Fabio Quartararo “Είμαστε πιο μακριά από ποτέ από τους αντιπάλους μας”

Ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα του Fabio προς την ομάδα της Yamaha
motomag Fabio Quartararo “Είμαστε πιο μακριά από ποτέ από τους αντιπάλους μας”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/3/2024

O Fabio Quartararo μετά το τέλος του πρώτου αγώνα της χρονιάς στο Qatar αναφέρθηκε για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της M1 κάνοντας γνωστό πως η Yamaha βρίσκεται πιο μακριά από ποτέ από τους αντιπάλους της, με τον Γάλλο να στέλνει για ακόμη μία φορά σαφές μήνυμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει όσον αφορά το μεταγραφικό του μέλλον στο MotoGP.

Μετά την αποτυχημένη περσινή χρονιά της Yamaha στο MotoGP -για πρώτη φορά μετά από 20 σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών η ιαπωνική εταιρεία δεν κατέκτησε έστω μία νίκη- τα πράγματα ολοένα και δυσκολεύουν αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των δύο αναβατών της στον εναρκτήριο γύρο της χρονιάς.

Το πλεονέκτημα των παραχωρήσεων καθώς και οι αλλαγές που έγιναν στο κομμάτι των μηχανικών δεν έχουν φέρει σημάδια βελτίωσης στην ιαπωνική ομάδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό ενώ πλέον μετά τις δηλώσεις του Fabio Quartararo η κατάσταση στην Yamaha θυμίζει καζάνι έτοιμο να εκραγεί.

Fabio Quartararo “Είμαστε πιο μακριά από ποτέ από τους αντιπάλους μας”

Ο Quartararo δεν έκρυψε την απογοήτευση του μετά την ενδέκατη θέση που πέτυχε με τον αναβάτη της Yamaha να δηλώνει: "Σε σύγκριση με το πώς είναι το επίπεδο του ανταγωνισμού αυτή τη στιγμή, θα έλεγα πως η μοτοσυκλέτα είναι στην χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει. Ναι βελτιωθήκαμε αλλά σε σύγκριση με τους άλλους είμαστε πιο μακριά από ποτέ.

Το χάσμα μεταξύ όλων των ευρωπαίων κατασκευαστών και εμάς είναι ακόμη μεγαλύτερο, αλλά ένιωσα ότι ήμασταν ακόμα χειρότεροι στο Qatar. Νιώθω πως αγωνίζομαι σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές με τις μοτοσυκλέτες τους στις εμπρός θέσεις και οι ιαπωνικές μοτοσυκλέτες να παλεύουν μεταξύ τους για τις πίσω θέσεις.

Αναφορικά με τον αγώνα από τον πρώτο γύρο μέχρι και τον τελευταίο ήμουν με την χαρτογράφηση με την λιγότερη ισχύ ώστε να σώσω τα ελαστικά μου. Δεν είμαστε σε θέση να κινηθούμε σε γρήγορο ρυθμό όπως οι πρώτοι, ακόμη και στον πρώτο γύρο είμαστε αργοί. Το δυνατό σημείο της M1 που ήταν οι ανοιχτές στροφές μεγάλης ταχύτητας έχει χαθεί. Στο Qatar σε αυτού του είδους τις στροφές έχανα χρόνο, οπότε πλέον αυτό είναι το αδύναμο μας σημείο”.

Οι νέες δηλώσεις του Gabio Quartararo για την ανταγωνιστικότητα της M1 έρχονται να προστεθούν σε αυτές του πρόσφατου παρελθόντος ενώ πλέον γίνεται κατανοητό πως ο αναβάτης της Yamaha ετοιμάζεται να βρει αλλού αγωνιστική στέγη αν δεν αλλάξει σύντομα η κατάσταση στην Yamaha.

Fabio Quartararo “Είμαστε πιο μακριά από ποτέ από τους αντιπάλους μας”

Ετικέτες

MotoGP, Sepang FP1 - M.Marquez μπροστά από M. Bezzecchi και P. Acosta

Εκτός ο Raul Fernandez της SuperFile Trackhouse MotoGP, μέσα ο Martinator!
MotoGP Sepang FP1 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/10/2026

Ο Marc Marquez έδειξε από νωρίς της προθέσεις του για το GP στη Sepang κάνοντας τον καλύτερο χρόνο με σχετική διαφορά μάλιστα από Marco Bezzecchi και P. Acosta που τον ακολούθησαν στην κορυφή.

Πολύ νωρίς για να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα για το ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει την pole position και θα διεκδικήσει τις νίκες στον γύρο της Μαλαισίας, ωστόσο το μισό σχεδόν δευτερόλεπτο διαφορά (0,474 δλ.) του Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) από τον Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) και τον Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing) με τους δύο αναβάτες να κάνουν πανομοιότυπο καλύτερο χρόνο με 1:59,386!

Ο M.Marquez είχε ως καλύτερο χρόνο το 1:58,912, το οποίο απέχει αρκετά από το απόλυτο ρεκόρ πίστας 1:56,337 που πέτυχε ο Franscesco Bagnaia το 2024 κερδίζοντας τότε με αυτόν τον χρόνο την pole position και σίγουρα θα το δούμε να κατεβαίνει πολύ εφόσον το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς προβλέπονται και κάποιες πρόσκαιρες βροχές.

Ο Jorge Martin συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία καθώς κρίθηκε από το ιατρικό επιτελεί ότι μπορεί να το κάνει και μπήκε δυναμικά στο FP1 αποφεύγοντας παράλληλα και μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα που θα μπορούσε να του έκοβε μια και καλή τη φόρα στη Μαλαισία. Αυτό το γεγονός μάλλον τον επηρέασε και ψυχολογικά -είναι δεδομένο ότι έχει πόνο στο χέρι, με τον Μαδριλένο να κάνει 12 γύρους συνολικά απέχοντας παράλληλα 1,8 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του M.Marquez.

Εκείνος που τελικά δεν θα αγωνιστεί το τριήμερο είναι ο Raul Fernandez, ο οποίος βασανίζεται από το γνωστό πρόβλημα που έχει με τον δείκτη του δεξιού του χεριού, με τον Ισπανό να παίρνει μέρος στα ελεύθερα δοκιμαστικά όμως μετά αποφασίστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να ξεκινήσει στοχευμένη αποθεραπεία και να είναι έτοιμος για τον γύρου του Κατάρ.

Πιο πίσω στην 4η θέση είχαμε τον Enea Bastianini της Red Bull KTM Tech3 με +0,776 δλ. από την κορυφή και στην 5η θέση τον έτερο αναβάτη της Red Bull KTM Factory Racing, Brad Binder με καλύτερο χρόνο το 1:59,737 (+0,835 δλ.).

Το 6ο καλύτερο χρόνο στα FP1 με 1:59,795 είχε ο Franco Morbidelli της Pertamina Enduro VR46 Racing Team, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά το τριήμερό του στη Μαλαισία, με τον Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) στην 7η θέση σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον αδερφό του (+0,989 δλ.).

Πάνω από ένα δευτερόλεπτο διαφορά με τον M.Marqez είχαν ο 8ος Johan Zarco (Castrol Honda LCR) που είχε καλύτερο χρόνο το 2:00,153, ο 9ος Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) που βρέθηκε 8,5 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Γάλλο και ο Diogo Moreira (Pro Honda LCR), ο οποίος έκλεισε την πρώτη δεκάδα με χρόνο 2:00,260.

Ο Franscesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) βρέθηκε μόλις στη 13η θέση με 2:00,330, ο Ai Ogura (SuperFile Trackhouse MotoGP Team) ήταν 19ος, μόλις μία θέση μπροστά από τον 20ο Jorge Martin που είχε ως καλύτερο χρόνο το 2:00,747, ενώ τελευταίος με 2,764 δλ. διαφορά από τον πρώτο βρέθηκε ο Iker Lecuona (BK8 Gresini Racing).