Triumph 2017 - Ζωντανά από την Intermot!

4/10/2016

 

Το βάρος της στις εκδόσεις με τους κινητήρες των 900 κυβικών (που έχουμε ήδη δει και οδηγήσει μέσω του Street Twin) έριξε η Triumph στην Intermot, δίνοντας έτσι περισσότερες επιλογές σε πιο προσιτές μοτοσυκλέτες, θέλοντας να αυξήσει κι αυτή το μερίδιό της στην διαρκώς αυξανόμενη αγορά των νέο-ρετρό μοτοσυκλετών.

 

Bonneville T100 – T100 Black

Στο πνεύμα της παράδοσης

Οι δύο αυτές εκδόσεις αποτελούν δύο εναλλακτικές με μικρότερο βάρος και λιγότερο εξοπλισμό σε σχέση με το μεγαλύτερο Τ120, αλλά εκεί ακριβώς έγκειται το αβαντάζ τους, καθώς φιλοδοξούν να γίνουν οι βάση για ανεξάντλητο customizing από τους ιδιοκτήτες τους. Άλλωστε, με πάνω από 150 αξεσουάρ διαθέσιμα στον σχετικό κατάλογο, αντιλαμβάνεστε ότι οι επιλογές είναι άπειρες για να δημιουργήσετε τη δική σας, ξεχωριστή Bonneville.

Η σχεδίαση των δύο Τ100 εμπνέεται από την αυθεντική σχεδίαση των Bonneville του 1959, με εξαιρετικά λεπτή σιλουέτα και υψηλό επίπεδο φινιρίσματος. Η όψη τους είναι ιδιαίτερα "καθαρή" και λιτή με τα σωληνάκια και τις ντίζες να είναι άψογα κρυμμένα, αγήνωντας σε κοινή θέα μόνο τον κινητήρα, το πλαίσιο και τα περιφερειακά τους. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκαν οι άνθρωποι της Triumph στην παρουσίαση, αυτή η αποστολή ήταν η πιο δύσκολη απ' όλες.

Το ρεζερβουάρ έχει πολύ ωραίες γλυπτές γραμμές και χωρητικότητα 14,5 λίτρων, με την πιο κλασική έκδοση Τ100 να διαθέτει βουρτσισμένα αλουμινένια προστατευτικά, μεταλικά βιδωμένα λογότυπα, χρωμιομένους καθρέφτες και μια σέλα με περισσότερο αφρώδες υλικό.

Το T100 Black, όπως μαρτυρά και τ' όνομά του, διαθέτει μαύρους τροχούς, δύο εξατμίσεις τύπου peashooter βαμμένες ασε μαύρο ματ χρώμα και μαύρα καπάκια στον κινητήρα.

Το πλαίσιο και οι ανρτήσεις των δύο εκδόσεων είναι εντελώς καινούργια, με στόχο την μεγαλύτερη άνεση τόσο στο ταξίδι όσο και στις βόλτες με συνεπιβάτη. Το μεταξόνιο των Τ100 είναι πιο μικρό από του Τ120, όπως συμβαίνει με την γωνία κάστερ αλλά και το ίχνος τους. Σε συνδυασμό με το χαμηλό ύψος σέλας, το Τ100 είναι μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να προσελκύσει άνετα και το γυναικείο κοινό. Επίσης, από την άνοιξη του 2017 θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα κιτ που θα προορίζεται για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων.

Όντας βασισμένα στην πλατφόρμα του Street Twin και τα δύο Τ100 διαθέτουν ride by wire, ABS, απενεργοποιούμενο traction control, συμπλέκτη με υποβοήθηση και υποδοχή για USB.

 

Street Cup

Προσιτό café racer

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Street Twin που μεταμορφώνεται από ένα κλασικό roadster σε ένα φινετσάτο café racer. Αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους λάτρεψαν τον σπορ χαρακτήρα του Thruxton R αλλά αναζητούσαν μια πιο προσιτή οικονομικά επιλογή στην ίδια φιλοσοφία. Από τα πιο εντυπωσιακά του στοιχεία είναι η σέλα με το αφαιρούμενο καπάκι στον κοκοβιό, το μικροσκοπικό μασκάκι μπροστά από τα όργανα και τα κλιπόν με τους καθρέφτες στην άκρη τους, ενώ η διχρωμία του χρυσού με το γκρι κρατάει ζωντανούς τους δεσμούς με τα café racers εποχής.

Ο κινητήρας είναι ίδιος ακριβώς με του Street Twin, αλλά τα τελικά των εξατμίσεων είναι εντελώς διαφορετικά.

Σε σχέση με το Street Twin η θέση οδήγησης είναι λίγο πιο ψηλή και πιο πίσω, ενώ τα κλιπόν φέρνουν τα χέρια πιο μπροστά και πιο χαμηλά, σε μια κλασική café racer στάση του σώματος.

Η πίσω ανάρτηση είναι μακρύτερη σε σχέση με το Street Twin, αλλά η διαδρομή του τροχού παραμένει ίδια στα 120mm, γεγονός που σημαίνει ότι η ουρά είναι πιο ανασηκωμένη μικραίνοντας την κάστερ, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η πιο σπορ συμπεριφορά.

Η λίστα των αξεσουάρ του Street Cup είναι εξίσου μακριά, με 120 αντικείμενα να συμπεριλαμβάνονται σ' αυτήν, ενώ και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει κιτ για μείωση της ιπποδύναμης βάσει των προδιαγραφών της Α2 κατηγορίας των διπλωμάτων.

 

Ετικέτες

GASGAS ES 800 και SM 800 - Πιάστηκαν "επ' αυτοφώρω" σε δοκιμές

Ο μπροστινός προβολέας έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO
motomag με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Δύο νέα μοντέλα της GASGAS απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του γερμανικού Motorrad τις προηγούμενες ημέρες σε στάδιο δοκιμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των μοντέλων ES και SM, τα οποία όμως τώρα εφοδιάζονται με τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κυβικών της KTM.

Στην περίπτωση του ES 800 μιλάμε για την έκδοση Enduro η οποία πλέον θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα LC8c των 799 κ.εκ. της ΚΤΜ με απόδοση 95 ίππους. Τώρα όσον αφορά το SM 800 το Supermoto της GASGAS ομοίως και αυτό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα των 799 κυβικών, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι εκδόσεις ES 700 και SM 700 θα σταματήσουν ή αν θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία στις αγορές.

με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.

Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της GASGAS όσον αφορά τον εμπρόσθιο προβολέα. Αυτός έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό. Η σύμπραξη αυτή δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και αρκετό διάστημα η κινεζική εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα για την KTM. Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι και στοιχείο για να μας μπερδέψει επίτηδες, αλλάζοντας σχήμα στο τελικό στάδιο.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν γνωρίζουμε αν και από ότι βλέπουμε τα δύο αυτά νέα μοντέλα της GASGAS έχουν πάρει την τελική τους μορφή, οπότε θα έχουμε νέα τους πολύ πολύ σύντομα.

Ετικέτες