MotoGP: Χειρουργείο στο χέρι για τον Fabio Quartararo

Η αιτία να χάσει τον αγώνα της Jerez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/5/2021

Εγχειρίστηκε με επιτυχία ο Quartararo στο χέρι πάσχοντας από σύνδρομο διαμερίσματος αντιβραχίου, “arm pump” το συχνότερο πρόβλημα των αναβατών MotoGP. Πρόκειται για πόνο που εμφανίζεται μετά από έντονη άσκηση και εξαφανίζεται μετά από ώρα μόλις η άσκηση σταματήσει. Δεν είναι όμως ο πόνος αυτός που κάνει έναν αναβάτη σαν τον Quartararo να χάσει έναν σίγουρο αγώνα και το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα. Ο πόνος είναι απλά ένα σύμπτωμα στους μύες του αντιβραχίου που δεν παίρνουν την ποσότητα οξυγόνου που χρειάζονται καθώς έχουν εγκλωβιστεί από την περιτονία, την λεπτή μεμβράνη που περιβάλλει όλους τους μυς. Δεν σφίγγεις λοιπόν τα δόντια και κάνεις υπομονή, γιατί δεν είναι ο πόνος το μόνο πρόβλημα καθώς χάνεται η δύναμη στο χέρι.

Η εικόνα του Quartararo μέσα στον αγώνα ήταν σε πλήρη αναλογία αυτού του προβλήματος για αυτό και -τουλάχιστον- εμείς από την πρώτη στιγμή στο ρεπορτάζ του αγώνα το αποδώσαμε πρώτα εκεί και μετά σε οτιδήποτε άλλο όπως τα ελαστικά.

Καταρχήν ο Quartararo είχε ξανά αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, ακριβώς δύο χρόνια πριν, τον Ιούλιο του 2019. Κι έπειτα η τόσο ταχεία πτώση ρυθμού δεν δικαιολογείται από απλή φθορά στα ελαστικά παρά μόνο αν μιλάμε για κατασκευαστικό τους πρόβλημα. Κι έπειτα το πρόβλημα το είχε κυρίως στα φρένα, στην είσοδο της στροφής, εκεί δηλαδή που χρειάζεται την περισσότερη δύναμη από τους μυς του χεριού. Ο ίδιος το επιβεβαίωσε αργότερα το ίδιο βράδυ και το ζήτημα ήταν πλέον το επόμενο βήμα.

φωτογραφία από τον Ιούλιο 2019 για το ίδιο πρόβλημα

Κι εκεί όμως δεν υπήρχαν πολλές επιλογές για την καλύτερη λύση που έπρεπε να ακολουθήσει. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται μόνο χειρουργικά ενώ η διάγνωσή του δεν είναι εύκολη γιατί εμφανίζεται μόνο με καταπόνηση. Από την στιγμή που η αντιμετώπιση είναι χειρουργική και ήδη έχασε έναν αγώνα εξαιτίας του, ο Quartararo δεν είχε άλλη επιλογή παρά να κάνει άμεσα το χειρουργείο. Τυχερός που ο επόμενος αγώνας δεν είναι το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο και το γεγονός πως πρόκειται να γίνει στην έδρα του, αποτελεί ηθικό προβάδισμα που θα το χρειαστεί.

Ο ίδιος θέλει να είναι 100% έτοιμος για το Le Mans και το είδος της επέμβασης επιτρέπει κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα μετά την καλή του έκβαση

Περισσότερα για το σύνδρομο αυτό:

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες