Γράφτηκε από: 

Yamaha 2017 - Ζωντανά από την Intermot!

Η Yamaha κράτησε ένα σχετικά χαμηλό προφίλ στην φετινή Intermot, επιλέγοντας να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο και δύο αναβαθμισμένες εναλλακτικές σε μοτέλα που ήδη υπάρχουν, προφανώς κρατώντας τους "άσσους" της για την EICMA.

 

MT-09

Ομορφότερο!

Η σημαντικότερη αλλαγή στο αναβαθμισμένο ΜΤ-09 είναι φυσικά η εμφάνιση, με σαφείς επιρροές από το ΜΤ-10, με τους δύο Led προβολείς και το επιθετικό ρύγχος, ενώ τα όργανα έχουν έρθει πιο κοντά στους προβολείς για να καλυφθεί το κενό που αφήνει η νέα σχεδίαση. Οι αεροτομές όπως δίπλα στο ρεζερβουάρ θυμίζουν ελαφρώς κάτι από VMAX και τα φλας έχουν έρθει πιο κοντά στο ψυγείο ακριβώς όπως στο ΜΤ-10. Η ουρά έχει επανασχεδιαστεί και αυτή ολοκληρωτικά, με το υποπλαίσιο να είναι κατά 30mm πιο κοντό και με χειρολαβές στήριξης του συνεπιβάτη, ενώ η σέλα είναι πιο επίπεδη και πιο ψηλή κατά 5mm. Η λεπτομέρεια που εντυπωσιάζει όμως είναι το πίσω, τρισδιάστατο φωτιστικό σώμα από Led που σχηματίζει το γράμμα "Μ" όταν ανάβουν τα φώτα των φρένων.

Μια από τις σημαντικές προσθήκε στο νέο ΜΤ-09 είναι η ύπαρξη του μονόδρομου συμπλέκτη με μηχανισμό υποβοήθησης που κάνει πιο εύκολη την λειτουργία του με λιγότερη δύναμη στη μανέτα. Επίσης, το quickshifter που συγκαταλέγεται στον στάνταρ εξοπλισμό συμβάλλει τα μέγιστα στο σπορ προφίλ του τρικύλινδρου, ενώ για το 2017 προστέθηκε και η ρύθμιση για την απόσβεση συμπίεσης του μπροστινού (στο αριστερό καλάμι) μαζί με την προφόρτιση των ελατηρίων και την απόσβεση επαναφοράς που ήδη υπήρχαν.

 

MT-10SP

Ακόμη πιο special

Η ναυαρχίδα της οικογένειας των ΜΤ απέκτησε μια special έκδοση, την MT-10SP η οποία διαθέτει τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις ERS της Ohlins, όντας η πρώτη streetfighter μοτοσυκλέτα που διαθέτει τέτοιου είδους εξοπλισμό. Πέρα απ' αυτό, η έκδοση SP έχει και ψηφιακή οθόνη τεχνολογίας TFT, καθώς και το quickshifter (QSS) της Yamaha, για να τονιστεί ο ιδιαίτερος και πιο σπορ χαρακτήρας του

 

SCR950

Το scrambler της Yamaha

Το νέο μέλος της sport heritage οικογένειας της Yamaha ακούει στο όνομα SCR950, όπως προκύπτει από τον όρο scrambler προφανώς. Η ρετρό φιλοσοφία των "Faster Sons" έχει περάσει αυτούσια στο νέο δικύλινδρο V, το οποίο προέρχεται από την βάση των Bolt. Ο αερόψυκτος δικύλινδρος V των 60 μοιρών είναι βαμμένος μαύρος, με την μέγιστη ροπή του να φτάνει τα 8,1kgm στις 3.000 στροφές. Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο είναι κι αυτό βαμμένο σε μαύρο χρώμα, ενώ οι δύο σωλήνες της εξάτμισης καταλήγουν σε ένα τελικό που βγαίνει χαμηλά και δεξιά. Το τιμόνι ανεβαίνει ψηλά και διαθέτει ενισχυτικό μπαράκι, ενώ είναι τοποθετημένο με μια μικρή κλίση προς τα πίσω κοντά στο σώμα του αναβάτη. Το ρεζερβουάρ είναι το κλασσικό σε σχήμα "δάκρυ", ενώ τις αναρτήσεις έχουν αναλάβει ένα συμβατικό πιρούνι διαμέτρου 41mm με διαδρομή τροχού στα 135mm μπροστά, και πίσω δύο αμορτισέρ με ξεχωριστό δοχείο εκτόνωσής που δίνουν διαδρομή 110 χιλιοστά. Οι ακτινωτοί τροχοί του είναι 19 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω, ενώ και σε αυτή την περίπτωση –όπως και στα Scrambler της Ducati- οι σχεδιαστές του επέλεξαν ένα στρογγυλό μεν, ψηφιακό δε όργανο.

 

 

 

2017 Yamaha MT-09

 

Yamaha MT-10 SP

Tags: