CryptoDATA RNF εναντίον Dorna – Ζητά αποζημίωση από την Dorna

Το θρίλερ συνεχίζεται
motomag CryptoDATA RNF εναντίον Dorna – Η πρώην ομάδα του MotoGP κατηγορεί την διοργανώτρια του θεσμού πως δεν της κατέβαλε αποζημίωση
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/1/2024

Αναμφίβολα ο αποκλεισμός της ομάδας CryptoDATA RNF από το πρωτάθλημα του 2024 από την Dorna και την IRTA και ο ερχομός της νέας αμερικανικής ομάδας Trackhouse Racing στη θέση της ήταν ένα γεγονός που σημάδεψε το MotoGP το 2023. Ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ CryptoDATA RNF και Dorna, οι υποσχέσεις του CEO της πρώην δορυφορικής ομάδας της Aprilia, Ovidiu Toma πως θα τα “πούμε στο δικαστήριο” και εν τέλει ο “ειρηνικός διακανονισμός” των δύο πλευρών έδειξαν πως το θέμα διευθετήθηκε και θα έμπαινε στα συρτάρια του MotoGP. Τελικά όπως φαίνεται η υπόθεση δεν έχει κλείσει καθώς η CryptoDATA RNF κατηγορεί την Dorna πως δεν έχει καταβάλει την αποζημίωση που της όφειλε μετά τον αποκλεισμό.

CryptoDATA RNF εναντίον Dorna – Η πρώην ομάδα του MotoGP κατηγορεί την διοργανώτρια του θεσμού πως δεν της κατέβαλε αποζημίωση

Η πρώην πλέον δορυφορική ομάδα της Aprilia υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα της συνεχίζει όπως φαίνεται την μάχη εναντίον της Dorna και της IRTA. Η CryptoDATA RNF τώρα κατηγορεί τη διοργανώτρια αρχή ότι αποφεύγει την καταβολή μιας αποζημίωσης που είχε συμφωνηθεί, ισχυριζόμενη ότι έχει καταβληθεί μόνο το μισό περίπου του ποσού και ότι "εφευρίσκουν" λόγους για τη μη καταβολή της. Επιπρόσθετα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών -μετά τον αποκλεισμό της CryptoDATA RNF- θα περιλάμβανε δραστηριότητες για την αποκατάσταση της φήμης της ρουμανικής εταιρείας καθώς το status και η υπόληψη της έχει ζημιωθεί σε μεγάλο βαθμό από όλη την υπόθεση, ωστόσο η CryptoDATA RNF υποστηρίζει πως Dorna και  IRTA αρνούνται να πάρουν μέρος σε αυτές τις δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης της CryptoDATA RNF φέρεται να έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τους μετόχους της Dorna, εντείνοντας τις κατηγορίες προς αυτούς, τονίζοντας πως η Dorna και η IRTA δεν ενδιαφέρονται για την τήρηση των συμβολαίων τους. Ο δεύτερος “πόλεμος” που έχει ξεσπάσει μεταξύ Dorna και CryptoDATA RNF συνέβη στο χρονικό διάστημα το οποίο η Dorna όπως σας είχαμε ενημερώσει διερευνά την πώληση του MotoGP σε άλλη εταιρεία.

CryptoDATA RNF εναντίον Dorna – Η πρώην ομάδα του MotoGP κατηγορεί την διοργανώτρια του θεσμού πως δεν της κατέβαλε αποζημίωση

 

Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες