Εκτός MotoGP ο Remy Gardner: «Γιατί δεν είμαι αρκετά επαγγελματίας»

«Πόρτα» από την KTM – «Η καρδιά μου έχει ραγίσει»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/9/2022

Δεν θα συνεχίσει με την KTM το 2023 ο Αυστραλός Remy Gardner κι όπως λέει ο ίδιος υπάρχουν κάποιες επιλογές μπροστά του αλλά το μόνο βέβαιο αυτή την στιγμή είναι πως δεν θα βρίσκεται στα MotoGP.

Ο Remy Gardner είναι ο μεγαλύτερος γιος του πρωταθλητή στα 500cc Wayne Gardner, μπήκε στην Moto3 το 2014, στην Moto2 το 2016 και φέτος είναι η πρώτη του σεζόν στα MotoGP.

Για τον ίδιο δεν υπήρχε η πιθανότητα να μην συνεχίσει να αγωνίζεται με την KTM καθώς οι ομάδες πάντα αφήνουν περιθώρια προσαρμογής για τον πρώτο χρόνο στην μεγάλη κατηγορία, πόσο μάλιστα η KTM που κι αυτή με την σειρά της χτίζει ακόμη την δική της εμπειρία ενώ έχει δηλώσει πως στόχο έχει να τροφοδοτεί την μεγάλη κατηγορία με τα δικά της παιδιά, χτίζοντας τους αναβάτες, όταν φυσικά αυτό είναι εφικτό.

Από την πλευρά του, ο Gardner ξεκάθαρα θεωρούσε πως ανήκει σε αυτή την κατηγορία μέχρι το Σάββατο όταν του γνωστοποιήθηκε στην Αυστρία πως δεν θα συνεχίσει με την KTM. Βρισκόμενος πλέον στο Misano για να ξεκινήσει τις διαδικασίες του επόμενου αγώνα ξεκίνησε τις δηλώσεις χωρίς να αισθάνεται πλέον υποχρεωμένος να κρατά και τα λόγια του, με βάση τις απαντήσεις που πήρε από την KTM για τους λόγους της απόφασής τους.

«Η KTM μου είπε πως δεν είμαι αρκετά επαγγελματίας. Έχω δώσει το 100% και θα έπρεπε να έχω τουλάχιστον μία επεξήγηση όταν με χαρακτηρίζουν μη επαγγελματία, αλλά δεν πήρα κανένα παράδειγμα. Θεωρούσα πως με τις αποχωρήσεις των υπολοίπων αναβατών πως εγώ θα συνέχιζα και τώρα είμαι απλά μπερδεμένος με το αποτέλεσμα, είχα στόχο να παραμείνω και να δώσω το 100% και τώρα η καρδιά μου έχει ραγίσει. Θα συνεχίσω να προσπαθώ στο μέγιστο και για την υπόλοιπη σεζόν, αλλά μόνο για εμένα προσωπικά και τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου».

Η αξιολόγηση που κάνει ο Remy Gardner για τον εαυτό του στην σεζόν έως αυτή την στιγμή, επικεντρώνεται στην τηλεμετρία και όχι στους βαθμούς όπου η καλύτερη θέση τερματισμού έως τώρα είναι η 11η. Κι αυτό το κάνει όχι τόσο γιατί δεν τον συμφέρει, αλλά επειδή το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα συνυφασμένο με όλη την ομάδα και όχι αποκλειστικά στον οδηγό. Προφανώς και για την τηλεμετρία ισχύει κάτι αντίστοιχο αλλά εκεί ο Gardner μπορεί να συγκεντρώσει στοιχεία για να δείξει στον Pit Beirer πως η απόσταση που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους αναβάτες της KTM δεν είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνουν τα αποτελέσματα του αγώνα.

«Είναι ο πρώτος μου χρόνος στα MotoGP και είναι ήδη ο τέταρτος για τον Oliveira και η τηλεμετρία μας δεν διαφέρει και τόσο πολύ» δήλωσε σε κάποιο άλλο σημείο ο Gardner.

«Μου το είπαν πολύ αργά, πραγματικά με σακάτεψαν για να είμαι ειλικρινής καθώς δεν μου αφήνουν περιθώριο να βρω άλλη θέση αυτή την στιγμή».

Στην πράξη οι δύο θέσεις που έχει η VR46 μπορεί να μην έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν με Luca Marini και Marco Bezzecchi να παραμένουν.

Αντιστοιχα αναμεένται ο Nakagami ή ο Ogura να πιάνουν την δεύτερη θέση της LCR Honda δίπλα στον Rins.

Μαζί με τον Darryn Binder o Remy Gardner θα ψάχνει τώρα μία θέση για να παραμείνει στον χώρο των MotoGP αν και όχι στην μεγάλη κατηγορία. Πριν το κάνει αυτό βέβαια θα πρέπει να βελτιώσει την ψυχολογία του καθώς όπως ο ίδιος είπε: «αυτή την στιγμή αισθάνομαι απογοητευμένος από τον κύκλο της μοτοσυκλέτας και ούτε που είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς θέλω να κάνω την επόμενη χρονιά».

Ετικέτες

MotoGP 2026, 3ος γύρος, Τέξας: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Εδώ που ο Marc Marquez έχει πετύχει επτά νίκες – Ξεκινά και το Bagger World Cup
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/3/2026

Μετά το βραζιλιάνικο GP, που χαρακτηρίστηκε από τα ευτράπελα που αφορούσαν την ασφαλτόστρωση της πίστας, αλλά και από την τέταρτη σερί νίκη του Bezzecchi με Aprilia, μεταφερόμαστε στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στην πίστα Circuit of the Americas του Τέξας για το Red Bull Grand Prix of the United States.

Η συγκεκριμένη πίστα κατασκευάστηκε το 2012 και είναι στο καλεντάρι του MotoGP από το 2013. Ο Marc Marquez έχει φύγει επτά φορές με την καρό σημαία και είναι φυσικά ο πολυνίκης της πίστας, που είναι αριστερόστροφη και βολεύει ιδιαίτερα τον Ισπανό αναβάτη.

Ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) έχει συγκεντρώσει 56 βαθμούς και βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 11 βαθμούς διαφορά από τον teammate του Jorge Martin (Aprilia Racing) και 14 από τον Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing).

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Τέξας, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 27/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

16:00-16:35

Moto3

Free Practice 1

16:50-17:30

Moto2

Free Practice 1

17:45-18:30

MotoGP

Free Practice 1

20:15-20:50

Moto3

Practice

21:05-21:45

Moto2

Practice

22:00-23:00

MotoGP

Practice

23:25-23:45

Bagger

Bagger World Cup - Qualifying

Σάββατο 28/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

15:40-16:10

Moto3

Free Practice 2

16:25-16:55

Moto2

Free Practice 2

17:10-17:40

MotoGP

Free Practice 2

17:50-18:05

MotoGP

Qualifying 1

18:15-18:30

MotoGP

Qualifying 2

19:45-20:00

Moto3

Qualifying 1

20:10-20:25

Moto3

Qualifying 2

20:40-20:55

Moto2

Qualifying 1

21:05-21:20

Moto2

Qualifying 2

22:00

MotoGP

Sprint

23:10

Bagger

Bagger World Cup - Race 1

Κυριακή 29/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

17:45

Bagger

Bagger World Cup - Race 2

18:40-18:50

MotoGP

Warm-Up

20:00

Moto3

Race

21:15

Moto2

Race

23:00

MotoGP

Race