MotoGP 26 - Το ανανεωμένο επίσημο παιχνίδι της διοργάνωσης [VIDEO]

Με τις μοτοσυκλέτες και τους αναβάτες της νέας σεζόν - Ακόμα και συνεντεύξεις τύπου δίνεις!
MotoGP 26
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/3/2026

Το studio δημιουργίας βίντεο-παιχνιδιών Milestone παρουσιάζει τη νέα έκδοση του επίσημου videogame του MotoGP, με αρκετές ανανεώσεις για τη σεζόν του 2026, και φυσικά με όλους τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Τα παιχνίδια μοτοσυκλέτας είναι ίσως το άγιο δισκοπότηρο του κάθε προγραμματιστή, αφού μέχρι και σήμερα ανάθεμα κι αν καταφέρνουν να αιχμαλωτίσουν έστω και ελάχιστη από την αίσθηση και τα physics των δύο τροχών. Η μοτοσυκλέτα είναι ένα πολύ δυσκολότερο όχημα από το αυτοκίνητο, όσον αφορά στην πιστή απόδοση της κίνησής της, αλλά ακόμα περισσότερο στην αίσθηση που παίρνει ο παίκτης κατά τον έλεγχό της. Αν τώρα για τα videogames αυτοκινήτου κυκλοφορούν τιμονιέρες, πετάλια, καθίσματα με ανάδραση, καμπίνες, κλπ. ώστε να μπορεί κανείς να πλησιάζει αρκετά στην αίσθηση ελέγχου ενός τετράτροχου, η μοτοσυκλέτα είναι άλλη ιστορία. Ο έλεγχος γίνεται συνήθως με τα κλασικά χειριστήρια των παιχνιδομηχανών, οπότε κάθε παραλληλισμός με τον πραγματικό χειρισμό μιας μοτοσυκλέτας πάει περίπατο. Να μη μιλήσουμε για την αίσθηση ισορροπίας, που είναι σχεδόν αδύνατον να αποτυπωθεί σωστά.

Παρόλα αυτά, κάθε χρονιά τα παιχνίδια μοτοσυκλέτας γίνονται κατά τι καλύτερα, δίνοντάς μας ελπίδες για κάτι καλύτερο... στο μέλλον.

Η Milestone αναφέρει πως τα physics -η απόδοση των φυσικών δυνάμεων που επενεργούν σε μοτοσυκλέτα και αναβάτη- για το 2026 έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί, για καλύτερο έλεγχο στις στροφές και στις εξόδους από αυτές. Βελτίωση υπάρχει και στην κίνηση των αναβατών, ενώ νέο είναι ένα σύστημα… διαχείρισης βάρους (;) που ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνει.

Κάθε αναβάτης έχει δικά του αδύνατα και δυνατά σημεία, ενώ όσο αγωνίζεται κανείς, τόσο ξεκλειδώνει και περισσότερα πακέτα συλλεκτικών καρτών. Η συλλογή περιλαμβάνει κάρτες διαφορετικών βαθμών σπανιότητας, ακόμη και αποκλειστικά artworks που δημιούργησε η Γιαπωνέζα καλλιτέχνις Ranka Fujiwara.

Στη νέα έκδοση του παιχνιδιού υπάρχει και μια επιπλέον πίστα, εκείνη του Canterbury Park της Αγγλίας, όπου θα μπορείς να αγωνιστείς με motard, flat track και minibikes. Επιπλέον θα μπορείς να οδηγήσεις στις πίστες του Παγκοσμίου μοτοσυκλέτες παραγωγής -πες το προπόνηση.

Στα paddock βρίσκονται τα μενού και η πρόσβαση του ανανεωμένου career mode, ενώ θα πρέπει να εκπληρώνεις και τις υποχρεώσεις σου απέναντι στα media με συνεντεύξεις τύπου, όπου θα μπορείς να προκαλέσεις κάποιον αντίπαλο ή να δηλώσεις εμπιστοσύνη στην ομάδα σου!

Οι επιλογές και οι δηλώσεις σου θα επηρεάζουν τους στόχους και την πορεία της καριέρας σου, οπότε όπως γράφει το δελτίο τύπου… “θα πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά τον δρόμο προς τη δόξα”. Παράλληλα, η αγορά αναβατών γίνεται πιο ζωντανή από ποτέ, καθώς θα συζητάς με τον μάνατζέρ σου για τα επόμενα βήματα της καριέρας σου.

Για άλλη μια φορά, συναντούμε τα modes Arcade και Pro. Το Arcade mode, ανανεωμένο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, είναι ιδανικό για νέους παίκτες ή για όσους προτιμούν πιο απλό gameplay. Αντίθετα, το Pro mode, σε συνδυασμό με τα νέα physics, προσφέρει τ πιο ρεαλιστική εμπειρία οδήγησης, μαζί με ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας.

Πέρα από το single player mode ο παίκτης θα μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του απέναντι σε παίκτες από όλο τον κόσμο. Με cross-play, βελτιωμένο matchmaking και πλήρες grid έως και 22 παικτών, ετοιμαστείτε για δυνατές online μάχες.

Το MotoGP 26 θα κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου για PlayStation 5, Xbox Series X και Series S, Nintendo Switch, Nintendo Switch 2, ROG Xbox Ally, ROG Xbox Ally X και για PC μέσω των Steam και Epic Games Store.

Στις εκδόσεις για Nintendo Switch και Nintendo Switch 2 δεν υποστηρίζεται cross-play και το grid περιορίζεται σε 12 αναβάτες.

Δυστυχώς μέσα στις χώρες που μπορούν να προπαραγγείλουν το παιχνίδι, ΔΕΝ βρίσκεται η Ελλάδα. Οπότε, υπομονή.

Ετικέτες

Gigi Dall’Igna: "Αμφισβητήσιμη" η ποινή που στέρησε τη νίκη του Marc Marquez στο Sprint της Ταϊλάνδης

Ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής της Ducati κάνει λόγο για ένα άτυχες Σαββατοκύριακο στο Buriram
gigi-dall-igna-ducati-corse-ge.jpg
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/3/2026

Ο Gigi Dall’Igna χαρακτήρισε ως "αμφισβητήσιμη" την ποινή που επιβλήθηκε στον Marc Marquez στο Sprint της Ταϊλάνδης, τονίζοντας ότι ο Ισπανός στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος σε ένα δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν για τη Ducati.

Η Ducati ξεκίνησε τη σεζόν του MotoGP 2026 με πολύ πιο δύσκολο τρόπο συγκριτικά με πέρυσι, όταν ο Marc Marquez είχε φύγει από το GP της Ταϊλάνδης με νίκες σε όλους τους αγώνες.

Έπειτα από μια δύσκολη προετοιμασία, με αποθεραπεία από τραυματισμό και τρεις πτώσεις στα χειμερινά τεστ, ο Marquez κατάφερε να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει την pole position απέναντι στον Marco Bezzecchi. Τελικά έχασε την πρώτη θέση εκκίνησης για μόλις 0,035 δευτερόλεπτα από τον αναβάτη της Aprilia.

Στον αγώνα Sprint, όταν ο Bezzecchi έπεσε ενώ προηγούνταν, ο Marquez βρέθηκε σε θέση να διεκδικεί τη νίκη. Ωστόσο ο Pedro Acosta πίεσε, με τους δύο αναβάτες να δίνουν σκληρή μάχη μέχρι τους τελευταίους γύρους.

Marquez Acosta

Στον προτελευταίο γύρο, ο Marquez πραγματοποίησε μια δυναμική προσπέραση που έβγαλε τον αναβάτη της KTM εκτός γραμμής. Οι αγωνοδίκες της FIM ανακοίνωσαν ποινή "παραχώρησης μίας θέσης" για τον Marquez περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα.

Μια επανάληψη της μάχης τους στη στροφή 12 φαινόταν πιθανή, όμως ο Marquez αποκάλυψε ότι είδε την ειδοποίηση της ποινής μόλις στην τελευταία στροφή, όπου επιβράδυνε και άφησε τον Acosta να περάσει για να πάρει τη νίκη.

Την Κυριακή ακολούθησε ένα διαφορετικό δράμα για τον αναβάτη της Ducati. Ενώ κυνηγούσε τον Raul Fernandez για την τρίτη θέση του βάθρου, αντιμετώπισε πρόβλημα στη ζάντα του τροχού και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Το περιστατικό αυτό έβαλε τέλος σε ένα εντυπωσιακό σερί της Ducati, καθώς για πρώτη φορά μετά από 88 συνεχόμενα Grand Prix της κορυφαίας κατηγορίας η ιταλική εταιρεία δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Μετά τον αγώνα ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse, Gigi Dall’Igna, συνεχάρη τους αντιπάλους της ομάδας, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ducati πρέπει να καλύψει γρήγορα τη διαφορά, χωρίς όμως πανικό.

"Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα διαφαίνεται απαιτητικό αλλά και συναρπαστικό, με τις προσδοκίες ήδη υψηλές για τις προκλήσεις που έρχονται," ανέφερε.

"Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας που επικράτησαν δίκαια. Η ανταγωνιστικότητά τους δεν μας εκπλήσσει, καθώς την είχαμε ήδη δει στο τέλος της περσινής σεζόν αλλά και στα χειμερινά τεστ."

Ο ίδιος επισήμανε επίσης ότι για πρώτη φορά μετά από 102 αγώνες η Ducati δεν βρέθηκε ούτε μέσα στην πρώτη πεντάδα, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα πρέπει να μειώσει γρήγορα τη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο μετά από 88 συνεχόμενους αγώνες και για πρώτη φορά μετά από 102 Grand Prix η εταιρεία απουσιάζει από την πρώτη πεντάδα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε το κενό γρήγορα, αλλά χωρίς να δημιουργήσουμε πανικό."

Ο Dall’Igna κατέληξε τονίζοντας ότι ο Marc Marquez έδειξε ωριμότητα και ψυχραιμία σε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στο Buriram, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ποινή του Sprint "αμφισβητήσιμη".

"Με λίγα λόγια ήταν ένα Grand Prix που γνωρίζαμε ότι έπρεπε να διαχειριστούμε με εξυπνάδα. Aυτό ακριβώς έκανε και o Marc, βάζοντας όλο του το μυαλό και την καρδιά."

"Ωστόσο στάθηκε πραγματικά άτυχος, πρώτα στο Sprint, όπου μια αμφισβητήσιμη απόφαση των αγωνοδικών της FIM του στέρησε τη νίκη, και στη συνέχεια στον αγώνα της Κυριακής, όπου παρά τις δυσκολίες ένα βάθρο ήταν απολύτως εφικτό πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει."

Ο ομόσταυλος του στη Εργοστασιακή ομάδα της Ducati, Francesco Bagnaia, ξεκίνησε από τη 13η θέση στο grid αφού δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 των κατατακτηρίων και τελικά τερμάτισε ένατος τόσο στο Sprint όσο και στον κυρίως αγώνα.