Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

QJ Motor Fortress 350 - Νέο scooter με ευρωπαϊκές προοπτικές

Με σύγχρονο design και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού
Το Fortress 350 είναι το πρώτο scooter μεγάλου κυβισμού από την κινεζική QJ Motor, έχει σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ενώ αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Ricardo Motorcycles.
 
Η Ricardo Motorcycles αποτελεί παρακλάδι του βρετανικού ομίλου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Ricardo PLC, έχει βάση την Ιταλία και ουσιαστικά πρόκειται για την EXNOVO, μια σχεδιαστική εταιρεία που εξαγοράστηκε to 2016 από την Ricardo.
Στο διαδίκτυο τώρα εμφανίστηκαν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Fortress 350 από το επίσημο press kit του, ενώ παρόλο που οι πληροφορίες αναφέρουν πως το scooter παρουσιάστηκε / κυκλοφόρησε στην Κίνα, εντούτοις για την ώρα τουλάχιστον δεν εμφανίζεται στο επίσημο site της QJ Motor.
 
Το design του Fortress 350 είναι ιδιαίτερα καλόγουστο και σύγχρονο, ενώ η τιμή του ανακοινώθηκε στα 5.300 ευρώ. Μια τιμή που δείχνει αρκετά ψηλή για scooter που προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, και μαζί με το design ανεβάζουν την πιθανότητα να δούμε το Fortress και στην Ευρώπη.
Άλλωστε γνωρίζουμε εδώ και καιρό πως η QJ Motor θα εισέλθει στις αγορές της Ε.Ε., με τη Γαλλία και τη Γερμανία να αποτελούν τις πρώτες χώρες που θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται, με την Ισπανία και την Ιταλία να έπονται. Και το Fortress 350 έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της γκάμας της QJ για τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.
 
Ο μονοκύλινδρος τετράχρονος, τετραβάλβιδος και ψεκαστός υγρόψυκτος κινητήρας των 349 κ.εκ. του Fortress αποδίδει επίσημα 34 hp, ενώ το γεμάτο με υγρά βάρος ανακοινώνεται στα 195 κιλά.
Στα όργανα του Fortress θα βρει κανείς μια TFT ψηφιακή οθόνη που θυμίζει αρκετά εκείνες της Zontes, με δυνατότητες συνδεσιμότητας.
 
Επώνυμα είναι τα φρένα, που προέρχονται από τη θυγατρική της Brembo ByBre, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται δικάναλο ABS, Traction Control και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα!
Αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον την ενεργοποίηση της QJ Motor στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και γιατί όχι και στην χώρα μας.