KTM: Παρουσιάστηκαν οι ομάδες MotoGP 2025 [Video]

Στα χρώματα των εργοστασιακών και οι μοτοσυκλέτες της Tech 3
KTM MotoGP 2025 -Παρουσίαση ομάδων
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/1/2025

Κοινή ήταν η παρουσίαση Red Bull KTM Factory Racing και Red Bull KTM Tech 3 με τις μοτοσυκλέτες τους να είναι πανομοιότυπες σε χρώματα και γραφικά και τους Αυστριακούς να έχουν την πιο δυνατή τετράδα αναβατών στη σύντομη ιστορία τους στο MotoGP.

Brad Binder και Pedro Acosta για την Red Bull KTM Factory Racing και Maverick Vinales με ομόσταυλο τον Enea Bastianini για την Red Bull KTM Tech 3 με τους τέσσερεις να οδηγούν τις RC16 της αυστριακής εταιρείας.

KTM MotoGP 2025 -Παρουσίαση ομάδων

Αυτή είναι η πρώτη φορά που και οι τέσσερεις RC16 φέρουν τα ίδια χρώματα και γραφικά από τη σεζόν του 2020, ενώ ίδιες είναι και οι φόρμες των αναβατών. Να σημειωθεί ότι ο Acosta είναι το νέο πρόσωπο στην εργοστασιακή ομάδα της KTM, στο πλευρό του Binder, που βρίσκεται για έκτη σερί χρονιά στην ομάδα. Ο ταλαντούχος Ισπανός μετακόμισε εκεί από την Tech 3 στη δεύτερη σεζόν του στην κορυφαία κατηγορία. 

Στη Red Bull KTM Tech 3 οι Vinales και Bastianini είναι και εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν την νέα πρόκληση στην καριέρα τους ως νεοεισερχόμενοι στην Tech 3 που άλλαξε τους αναβάτες της για τη νέα σεζόν.

KTM MotoGP 2025 -Παρουσίαση ομάδων

Ο Bastianini δήλωσε ότι τον τρώει η περιέργεια για τη νέα σεζόν και ότι θα πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι δίνοντας έμφαση στο δέσιμο της ομάδας και στην καλύτερη κατανόηση της μοτοσυκλέτας που τον έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής, ενώ εντυπωσιασμένος παρουσιάζεται και ο Vinales από την ταχύτητα της RC16, ενώ νιώθει ότι ταιριάζει και στο οδηγικό του στιλ.

Στην παρουσίαση των ομάδων η KTM, μέσω του αγωνιστικού της διευθυντή Pit Beirer διαβεβαίωσε και για τις προθέσεις της αναφορικά με την προσήλωσή της στο MotoGP αλλά και στην ακαδημία της και το πρόγραμμα που φέρνει νεαρούς αναβάτες από το Red Bull MotoGP Rookies Cup, στο Moto3 και μετά στο Moto2, με "αποφοίτηση" την μεγάλη κατηγορία.

 

WorldSBK: Οι επικρατέστεροι στην μάχη για τη θέση του Bulega στη Ducati

Βασικοί υποψήφιοι ο Franco Morbidelli και ο Manuel Gonzalez
morbidelli
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/7/2026

Με τον Nicolo Bulega να βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη μεταγραφή του στη VR46 Ducati για το MotoGP του 2027, η Aruba.it Racing Ducati έχει ήδη στρέψει την προσοχή της στον διάδοχό του. Τα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας είναι εκείνα των Franco Morbidelli και Manuel Gonzalez.

Ο Nicolo Bulega πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή σεζόν στο WorldSBK, έχοντας κερδίσει σχεδόν όλους τους αγώνες μέχρι στιγμής και βρισκόμενος πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου του παγκόσμιου τίτλου. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στις δοκιμές της νέας Ducati MotoGP των 850 κ.εκ., ενώ όλα δείχνουν ότι το 2027 θα μετακινηθεί στα MotoGP με την ομάδα VR46 του Valentino Rossi.

Με τον Iker Lecuona να έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιό του με την εργοστασιακή Ducati στο WorldSBK, απομένει μία μόνο διαθέσιμη θέση για το 2027.

Ο παλιός είναι αλλιώς - Το φαβορί της Ducati

Σύμφωνα με το πληροφορίες, ο Franco Morbidelli εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως το φαβορί για το κόκκινο γκαραζ.

Η πορεία του Ιταλού στα MotoGP φαίνεται να ολοκληρώνεται στο τέλος του 2026. Μετά τη σπουδαία σεζόν του 2020, όταν κατέκτησε τρεις νίκες και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση με την Petronas Yamaha SRT, η καριέρα του δεν ακολούθησε ανάλογη πορεία.

Morbidelli

Η μετακίνησή του στην εργοστασιακή Yamaha δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ενώ η πρώτη του χρονιά με Ducati στην Pramac επηρεάστηκε από σοβαρό τραυματισμό πριν από την έναρξη της σεζόν. Από το 2025 αγωνίζεται με τη VR46, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να επανέλθει στα επίπεδα απόδοσης του παρελθόντος.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Aruba Ducati, Serafino Foti, βλέπει θετικά την επιλογή του Morbidelli. Επιπλέον, η ιταλική του υπηκοότητα θεωρείται πλεονέκτημα για μια εργοστασιακή ιταλική ομάδα.

Ένα ακόμη στοιχείο υπέρ του είναι ότι χρησιμοποιεί συστηματικά μια Ducati Panigale V4 στις προπονήσεις της VR46 Academy, ενώ η μετάβαση του WorldSBK στα ελαστικά Michelin από το 2027 θα μπορούσε να διευκολύνει σημαντικά την προσαρμογή του, καθώς διαθέτει πολυετή εμπειρία με τα συγκεκριμένα ελαστικά από τα MotoGP.

Μα και ο νέος είναι ωραίος - Η εναλλακτική λύση

Ο δεύτερος βασικός υποψήφιος είναι ο Manuel Gonzalez, ο οποίος προηγείται στο πρωτάθλημα Moto2 με σημαντική διαφορά.

Παρά την εξαιρετική του πορεία, οι πιθανότητες να βρεθεί στα MotoGP το 2027 φαίνεται να μειώνονται, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις είναι ελάχιστες. Έτσι, μια εργοστασιακή θέση στο WorldSBK θα αποτελούσε ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή.

Manuel Gonzalez

Ο Ισπανός γνωρίζει ήδη το περιβάλλον των μοτοσυκλετών παραγωγής, αφού πριν μεταβεί στα Grand Prix είχε στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport 300 το 2019, ενώ το 2021 ολοκλήρωσε τρίτος το παγκόσμιο Supersport.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Morbidelli, δεν διαθέτει εμπειρία με τα ελαστικά Michelin ούτε με τις σύγχρονες μοτοσυκλέτες του WorldSBK, κάτι που θα μπορούσε να δυσκολέψει την προσαρμογή του.

Η τελική απόφαση εκκρεμεί

Η Ducati δεν έχει ακόμη λάβει την οριστική της απόφαση, όμως όλα δείχνουν ότι η επιλογή θα γίνει μεταξύ των Franco Morbidelli και Manuel Gonzalez, χωρίς πάντως να αποκλείονται εκπλήξεις με τόσους έμπειρους και γνωστούς αναβάτες να περισσεύουν από το MotoGP.

Αν τελικά ο Bulega μετακινηθεί στη VR46 για το MotoGP του 2027, η εργοστασιακή ομάδα του WorldSBK θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επενδύσει στην εμπειρία ενός αναβάτη με πολυετή παρουσία στα MotoGP ή σε έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νέους αναβάτες της Moto2.