Νέο Honda CBR 600 RR-R: Έρχεται τον Αύγουστο λένε οι Ιταλοί

Σημαντική απόφαση για το μέλλον
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/7/2020

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τους Ιταλούς δημοσιογράφους, μέσα στον Αύγουστο η Honda θα παρουσιάσει την εντελώς νέα γενιά του CBR 600 RR-R. Έως τώρα υπήρχε μια ανησυχία για το αν τελικά η Honda θα αποφασίσει να συνεχίσει την παραγωγή του CBR 600 RR, καθώς μετά την εφαρμογή των προδιαγραφών Euro 4 και πλέον των Euro 5, είχε σταματήσει τις πωλήσεις στην Ευρώπη και όλες τις χώρες που έχουν προσαρμόσει τις δικές τους προδιαγραφές σε εκείνες της Ε.Ε. όπως είναι η Ιαπωνία και προσφάτως η Ινδία. Από την Ινδία είχαμε στις 7 Μαίου την πληροφορία πως η Honda θα παρουσίαζε το νέο CBR 600 RR-R στην πίστα της Ταϊλάνδης κατά την διάρκεια του αγώνα των MotoGP. Όμως φαίνεται πως η αβεβαιότητα για την διεξαγωγή των αγώνων στις χώρες της Ασίας άλλαξε τα σχέδια των Ιαπώνων.  

Η κατηγορία των supersport έχει γίνει πολύ μικρή σε παγκόσμιο επίπεδο και το κόστος κατασκευής ενός τετρακύλινδρου 600 δεν διαφέρει από εκείνο ενός superbike 1000, ενώ θα πρέπει να πωλείται σε πολύ χαμηλότερη τιμή… Με άλλα λόγια τα περιθώρια κέρδους είναι ελάχιστα για τα εργοστάσια και οι πωλήσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν το υψηλό κόστος εξέλιξης μιας τόσο Hi-Tech μοτοσυκλέτας. Φαίνεται όμως πως στις αγορές της Ασίας ο μοτοσυκλετισμός και η οικονομία αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς και καθώς μιλάμε για εκατομμύρια πωλήσεις δίκυκλων κάθε χρόνο, η επανεμφάνιση των supersport 600 ίσως να μην είναι τόσο τρελή ιδέα. Επίσης, στις Ασιατικές αγορές υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για supersport μοτοσυκλέτες και όπως είδαμε η Kawasaki σχεδίασε τετρακύλινδρο 250 κυβικών μόνο για εκείνες της αγορές. Σε ό,τι αφορά το νέο CBR 600 RR-R, είναι λίγο δύσκολο να πει κάποιος ποιες από τις πατέντες που έχουμε δει έως τώρα θα ενσωματώνει το νέο μοντέλο. Η αεροδυναμική είναι σίγουρα της μόδας, οπότε δεν θα ήταν παράξενο αν το φαίρινγκ έχει φτερά και ίσως μεταβλητά εσωτερικά πτερύγια στην ουρά.

Η CFMOTO σχεδιάζει δικύλινδρο 250SR-R

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
CFMOTO
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/7/2026

Το 2024 η CFMOTO παρουσίασε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο για ένα μελλοντικό νέο μοντέλο 250SR-R κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης CFMOTO Day στην Κίνα. Τώρα η ίδια μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε σε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας.

Επί του παρόντος η CFMOTO κατασκευάζει τα μοντέλα 250SR και 300SR με μονοκύλινδρο κινητήρα για να καλύψει την αγορά των σπορ μοτοσυκλετών μικρής χωρητικότητας. Όμως φαίνεται πως πλέον η εταιρεία θα στραφεί και σε δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα στα μικρά κυβικά.

Η πατέντα παρουσιάζει για πρώτη φορά αυτόν τον κινητήρα, αποκαλύπτοντας ότι είναι οπτικά παρόμοιος με αυτόν του γνωστού μας 450MT, αλλά με μικρότερες διαστάσεις, ενώ στην αίτηση φαίνεται και το πλαίσιο χωροδικτύωμα.

Η δημοσίευση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι δύο χρόνια μετά την αρχική εμφάνιση του μοντέλου, η 250SR-R ενδέχεται να πλησιάζει στη φάση της παραγωγής, προκειμένου να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως οι Kove 321RR και Yamaha R3.

Ετικέτες