Davide Tardozzi – “H Ducati δεν θα βάλει εμπόδια στις δορυφορικές ομάδες της ώστε να μην νικούν τις εργοστασιακές”

O Team Manager της Ducati Lenovo Team ανέφερε πως μόνο καλό κάνει ο εσωτερικός ανταγωνισμός
motomag Davide Tardozzi – “H Ducati δεν θα βάλει εμπόδια στις δορυφορικές ομάδες της ώστε να μην νικούν τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες της”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/1/2024

Ο Davide Tardozzi σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Ducati δεν φοβάται τον εσωτερικό ανταγωνισμό που έχει στο MotoGP και δεν θα εμποδίσει ποτέ τις δορυφορικές ομάδες από το να κερδίζουν τους εργοστασιακούς αναβάτες.

Η εταιρεία από το Borgo Panigale είδε πέρυσι τους Bagnaia, Bastianini, Bezzecchi, Di Giannantonio, Martín και Zarco να κερδίζουν τουλάχιστον έναν αγώνα στο MotoGP, ενώ λίγο έλειψε ο Francesco Bagnaia της Ducati Lenovo Team να χάσει το πρωτάθλημα από τον Jorge Martin της Prima Pramac Racing. Η παντοδυναμία της Ducati την χρονιά που μας πέρασε σφραγίστηκε με 17 νίκες στα 20 GP που διεξήχθησαν, κάτι που της χάρισε και το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αρκετές φορές ειπώθηκε πως η ιταλική εταιρεία θα έπρεπε να έχει ξεκάθαρη στρατηγική όσον αφορά τον “πρώτο” της αναβάτη ώστε να υπάρχει και “διαχωρισμός” των ρόλων στην ομάδα, ωστόσο κάτι τέτοιο απορρίφθηκε επανειλημμένα ενώ ο Team Manager της Ducati Lenovo Team, Davide Tardozzi ανέφερε με δηλώσεις πως η προσέγγιση θα είναι η ίδια και το 2024.

"Είναι πολύ ξεκάθαρο. Έχουμε οκτώ αναβάτες στους οποίους συμπεριφερόμαστε με ειλικρινή τρόπο, όπως τους αξίζει και υπάρχει όρος στο συμβόλαιο τους ως προς τις παροχές που έχουν. Όλοι τους είναι σε θέση να βλέπουν τα δεδομένα όλων των υπόλοιπων αναβατών της Ducati. Ποτέ, μα ποτέ δεν θα σταματήσουμε μια από τις άλλες μας ομάδες να κερδίζει την εργοστασιακή μας ομάδα.”

Davide Tardozzi – “H Ducati δεν θα βάλει εμπόδια στις δορυφορικές ομάδες της ώστε να μην νικούν τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες της”

"Έχουν το δικαίωμα να κάνουν το καλύτερο και να έχουν όλες τις πληροφορίες για να μας νικήσουν. Είναι στο χέρι μας να έχουμε τους καλύτερους αναβάτες και την καλύτερη αγωνιστική απόδοση. Είναι στο χέρι της εργοστασιακής ομάδας να κερδίσει, με την εταιρεία να έχει επίσης οκτώ δυνατότητες να κερδίσει κάποιον αγώνα. Εγώ είμαι Team Manager στην Ducati Lenovo Team και έχω δύο αναβάτες για να κερδίσω κάποιον αγώνα. Οπότε, είναι στο χέρι της ομάδας μου να νικήσει τους άλλους.”

"H νοοτροπία του Gigi Dall' Igna, Γενικού Διευθυντή του Ducati Corse, να έχουμε τις κορυφαίες μοτοσυκλέτες είναι η νοοτροπία της Ducati, οπότε είναι κάτι που μας ωθεί να κάνουμε όλο και κάτι καλύτερο, να παρέχουμε καλύτερα πράγματα και να δίνουμε στους αναβάτες μας τις καλύτερες μοτοσυκλέτες. Για παράδειγμα, ο Martin δεν είχε κάποιο εξάρτημα λιγότερο από εμάς φέτος, είχε ακριβώς ό,τι είχαμε και εμείς και ακριβώς στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ποτέ δεν φέραμε ένα νέο εξάρτημα χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε το ίδιο εξάρτημα στην Pramac -είναι η ομάδα που χρησιμοποιεί την ίδια μοτοσυκλέτα με την Ducati Lenovo Team, σε αντίθεση με τις δύο άλλες ομάδες της Ducati που χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα περσινών προδιαγραφών."

"Δεν φοβόμαστε για τους αναβάτες μας και τον εσωτερικό ανταγωνισμό μέσα στις ομάδες της Ducati, γιατί διαφορετικά δεν θα παρείχαμε εργοστασιακές μοτοσυκλέτες στην Pramac και νικητήριες μοτοσυκλέτες στις άλλες δύο δορυφορικές ομάδες. Αν φοβόμασταν τον εσωτερικό ανταγωνισμό δεν θα μοιράζαμε τα δεδομένα μεταξύ των αναβατών, ενώ παρέχουμε όλες τις ενημερώσεις των μοτοσυκλετών στους αναβάτες μας γιατί το αξίζουν. Αν φοβόμασταν δεν θα το κάναμε αυτό. Έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Αυτό σημαίνει ότι πιστεύουμε ότι ο εσωτερικός ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων μας, ανεβάζει το επίπεδο στη Ducati. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε αυτό το είδος εσωτερικού ανταγωνισμού που μας επιτρέπει να αυξάνουμε τα δεδομένα και οι μηχανικοί μας είναι πραγματικά χαρούμενοι που έχουμε οκτώ αναβάτες για να δούμε τι συμβαίνει σε κάθε μοτοσυκλέτα."

Davide Tardozzi – “H Ducati δεν θα βάλει εμπόδια στις δορυφορικές ομάδες της ώστε να μην νικούν τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες της”
Ετικέτες

MotoGP Le Mans: Νίκη Γάλλου μετά από 71 χρόνια! Ο Zarco κερδίζει αγώνα με αναποδιές

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών!
MotoGP Le Mans: Νίκη Γάλλου μετά από 71 χρόνια! Ο Zarco κερδίζει αγώνα με αναποδιές
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/5/2025

Για πρώτη φορά στην ιστορία των MotoGP υπάρχουν πάνω από 300.000 θεατές με τους Γάλλους να δείχνουν γιατί είναι μία από τις καλύτερες αγορές της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη, κόβοντας 311.797 χιλιάδες εισιτήρια.

Αποζημιώθηκαν με την πρώτη νίκη Γάλλου στο Γαλλικό αγώνα μετά από 71 χρόνια! Και για να φτάσουμε εδώ έπρεπε να έρθουν όλα ανάποδα, κυριολεκτικά!

Στον αγώνα αναγνώρισης η βροχή που απειλούσε όλη την ημέρα κάνει την εμφάνισή της και μετά την λευκή σημαία βγαίνει η κόκκινη και αποφασίζεται αλλαγή του αγώνα σε βρόχινο και νέα διαδικασία εκκίνησης με μείον ένα γύρο για να μην μείνει καμία μοτοσυκλέτα πριν την καρό σημαία καθώς είχαν γράψει ήδη ένα γύρο.

Όμως στον δεύτερο αυτό γύρο η βροχή κόβει και οι μισοί αναβάτες και μαζί όλοι όσοι κυνηγούν την νίκη, αποφασίζουν να αλλάξουν ξανά σε slick ενώ η pit lane έχει κλείσει. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τιμωρηθούν ξεκινώντας από την pit lane. Επειδή είναι όμως πολλοί και αυτό θα ήταν επικίνδυνο, παίρνουν την κανονική τους θέση και τιμωρούνται με δύο διελεύσεις από τον μακρύ γύρο.

Αν πράγματι τα slick είναι η κατάλληλη επιλογή τότε είναι προτιμότερη η τιμωρία. Δεν θα ήταν όμως αυτή η περίπτωση.

Στην πρώτη στροφή Bagnaia και Mir πέφτουν με εμπλοκή Binder και τον Zarco να κόβει ευθεία από την άμμο για να τους αποφύγει και να καταλήγει 14ος. Μάλιστα σπάει η βάση από τους διακόπτες με τον Marc Marquez να αστειεύεται στο τέλος του αγώνα με μία μπηχτή για την Honda, πως έτσι δουλεύει καλύτερα.

