Νέο Ducati Hypermotard

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

17/8/2018

Μόλις λίγους μήνες πριν τις μεγάλες εκθέσεις (INTERMOT & EICMA), η Ducati ετοιμάζεται πυρετωδώς για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, ειδικά σε αυτή του Μιλάνου. Ήδη γνωρίζουμε ότι θα δούμε εκεί την νέα γενιά των Diavel, το Panigale V4R των 1000 κυβικών με το οποίο θα συμμετέχει στο WSBK. Tαυτόχρονα όμως θα υπάρχουν και αρκετές ανανεώσεις στις υπόλοιπες σειρές μοντέλων της, τόσο για να τονόσουν το ενδιαφέρον του κοινού, όσο και για να προσαρμοστούν στις αλλαγές που απαιτούν οι νέες προδιαγραφές Euro 5 στο άμεσο μέλλον. Ένα από αυτά τα ανανεομένα μοντέλα θα είναι και το Hypermotard, που ήδη βρήσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών και έκανε την πρώτη εμφάνιση του στους δρόμους, με ελαφρύ καμουφλάζ.Το νέο μοντέλο διατηρεί γενικώς τις γραμμές του κοντά στο πνεύμα του προκατόχου του και δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα στο εμπρός τμήμα του, όμως από το υποπλείσιο και πίσω οι αλλαγές είναι πάρα πολλές. Ο κινητήρας όπως φαίνεται είναι βασικά ο ίδιος, αλλά υπάρχουν αλλαγές στο ψυγείο, που απέκτησε μεγαλύτερο όγκο και το σύστημα εξαγωγής, όπου επανέρχονται οι διπλές εξατμίσεις στην ουρά και το υποπλαίσιο χωροδικτυωμα, αντί της μονής εξάτμησης χαμηλά και του χυτού υποπλαισίου που έχει το υπάρχον μοντέλο. Στη πίσω ανάρτηση παρατηρείται ένας αναλογικός αισθητήρας ο οποίος μετράει με ακρίβεια (μεγαλύτερη απ’ ότι ενός ψηφιακού καθώς δεν επηρεάζεται από τους κραδασμούς) την κίνηση του ψαλιδιού και συνολικά τη λειτουργία της ανάρτησης, όμως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για αίσθητήρα του οργάνου καταγραφής δεδομένων που χρησιμοπιούν οι δοκιμαστές για την τελική ρύθμιση των αναρτήσεων και όχι για ημι-ενεργητικές αναρτήσεις. Βέβαια με την Ducati δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα, ειδικά στον τομέα των ηλεκτρονικών, όπου οι Ιταλοί συνηθήζουν τα τελευταία χρόνια να πρωτοπορούν.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας φαίνεται ότι έχει πιρούνι της Marzocchi με αντιτριβηκή επίστρωση DLC σε μαύρο χρώμα, όπως το πρώτο αερόψυκτο Hypermotard 1100 S. Το πίσω αμορτισέρ δεν είναι σαφές αν πρόκειται για Ohlins ή αν είναι της Sachs. Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η έκδοση SP έχει Ohlins εμπρός (48mm) και πίσω, ενώ η βασική έχει πιρούνι kayaba (43mm) εμπρός και Sachs αμορτισέρ πίσω. 

Η επιστροφή της Marzocchi είναι σίγουρα μια πολύ ευχάρηστη είδηση για όσους έχουν οδηγήσει Ducati ή MV Agusta με πιρούνι της ιταλικής εταιρείας. Οι υπόλοιποι μάλλον θα γκρινιάξουν γιατί τους ενδιαφέρει περισσότερο η "λεζάντα" και το brand name της Ohlins. Βεβαια αυτά λέμε με την υπόθεση ότι η μοτοσυκλέτα της φωτόγραφίας είναι η κορυφαία έκδοση SP, διότι αν είναι η βασική ή κάποια ενδιάμεση έκδοση εξοπλισμού, τότε όλοι θα είναι χαρούμενοι! 

 

Ετικέτες

Kawasaki Ninja ZX-10R 2026 - Διαρροή φωτογραφιών πριν την EICMA

Νέο φαίρινγκ με φτερά, νέα όργανα και πιστοποίηση Euro5+ προδιαγραφών
Kawasaki Ninja ZX-10R 2026
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/11/2025

Όπως φαίνεται ο ιταλικός τύπος έχει φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά από το καινούργιο Kawasaki Ninja ZX-10R, όμως κάποιος βιάστηκε να ανεβάσει το άρθρο πριν τη συμφωνημένη ώρα, και κατόπιν εκείνο κατέβηκε βιαστικά. Πριν κατέβει όμως, ένας Ιάπωνας blogger είχε κατεβάσει μερικές φωτογραφίες που δείχνουν τις μεγάλες αλλαγές της Superbike του Akashi για τη νέα χρονιά.

Στις εμφανείς αλλαγές του νέου ZX-10R περιλαμβάνεται ένα νέο φαίρινγκ με αεροδυναμικά βοηθήματα (φτερά), νέα χρώματα, νέος προβολέας στα πρότυπα του ZX-6R, νέα ελαστικά, και νέα όργανα.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν αλλαγές στο εσωτερικό του κινητήρα, ή στα νούμερα των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Kawasaki Ninja ZX-10R νέα όργανα

Η νέα οθόνη οργάνων μοιάζει με την ψηφιακή των 5 ιντσών από το τελευταίο Z900, ενώ στο πάνω μέρος της έχει επιπλέον λυχνία για βέλτιστες αλλαγές ταχυτήτων (shift light).

Kawasaki Ninja ZX-10R 2026

Ο κινητήρας αναμένεται να πληροί τις Euro5+ προδιαγραφές, ενώ εξωτερικά δείχνει ίδιος με εκείνον του 2025. Ίδιο φαίνεται το πλαίσιο αλλά και το ψαλίδι, ίδια και τα φρένα, ενώ πιθανώς να έχουμε διαφορετικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις.

Kawasaki Ninja ZX-10R 2026

Για την ώρα, από τα Superbikes των τεσσάρων μεγάλων Ιαπώνων κατασκευαστών μόνο το YZF-R1 της Yamaha δεν έχει πιστοποιηθεί με τις Euro5+ προδιαγραφές, και μένει να δούμε αν η Iwata παροσυιάσει τη δική της νέα ομολογκαρισμένη έκδοση Superbike του λίτρου στη νέα EICMA.

Ετικέτες