QJMOTOR Fortress 350 - Νέο scooter με ευρωπαϊκές προοπτικές

Με σύγχρονο design και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/6/2022
Το Fortress 350 είναι το πρώτο scooter μεγάλου κυβισμού από την κινεζική QJMOTOR, έχει σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ενώ αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Ricardo Motorcycles.
 
Η Ricardo Motorcycles αποτελεί παρακλάδι του βρετανικού ομίλου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Ricardo PLC, έχει βάση την Ιταλία και ουσιαστικά πρόκειται για την EXNOVO, μια σχεδιαστική εταιρεία που εξαγοράστηκε to 2016 από την Ricardo.
Στο διαδίκτυο τώρα εμφανίστηκαν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Fortress 350 από το επίσημο press kit του, ενώ παρόλο που οι πληροφορίες αναφέρουν πως το scooter παρουσιάστηκε / κυκλοφόρησε στην Κίνα, εντούτοις για την ώρα τουλάχιστον δεν εμφανίζεται στο επίσημο site της QJMOTOR.
 
Το design του Fortress 350 είναι ιδιαίτερα καλόγουστο και σύγχρονο, ενώ η τιμή του ανακοινώθηκε στα 5.300 ευρώ. Μια τιμή που δείχνει αρκετά ψηλή για scooter που προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, και μαζί με το design ανεβάζουν την πιθανότητα να δούμε το Fortress και στην Ευρώπη.
Άλλωστε γνωρίζουμε εδώ και καιρό πως η QJMOTOR θα εισέλθει στις αγορές της Ε.Ε., με τη Γαλλία και τη Γερμανία να αποτελούν τις πρώτες χώρες που θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται, με την Ισπανία και την Ιταλία να έπονται. Και το Fortress 350 έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της γκάμας της QJ για τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.
 
Ο μονοκύλινδρος τετράχρονος, τετραβάλβιδος και ψεκαστός υγρόψυκτος κινητήρας των 349 κ.εκ. του Fortress αποδίδει επίσημα 34 hp, ενώ το γεμάτο με υγρά βάρος ανακοινώνεται στα 195 κιλά.
Στα όργανα του Fortress θα βρει κανείς μια TFT ψηφιακή οθόνη που θυμίζει αρκετά εκείνες της Zontes, με δυνατότητες συνδεσιμότητας.
 
Επώνυμα είναι τα φρένα, που προέρχονται από τη θυγατρική της Brembo ByBre, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται δικάναλο ABS, Traction Control και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα!
Αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον την ενεργοποίηση της QJMOTOR στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και γιατί όχι και στην χώρα μας.
Ετικέτες

Italjet Roadster 400 Founders Edition – 777 συλλεκτικά σκούτερ ξεπούλησαν σε 46 λεπτά!

Η Italjet εκκίνησε την παραγωγή του Roadster 400 με μια συλλεκτική ειδική έκδοση που έγινε ανάρπαστη
italjer roadster 400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/5/2026

Το Roadster 400 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση EICMA 2025, με μονοκύλινδρο υγρόψυκτο τετραβάλβιδο κινητήρα 394 cc και απόδοση 41,5 ίππων μέσω αυτόματης CVT μετάδοσης για 151 υγρά κιλά, σχεδιασμένο γύρω από μια ρετρό σιλουέτα σε συνδυασμό με την εκλεκτή τεχνολογία που χαρακτηρίζει τα σκούτερ της Italjet, προεξάρχοντος του περίτεχνου μονόμπρατσου μπροστινού συστήματος ανάρτησης DLAS (Dynamic Linkage Articulated Steering).

Roadster 400

Όπως μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν, η ιταλική εταιρεία της οικογένειας Tartarini ανοίγει το κεφάλαιο “Roadster 400 στην παραγωγή” λανσάροντας μια μοναδική έκδοση σε περιορισμένο αριθμό 777 σκούτερ για όλον τον κόσμο. Η Founders Edition προλογίζει τη μετέπειτα άφιξη του βασικού μοντέλου, ντυμένη με τα καλύτερά της: αναρτήσεις Ohlins, φρένα Brembo (αντί των Nissin με τα οποία εμφανίστηκε στην έκθεση του Μιλάνου), δύο τελικά Akrapovic και δύο αποκλειστικοί χρωματισμοί, Matt Black (μαύρο) και British Racing Green (πράσινο).

Roadster 400

Με λιανική τιμή 9.990 ευρώ, η ηλεκτρονική φόρμα προπαραγγελιών του Roadster 400 Founders Edition ενεργοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/5 και χρειάστηκαν μόλις 46 λεπτά για να γίνει ανάρπαστη όλη η παραγωγή των 777 σκούτερ, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τον Σεπτέμβριο του 2026.

Roadster 400

Πλέον η σκυτάλη περνά στο κανονικό μοντέλο παραγωγής, για το οποίο ακόμη δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο άφιξης στις αγορές, ωστόσο υπάρχει μια σχετική ηλεκτρονική φόρμα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα της Italjet για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ετικέτες