Royal Enfield Guerrilla 450 – Νέα έκδοση Apex με πιο ασφάλτινη στόχευση και ένα νέο χρώμα

Ανανέωση για το Guerilla στην Ινδία με μια νέα έκδοση που ξεχωρίζει από την πιο σπορ θέση οδήγησής της
re guerilla 450 apex
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/3/2026

Από το 2024 που πρωτοκυκλοφόρησε το Guerilla 450 δεν είχε αλλάξει καθόλου, κάτι που ωστόσο συμβαίνει τώρα στην Ινδία καθώς η Royal Enfield αποκάλυψε μια νέα έκδοση Apex για το 2026.

Σε αυτήν η βασική διαφορά αφορά στη θέση οδήγησης, στην οποία το αλουμινένιο τιμόνι έχει επανατοποθετηθεί 56 χιλιοστά πιο χαμηλά και 57 χιλιοστά πιο μπροστά, βάζοντας τον αναβάτη σε μια ελαφρώς πιο σκυφτή στάση. Αν αυτό ακούγεται ως μια αλλαγή με έμφαση στην ασφάλτινη οδήγηση, το έτερο σημείο διαφοροποίησής του από τα υπόλοιπα Guerilla 450 την επιβεβαιώνει καθώς το Apex φορά νέα λάστιχα της Vredestein με πιο ασφάλτινη στόχευση.

re guerilla 450

Δύο ακόμη στοιχεία αποκλειστικά του Apex είναι ένα μικρό μασκάκι πάνω από τον στρογγυλό προβολέα και ένα αφαιρούμενο κάλυμμα ουράς.

Τα χρώματα της έκδοσης Guerilla 450 Apex θα είναι τρία: κόκκινο, μαύρο και πράσινο.

re guerilla 450

Πέραν αυτών, η Royal Enfield είχε μερικές αλλαγές που αφορούν και στην υπόλοιπη γκάμα. Συγκεκριμένα, εισήγαγε ένα νέο χρώμα Twilight Blue που συνοδεύεται από προστατευτική γρίλια για τον προβολέα και χούφτες τιμονιού.

Η άλλη αλλαγή αφορά όλη τη γκάμα και συγκεκριμένα το σύστημα πλοήγησης Tripper, το οποίο πλέον δεν απαιτεί το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη να είναι ξεκλειδωμένο για να λειτουργεί η σύνδεση με την υπηρεσία Google Maps, κάτι που ωστόσο αφορά μόνο στα Android τηλέφωνα.

Ετικέτες

Νέο μοντέλο BMW ενόψει: Χαμηλό, μακρύ και σκοτεινό

Αποκαλυπτήρια την Παρασκευή 15 Μαΐου
bmw-new-model-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/5/2026

H BMW Motorrad δημοσίευσε μια ασαφή και σκοτεινή φωτογραφία για να προλογίσει την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου την Παρασκευή 15/5 και ώρα 20:00 Ελλάδας (19:00 CEST).

Προφανώς δεν αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται, αλλά από τη φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε ένα μακρύ και χαμηλό σουλούπι που εύκολα θα ταίριαζε με ένα bagger μοντέλο.

Η BMW έχει ήδη στη γκάμα της baggers σε δύο μορφές, μια με τον μεγάλο boxer στο R 18 Β και μια με τον εξακύλινδρο στο Κ 1600 Β.

Τι νέο περιμένουμε από τους Γερμανούς; Ένα νέο μοντέλο που σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή σύντομα είναι το R20, με τον νέο μεγαλύτερο boxer όλων των εποχών στα δύο λίτρα χωρητικότητας. Αυτό έχει ήδη εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην ετήσια εκδήλωση Concorso d’ Eleganza – Villa d’ Este στην Ιταλία, οπότε ίσως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να είναι αυτή που θα μας συστήσει την έκδοση παραγωγής του πρώτου μοντέλου R 20.

Από την άλλη το σύγχρονη αισθητικής φωτιστικό σώμα μπροστά δεν μοιάζει τόσο ταιριαστό με ένα Heritage μοντέλο, οπότε ίσως εδώ η BMW να μας επιφυλάσσει μια διαφορετική έκπληξη. Ένα νέο K 1600 B, για παράδειγμα, ή ίσως κάτι εντελώς καινούργιο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Σε κάθε περίπτωση, σε μερικές μέρες θα γνωρίζουμε πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας.

Ετικέτες