ohlins RFX36 με διαδρομή 170mm και πίσω το αμορτισέρ ΤΤΧ Air της ίδιας εταιρείας με διαδρομή 160mm. Οι ζάντες HXC1200 -29 ιντσών μπροστά και 27,5 πίσω- είναι της DT Swiss και τα στεφάνια τους είναι κατασκευασμένα από carbon. Τα ελαστικά που χρησιμοποιεί είναι της 3C tires και τόσο εμπρός όσο και πίσω το προφίλ τους παραμένει ίδιο στις 2,6 ίντσες. Ακόμη, έχει 12 σχέσεις και οι τεσσάρων εμβόλων δαγκάνες είναι της Shimano Saint, ενώ οι δίσκοι είναι της Freeze Ice Tec. Παράλληλα, η Ducati μαζί με το MIG-RR Limited Edition προσφέρει στους αναβάτες του μια πρακτική τσάντα για τη μεταφορά της δεύτερης μπαταρίας χωρητικότητας 504Wh, ώστε να έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερη αυτονομία. Η μπαταρία αφαιρείται εύκολα, καθώς βρίσκεται κάτω από τον ηλεκτροκινητήρα που υπάρχει ανάμεσα στα πετάλια και είναι ο Ε8000 της Shimano Steps. Θα παραχθεί σε μόλις 50 αριθμημένα αντίτυπα και οι παραγγελίες  έχουν ήδη ξεκινήσει στο www.ebike.ducati.com ενώ οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να χαραχθεί και το όνομά τους πάνω σε αυτό μαζί με τον αριθμό του.

Το MIG-S έχει πολλά κοινά στοιχεία με το MIG-RR Limited Edition μιας και αποτέλεσε βάση της περιορισμένης έκδοσης. Έτσι, ο κινητήρας, οι διαστάσεις των ελαστικών και ζαντών, ο αριθμός των σχέσεων και η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι ίδια. Οι διαφορές εντοπίζονται στον λιγότερο premium περιφερειακό εξοπλισμό, που αντί για το πιρούνι της Ohlins έχουμε το Bomber Z2 της Marzocchi, ενώ πίσω υπάρχει το αμορτισέρ FOX FLOAT TPS. Ωστόσο, οι διαφορετικές αναρτήσεις έχουν και μικρότερη διαδρομή τόσο μπροστά όσο και πίσω που είναι μειωμένη κατά 20mm και στις δύο περιπτώσεις. Οι δαγκάνες της Sram Guide T είναι τεσσάρων εμβόλων, ενώ συνολικά η γεωμετρία του ηλεκτρικού mountain bike υπόσχεται –όπως αναφέρει η Ducati- στον αναβάτη τη δυνατότητα να πάει και στα πιο δύσβατα μονοπάτια του δάσους.

Το τρίτο και τελευταίο ποδήλατο που παρουσίασε η ιταλική εταιρεία, φέρει τη σφραγίδα της Scrambler Ducati. Το Ducati E-Scrambler είναι το πρώτο trekking ποδήλατο που δημιουργήθηκε απ’ τη συνεργασία της ιταλικής εταιρείας με την Thok Ebikes, με πλούσιο εξοπλισμό και χρώματα εμπνευσμένα απ’ τον κόσμο της Ducati Scrambler. Ειδικότερα, διαθέτει τον E7000 κινητήρα της Shimano Steps με έντεκα σχέσεις και μπαταρία χωρητικότητας 504Wh. Τα GT της Pirelli με διαστάσεις 27,5x2,35 εμπρός και πίσω προσφέρουν ευκολία χειρισμών, εξαιρετικά επίπεδα πρόσφυσης και παράλληλα βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης. Ακόμη, το E-Scrambler έχει αλουμινένια φτερά εμπρός και πίσω, φωτιστικά σώματα αλλά και σχάρα που επιτρέπει τη χρήση βαλιτσών στο πλάι. Το XCR 34 πιρούνι της Suntur ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση. Παρότι το όνομά του παραπέμπει στο χώμα, η Ducati αναφέρει πως το πεδίο δράσης του E-Scrambler είναι οι δρόμοι της πόλης, κάτι που εξάλλου είναι ξεκάθαρο και από τον εξοπλισμό που διαθέτει.

Η Ducati συνεχίζει να επενδύει στα ηλεκτρικά ποδήλατα, αφού όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται σε αυτά, είτε για Κυριακάτικες εξορμήσεις στο βουνό, είτε για τις μικρές καθημερινές μετακινήσεις.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες