CryptoDATA RNF εναντίον Dorna – Ζητά αποζημίωση από την Dorna

Το θρίλερ συνεχίζεται
motomag CryptoDATA RNF εναντίον Dorna – Η πρώην ομάδα του MotoGP κατηγορεί την διοργανώτρια του θεσμού πως δεν της κατέβαλε αποζημίωση
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/1/2024

Αναμφίβολα ο αποκλεισμός της ομάδας CryptoDATA RNF από το πρωτάθλημα του 2024 από την Dorna και την IRTA και ο ερχομός της νέας αμερικανικής ομάδας Trackhouse Racing στη θέση της ήταν ένα γεγονός που σημάδεψε το MotoGP το 2023. Ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ CryptoDATA RNF και Dorna, οι υποσχέσεις του CEO της πρώην δορυφορικής ομάδας της Aprilia, Ovidiu Toma πως θα τα “πούμε στο δικαστήριο” και εν τέλει ο “ειρηνικός διακανονισμός” των δύο πλευρών έδειξαν πως το θέμα διευθετήθηκε και θα έμπαινε στα συρτάρια του MotoGP. Τελικά όπως φαίνεται η υπόθεση δεν έχει κλείσει καθώς η CryptoDATA RNF κατηγορεί την Dorna πως δεν έχει καταβάλει την αποζημίωση που της όφειλε μετά τον αποκλεισμό.

CryptoDATA RNF εναντίον Dorna – Η πρώην ομάδα του MotoGP κατηγορεί την διοργανώτρια του θεσμού πως δεν της κατέβαλε αποζημίωση

Η πρώην πλέον δορυφορική ομάδα της Aprilia υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα της συνεχίζει όπως φαίνεται την μάχη εναντίον της Dorna και της IRTA. Η CryptoDATA RNF τώρα κατηγορεί τη διοργανώτρια αρχή ότι αποφεύγει την καταβολή μιας αποζημίωσης που είχε συμφωνηθεί, ισχυριζόμενη ότι έχει καταβληθεί μόνο το μισό περίπου του ποσού και ότι "εφευρίσκουν" λόγους για τη μη καταβολή της. Επιπρόσθετα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών -μετά τον αποκλεισμό της CryptoDATA RNF- θα περιλάμβανε δραστηριότητες για την αποκατάσταση της φήμης της ρουμανικής εταιρείας καθώς το status και η υπόληψη της έχει ζημιωθεί σε μεγάλο βαθμό από όλη την υπόθεση, ωστόσο η CryptoDATA RNF υποστηρίζει πως Dorna και  IRTA αρνούνται να πάρουν μέρος σε αυτές τις δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης της CryptoDATA RNF φέρεται να έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τους μετόχους της Dorna, εντείνοντας τις κατηγορίες προς αυτούς, τονίζοντας πως η Dorna και η IRTA δεν ενδιαφέρονται για την τήρηση των συμβολαίων τους. Ο δεύτερος “πόλεμος” που έχει ξεσπάσει μεταξύ Dorna και CryptoDATA RNF συνέβη στο χρονικό διάστημα το οποίο η Dorna όπως σας είχαμε ενημερώσει διερευνά την πώληση του MotoGP σε άλλη εταιρεία.

CryptoDATA RNF εναντίον Dorna – Η πρώην ομάδα του MotoGP κατηγορεί την διοργανώτρια του θεσμού πως δεν της κατέβαλε αποζημίωση

 

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”