Ο Quartararo εξαφανίζεται εμπρός και γρήγορα οι κριτές ανακοινώνουν την ποινή διπλού μακρύ γύρου σε Bastianini, Vinales, Morbidelli, Quartararo, Ai Ogura, Fernandez, Aldeguer, Marc Marquez, Di Giannantonio, Acosta, Binder και Alex Marquez.

Πρώτος ο Quartararo εκτελεί την ποινή του με τον Marquez να οδηγεί την κούρσα για λίγο αλλά εκείνη την στιγμή η βροχή δυναμώνει ξανά!

Όλα αυτά και ενώ είμαστε στον 5ο γύρο!

Ο Binder και ο Quartararo σημειώνουν πτώση πίσω από τον Marc Marquez με το πλήθος να βγάζει μία κραυγή που ακούστηκε σε όλα τα λαγκάδια γύρω από το ιστορικό Le Mans.

Ένα γύρο μετά πέφτει και ο Bastianini με τον Marquez να εκτελεί τον μακρύ γύρο και αμέσως μετά, στον 7ο γύρο να βγαίνουν και οι δύο Marquez για αλλαγή μοτοσυκλέτας βάζοντας ξανά τα βρόχινα!

Αν δεν είχαν βγει ποτέ, ο αγώνας θα ήταν πολύ διαφορετικός, ένας κανονικός βρόχινος με υψηλό ανταγωνισμό.

Τώρα αυτό που συνέβη ήταν να περάσει ο Zarco σταδιακά εμπρός, όσο οι υπόλοιποι εκτελούσαν τις ποινές τους. Μέχρι να γίνει αυτό πέφτει και ο Miler και ο Aldeguer είναι για λίγο πρώτος.

Στον 8ο γύρο ο Zarco είναι πρώτος με τεράστια διαφορά από τον Oliveira τον οποίο πολύ γρήγορα θα περάσουν τα αδέρφια Marquez. Ο Marc Marquez δεν έχει κανένα λόγο να πιέσει για να περάσει τον Zarco αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεί κιόλας και να θέλει καθώς ο Γάλλος μεγαλώνει την απόστασή του και άλλο! Είναι ένας από τους καλύτερους, μαζί με τον Miller, όταν οι συνθήκες είναι οι χειρότερες και σήμερα είναι απλά ο καλύτερος.

Έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις, έχει αποφύγει πτώση, έχει κάνει enduro, έχει φυλάξει το βρόχινο όταν στέγνωνε η πίστα και τώρα δεν γίνεται παρά να κερδίσει για να κάνει το όνειρο των Γάλλων πραγματικότητα, ιδιαίτερα από την στιγμή που αυτή η νίκη δεν έχει πραγματική διαφορά για το πρωτάθλημα και έτσι είναι το ίδιο, όποιον αναβάτη και αν υποστηρίζουν.

Στον 21ο γύρο από τους 26 ο Alex Marquez πέφτει στο εσάκι από πίσω ελαστικό και ο Aldeguer ανεβαίνει ξανά στο βάθρο. Από πλευράς βαθμολογίας πρωταθλήματος ο Marc Marquez είναι στο καλύτερο σημείο με την έκβαση του αγώνα, με τον Zarco να παίρνει μία μεγάλη και ιστορική νίκη!

Ο πιο περίεργος αγώνας της σεζόν και καθοριστικός για την βαθμολογία του πρωταθλήματος από την 2η θέση και πίσω.  

 

Θέση

Βαθμοί

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

25

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

45:47.541

2

20

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

+19.907

3

16

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+26.532

4

13

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+29.631

5

11

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+38.136

6

10

30T. Nakagami

Honda HRC Test Team

+59.527

7

9

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+70.302

8

8

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+70.363

9

7

32L. Savadori

Aprilia Racing

+85.793

10

6

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+86.529

11

5

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+92.535

12

4

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+95.357

13

3

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+0.000

14

2

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+0.000

15

1

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+0.000

16

 

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+0.000

Πτώσεις

   

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

22 laps

   

88M. Oliveira

Prima Pramac Yamaha MotoGP

18 laps

   

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

6 laps

   

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

5 laps

   

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

3 laps

Δεν ολοκλήρωσαν τον 1ο γύρο

   

36J. Mir

Honda HRC Castrol

 

 

Ετικέτες