Νέο Honda CBR 600 RR-R: Έρχεται τον Αύγουστο λένε οι Ιταλοί

Σημαντική απόφαση για το μέλλον
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/7/2020

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τους Ιταλούς δημοσιογράφους, μέσα στον Αύγουστο η Honda θα παρουσιάσει την εντελώς νέα γενιά του CBR 600 RR-R. Έως τώρα υπήρχε μια ανησυχία για το αν τελικά η Honda θα αποφασίσει να συνεχίσει την παραγωγή του CBR 600 RR, καθώς μετά την εφαρμογή των προδιαγραφών Euro 4 και πλέον των Euro 5, είχε σταματήσει τις πωλήσεις στην Ευρώπη και όλες τις χώρες που έχουν προσαρμόσει τις δικές τους προδιαγραφές σε εκείνες της Ε.Ε. όπως είναι η Ιαπωνία και προσφάτως η Ινδία. Από την Ινδία είχαμε στις 7 Μαίου την πληροφορία πως η Honda θα παρουσίαζε το νέο CBR 600 RR-R στην πίστα της Ταϊλάνδης κατά την διάρκεια του αγώνα των MotoGP. Όμως φαίνεται πως η αβεβαιότητα για την διεξαγωγή των αγώνων στις χώρες της Ασίας άλλαξε τα σχέδια των Ιαπώνων.  

Η κατηγορία των supersport έχει γίνει πολύ μικρή σε παγκόσμιο επίπεδο και το κόστος κατασκευής ενός τετρακύλινδρου 600 δεν διαφέρει από εκείνο ενός superbike 1000, ενώ θα πρέπει να πωλείται σε πολύ χαμηλότερη τιμή… Με άλλα λόγια τα περιθώρια κέρδους είναι ελάχιστα για τα εργοστάσια και οι πωλήσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν το υψηλό κόστος εξέλιξης μιας τόσο Hi-Tech μοτοσυκλέτας. Φαίνεται όμως πως στις αγορές της Ασίας ο μοτοσυκλετισμός και η οικονομία αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς και καθώς μιλάμε για εκατομμύρια πωλήσεις δίκυκλων κάθε χρόνο, η επανεμφάνιση των supersport 600 ίσως να μην είναι τόσο τρελή ιδέα. Επίσης, στις Ασιατικές αγορές υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για supersport μοτοσυκλέτες και όπως είδαμε η Kawasaki σχεδίασε τετρακύλινδρο 250 κυβικών μόνο για εκείνες της αγορές. Σε ό,τι αφορά το νέο CBR 600 RR-R, είναι λίγο δύσκολο να πει κάποιος ποιες από τις πατέντες που έχουμε δει έως τώρα θα ενσωματώνει το νέο μοντέλο. Η αεροδυναμική είναι σίγουρα της μόδας, οπότε δεν θα ήταν παράξενο αν το φαίρινγκ έχει φτερά και ίσως μεταβλητά εσωτερικά πτερύγια στην ουρά.

Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]

Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2026

Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.

Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2030326194558128%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.

 

Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
 

  • Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής
  • Ηλεκτρονική οδήγηση της γκαζιέρας
  • Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης
  • 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER
  • Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι
  • Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο
  • Πίσω Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων
    •  Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης  & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφορά
  • MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά
  • TPMS
  • Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες εμπρός / Πίσω δαγκάνα  J.Juan
  • IMU 6 Αξόνων
  • Cornering ABS και TCS
  • 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη
  • Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα
  • Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς
  • Κάμερα Καταγραφής
  • 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα
  • Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα
  • Full LED & Φώτα Ομίχλης
  • Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη
  • Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας
  • Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα
  • Σχάρα Αποσκευών
  • Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

 

 

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – Σε αναμονή τελικής επιβεβαίωσης:

 

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
699cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

3 εν σειρά – DOHC / 12

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.0 x 60.6

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

13:01

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI MARELLI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό κάρτερ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Υγρός, Πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

102 ps /11.200 rpm

ΡΟΠΗ

74,5 Nm / 8.500 rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20.0 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

5 L / 100km
*Εκκρεμεί η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2.095 x 880 x 1.280 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1.480 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

805 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

206 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Πλευστοί Δίσκοι
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες