Fabio Quartararo – Τρίτη φορά στο χειρουργείο για το δεξί του χέρι

Η εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία - Ξεκούραση τώρα και επάνοδο το 2025
Fabio Quartaro εγχείρηση στο χέρι 2024
Από το

motomag

25/11/2024

Ο Fabio, υποβλήθηκε για τρίτη φορά σε εγχείρηση στο δεξί του χέρι μέσα σε τρία χρόνια, πάσχοντας από το σύνδρομο διαμερίσματος αντιβραχίου, με στόχο να λύσει οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 αποφάσισε να μην περιμένει άλλο για να επιλύσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στο δεξί του χέρι από το 2019, σχετικά με το σύνδρομο διαμερίσματος αντιβραχίου ή “arm pump” όπως είναι πιο γνωστό. Ο Quartararo προχώρησε στην πραγματοποίηση της επέμβασης αμέσως μετά από τις δοκιμές που εξελίχθηκαν στην Barcelona. 

Ουσιαστικά, ο πόνος έρχεται στους μύες του αντιβραχίου που πρήζονται και δεν παίρνουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου και το εγκλωβίζουν πάνω σε μια λεπτή μεμβράνη, γνωστή και ως περιτονία. 

Fabio Quartaro εγχείρηση στο χέρι 2024

Οι δύο προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στο ίδιο σημείο δεν κατάφεραν να επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα για τον Γάλλο, το οποίο επανεμφανίστηκε το 2024, επηρεάζοντας την απόδοσή του. Παρά τα εμπόδια, ο Quartararo έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια κατά την τελευταία δοκιμασία της χρονιάς στη Βαρκελώνη.

Η αρχή για το 2025 έγινε με το test στην Barcelona, δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα ότι θα επακολουθήσει ένα έτος ανασυγκρότησης και κάλυψης της διαφοράς που έχουν αφήσει Yamaha και Fabio, εκτός βάθρων. Η Yamaha, η οποία συνάπτει συνεργασία με την Pramac, πρέπει να επιλύσει και τεχνικά ζητήματα στο M1, για να βρεθούν αναβάτης και μοτοσυκλέτα, πάλι σε θέσεις κοντά στο βάθρο ή και πάνω σε αυτό.

Τώρα ο αναβάτης της Monster Energy Yamaha MotoGP θα κάτσει να ξεκουραστεί για μερικές ημέρες, μαζεύοντας δυνάμεις για την αγωνιστική σεζόν του 2025 και έπειτα θα επιστρέψει στις προπονήσεις, μέχρι τα επόμενα επίσημα δοκιμαστικά και τον πρώτο αγώναν στο Qatar.

Jorge Martin: Δεν σταματά την προπόνηση – Έκανε 876 χλμ. ποδήλατο σε επτά ημέρες

Ο Ισπανός συνεχίζει τις προπονήσεις πριν την επανέναρξη της σεζόν
Jorge Martin
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/7/2026

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος MotoGP, Jorge Martin, μπορεί επίσημα να βρίσκεται στις καλοκαιρινές διακοπές, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει σταματήσει να προπονείται.

Ο Martin τρέφει μεγάλη αγάπη για την ποδηλασία, ενώ ποιος θα ξεχάσει την ιστορία με το κλεμμένο ποδήλατό του αξίας 20.000 ευρώ που συνέβη μάλιστα στο paddock στο Grand Prix της Βαλένθια, στα τέλη του 2025.

Ο Ισπανός αναβάτης συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στον ποδηλατικό αγώνα «Trans-Pyrenees», διανύοντας συνολικά 876 χιλιόμετρα, κυρίως μέσω των δρόμων στην ισπανική πλευρά της οροσειράς, με τον Martin να ολοκληρώνει την διαδρομή σε 31 ώρες.

Jorge Martin

Το Trans-Pyrenees είναι μια διοργάνωση που οργανώνεται από τον σύλλογο TransIberica Ultracycling και δεν έχει χαρακτήρα αγώνα, αφού δεν υπάρχει βραβείο για τον αναβάτη που θα τερματίσει πρώτος, καθώς ο στόχος είναι απλώς η ολοκλήρωση των διαδρομών.

Για τον Martinator, αυτό σήμανε ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας του κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος του MotoGP, μόλις δέκα ημέρες πριν επιστρέψει στην πίστα του Silverstone  με την Aprilia Racing ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος.

Ετικέτες