Ducati e-bikes – EICMA: Τρία ηλεκτρικά ποδήλατα!

Ενισχύει την παρουσία της στα ηλεκτρικά ποδήλατα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

23/10/2019

Ένα χρόνο μετά τη συνεργασία του ιταλικού εργοστασίου από τη Bologna με την Thok Εbike, η Ducati συνεχίζει την επέκταση της γκάμας των ποδηλάτων της παρουσιάζοντας δύο νέα και μια περιορισμένης παραγωγής έκδοσης του υφιστάμενου MIG-RR, παράλληλα με την παρουσίαση των Panigale V4 και Streetfighter V4.

Η περιορισμένης παραγωγής έκδοση του MIG-RR διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό με εξαρτήματα που προορίζονται αποκλειστικά για αυτό, όπως το πιρούνι της Ohlins RFX36 με διαδρομή 170mm και πίσω το αμορτισέρ ΤΤΧ Air της ίδιας εταιρείας με διαδρομή 160mm. Οι ζάντες HXC1200 -29 ιντσών μπροστά και 27,5 πίσω- είναι της DT Swiss και τα στεφάνια τους είναι κατασκευασμένα από carbon. Τα ελαστικά που χρησιμοποιεί είναι της 3C tires και τόσο εμπρός όσο και πίσω το προφίλ τους παραμένει ίδιο στις 2,6 ίντσες. Ακόμη, έχει 12 σχέσεις και οι τεσσάρων εμβόλων δαγκάνες είναι της Shimano Saint, ενώ οι δίσκοι είναι της Freeze Ice Tec. Παράλληλα, η Ducati μαζί με το MIG-RR Limited Edition προσφέρει στους αναβάτες του μια πρακτική τσάντα για τη μεταφορά της δεύτερης μπαταρίας χωρητικότητας 504Wh, ώστε να έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερη αυτονομία. Η μπαταρία αφαιρείται εύκολα, καθώς βρίσκεται κάτω από τον ηλεκτροκινητήρα που υπάρχει ανάμεσα στα πετάλια και είναι ο Ε8000 της Shimano Steps. Θα παραχθεί σε μόλις 50 αριθμημένα αντίτυπα και οι παραγγελίες  έχουν ήδη ξεκινήσει στο www.ebike.ducati.com ενώ οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να χαραχθεί και το όνομά τους πάνω σε αυτό μαζί με τον αριθμό του.

Το MIG-S έχει πολλά κοινά στοιχεία με το MIG-RR Limited Edition μιας και αποτέλεσε βάση της περιορισμένης έκδοσης. Έτσι, ο κινητήρας, οι διαστάσεις των ελαστικών και ζαντών, ο αριθμός των σχέσεων και η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι ίδια. Οι διαφορές εντοπίζονται στον λιγότερο premium περιφερειακό εξοπλισμό, που αντί για το πιρούνι της Ohlins έχουμε το Bomber Z2 της Marzocchi, ενώ πίσω υπάρχει το αμορτισέρ FOX FLOAT TPS. Ωστόσο, οι διαφορετικές αναρτήσεις έχουν και μικρότερη διαδρομή τόσο μπροστά όσο και πίσω που είναι μειωμένη κατά 20mm και στις δύο περιπτώσεις. Οι δαγκάνες της Sram Guide T είναι τεσσάρων εμβόλων, ενώ συνολικά η γεωμετρία του ηλεκτρικού mountain bike υπόσχεται –όπως αναφέρει η Ducati- στον αναβάτη τη δυνατότητα να πάει και στα πιο δύσβατα μονοπάτια του δάσους.

Το τρίτο και τελευταίο ποδήλατο που παρουσίασε η ιταλική εταιρεία, φέρει τη σφραγίδα της Scrambler Ducati. Το Ducati E-Scrambler είναι το πρώτο trekking ποδήλατο που δημιουργήθηκε απ’ τη συνεργασία της ιταλικής εταιρείας με την Thok Ebikes, με πλούσιο εξοπλισμό και χρώματα εμπνευσμένα απ’ τον κόσμο της Ducati Scrambler. Ειδικότερα, διαθέτει τον E7000 κινητήρα της Shimano Steps με έντεκα σχέσεις και μπαταρία χωρητικότητας 504Wh. Τα GT της Pirelli με διαστάσεις 27,5x2,35 εμπρός και πίσω προσφέρουν ευκολία χειρισμών, εξαιρετικά επίπεδα πρόσφυσης και παράλληλα βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης. Ακόμη, το E-Scrambler έχει αλουμινένια φτερά εμπρός και πίσω, φωτιστικά σώματα αλλά και σχάρα που επιτρέπει τη χρήση βαλιτσών στο πλάι. Το XCR 34 πιρούνι της Suntur ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση. Παρότι το όνομά του παραπέμπει στο χώμα, η Ducati αναφέρει πως το πεδίο δράσης του E-Scrambler είναι οι δρόμοι της πόλης, κάτι που εξάλλου είναι ξεκάθαρο και από τον εξοπλισμό που διαθέτει.

Η Ducati συνεχίζει να επενδύει στα ηλεκτρικά ποδήλατα, αφού όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται σε αυτά, είτε για Κυριακάτικες εξορμήσεις στο βουνό, είτε για τις μικρές καθημερινές μετακινήσεις.

Ετικέτες

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες