KTM: Παρουσιάστηκαν οι ομάδες MotoGP 2025 [Video]

Στα χρώματα των εργοστασιακών και οι μοτοσυκλέτες της Tech 3
KTM MotoGP 2025 -Παρουσίαση ομάδων
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/1/2025

Κοινή ήταν η παρουσίαση Red Bull KTM Factory Racing και Red Bull KTM Tech 3 με τις μοτοσυκλέτες τους να είναι πανομοιότυπες σε χρώματα και γραφικά και τους Αυστριακούς να έχουν την πιο δυνατή τετράδα αναβατών στη σύντομη ιστορία τους στο MotoGP.

Brad Binder και Pedro Acosta για την Red Bull KTM Factory Racing και Maverick Vinales με ομόσταυλο τον Enea Bastianini για την Red Bull KTM Tech 3 με τους τέσσερεις να οδηγούν τις RC16 της αυστριακής εταιρείας.

KTM MotoGP 2025 -Παρουσίαση ομάδων

Αυτή είναι η πρώτη φορά που και οι τέσσερεις RC16 φέρουν τα ίδια χρώματα και γραφικά από τη σεζόν του 2020, ενώ ίδιες είναι και οι φόρμες των αναβατών. Να σημειωθεί ότι ο Acosta είναι το νέο πρόσωπο στην εργοστασιακή ομάδα της KTM, στο πλευρό του Binder, που βρίσκεται για έκτη σερί χρονιά στην ομάδα. Ο ταλαντούχος Ισπανός μετακόμισε εκεί από την Tech 3 στη δεύτερη σεζόν του στην κορυφαία κατηγορία. 

Στη Red Bull KTM Tech 3 οι Vinales και Bastianini είναι και εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν την νέα πρόκληση στην καριέρα τους ως νεοεισερχόμενοι στην Tech 3 που άλλαξε τους αναβάτες της για τη νέα σεζόν.

KTM MotoGP 2025 -Παρουσίαση ομάδων

Ο Bastianini δήλωσε ότι τον τρώει η περιέργεια για τη νέα σεζόν και ότι θα πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι δίνοντας έμφαση στο δέσιμο της ομάδας και στην καλύτερη κατανόηση της μοτοσυκλέτας που τον έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής, ενώ εντυπωσιασμένος παρουσιάζεται και ο Vinales από την ταχύτητα της RC16, ενώ νιώθει ότι ταιριάζει και στο οδηγικό του στιλ.

Στην παρουσίαση των ομάδων η KTM, μέσω του αγωνιστικού της διευθυντή Pit Beirer διαβεβαίωσε και για τις προθέσεις της αναφορικά με την προσήλωσή της στο MotoGP αλλά και στην ακαδημία της και το πρόγραμμα που φέρνει νεαρούς αναβάτες από το Red Bull MotoGP Rookies Cup, στο Moto3 και μετά στο Moto2, με "αποφοίτηση" την μεγάλη κατηγορία.

 

Honda Racing School & Scholarship: Στην Ευρώπη από το 2027 με υποτροφίες για παγκόσμια πρωταθλήματα

Η σχολή αγωνιστικής οδήγησης του HRC ανοίγει έναν ακόμη δρόμο προς το MotoGP
hrs suzuka
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Ο αγωνιστικός οργανισμός Honda Racing Corporation ανακοίνωσε την ίδρυση του “Honda Racing School & Scholarship” (HRS) από το 2027, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να αναπτύξει νέους αναβάτες που ονειρεύονται να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων ταχύτητας, τα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Πρόκειται για την επέκταση μιας δομής που λειτουργεί στην Ιαπωνία από το 1992 στην πίστα της Suzuka και η οποία από το 2022 έχει μετονομαστεί σε Honda Racing School Suzuka, υπό τη διεύθυνση του γνωστού βετεράνου αναβάτη MotoGP, Tadayuki Okada.

Το ιαπωνικό πρόγραμμα εξελίσσει ταλαντούχους αναβάτες από 14 ετών και πάνω βοηθώντας τους να βρουν μια θέση σε θεσμούς που λειτουργούν ως προθάλαμοι των Grand Prix, όπως είναι το ασιατικό Idemitsu Moto4 Asia Cup, έχοντας αναδείξει αναβάτες όπως ο Ταϊλανδός Somkiat Chantra (MotoGP και WSBK) ή ο Ινδονήσιος Mario Aji (Moto2).

Η ευρωπαϊκή του επέκταση έχει ως επίκεντρο ένα πρόγραμμα υποτροφιών που θα καλύπτουν μέρος του κόστους συμμετοχής για νεαρούς αναβάτες που θα αποφοιτήσουν από το HRS, προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε πρωταθλήματα όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 Junior και το ευρωπαϊκό κύπελλο Moto4, βοηθώντας στα δύσκολα πρώτα τους βήματα.

Αναμένουμε αργότερα στη χρονιά να κοινοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, αναλύοντας πρακτικές πτυχές όπως πού θα δραστηριοποιείται στην Ευρώπη το HRS, με ποιους εκπαιδευτές κλπ.

 

Ετικέτες