Φήμες για Pedrosa και Yamaha

Στο Assen θα ξεκαθαρίσει το τοπίο
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/6/2018

Αυτή τη στιγμή αναμφίβολα, το όνομα του Dani Pedrosa είναι το μεγαλύτερο από αυτά που "παίζουν" στο μεταγραφικό παζάρι για τα MotoGP του 2019. Παρόλα αυτά, αν και ακούγονται πολλές φήμες και εικασίες, ο ίδιος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και δεν αφήνει να διαρρεύσει καμία πρόθεση ή πλάνο που μπορεί να έχει.
Η ανακοίνωση για την λήξη της συνεργασίας με την Repsol Honda και η αντικατάστασή του από τον Jorge Lorenzo, που έγινε στην συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα της Catalunya, μπορεί να σόκαρε μεγάλο μέρος του κοινού, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η λήξη της συνεργασίας φέτος είχε προαποφασιστεί από τη σεζόν του 2016 κιόλας. Όπως δήλωσε ο ίδιος, την πρόθεσή του να αφήσει την ομάδα με την οποία είχε ταυτιστεί την είχε εκφράσει για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια. Μάλιστα, το 2017 είχε φτάσει πολύ κοντά στο να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Lorenzo στη Yamaha, αλλά τελικά παρέμεινε στην Repsol Honda παίζοντας τον δεύτερο ρόλο πίσω από τον Marc Marquez.

"Αν ο Dani καταλήξει να είναι ένας από τους αναβάτες, νομίζω ότι τόσο εγώ όσο και η Yamaha θα είμασταν πολύ ευτυχείς". Lin Jarvis

Στην ίδια συνέντευξη είχε ερωτηθεί κι ο ίδιος από τους δημοσιογράφους σχετικά με τα μελλοντικά του πλάνα, με τον Pedrosa να δηλώνει πως ήλπιζε να μπορεί να δώσει μερικά στοιχεία, αλλά δυστυχώς η κατάσταση δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη όσο θα ήθελε ο ίδιος. "Το μόνο που μπορώ να πω", δήλωσε, "είναι ότι έχω πολλές εναλλακτικές και μάλιστα καλές. Χρειάζομαι χρόνο για να τις αξιολογήσω.."
Ο Pedrosa ποτέ δεν ήταν θιασώτης των φημών, ούτε θέλησε ποτέ να αφήσει να αιωρούνται εικασίες γύρω από το όνομά του, γι' αυτό και δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το ποιες είναι αυτές οι εναλλακτικές, ούτε καν να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί μια ενδεχόμενη αποχώρησή του από τους αγώνες. Αυτό έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι ο Pedrosa θα συνεχίσει να τρέχει με μια άλλη ομάδα, ενώ κι ο ίδιος ο Marquez όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του team mate του, απάντησε λακωνικά ότι "θα συνεχίσει να τρέχει".


Εξετάζοντας πλέον τα δεδομένα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί στα paddock των MotoGP, και με όλες τις εργοστασιακές θέσεις να είναι κατειλημμένες, όλες οι ενδείξεις οδηγούν τον Pedrosa στην καινούργια δορυφορική ομάδα της Yamaha που θα δημιουργηθεί με την υποστήριξη της Petronas. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που θεωρούν δεδομένη αυτή την συνύπαρξη, αλλά περισσότερα για το project της Yamaha Petronas θα μάθουμε στο ολλανδικό GP του Assen. Αυτό άφησε να εννοηθεί και ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha Lin Jarvis, ο οποίος είχε πει στην Catalunya πως οι συζητήσεις έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο και σύντομα θα καταλήξουμε σε μια καλή λύση, σχετικά με τη νέα δορυφορική ομάδα. "Ελπίζω ότι θα έχουμε μερικές θετικές εξελίξεις μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, που θα αφορούν το 2019 κι έπειτα. Αν ο Dani καταλήξει να είναι ένας από τους αναβάτες, νομίζω ότι τόσο εγώ όσο και η Yamaha θα είμασταν πολύ ευτυχείς."
Σχόλια έκανε όμως και ο Maverick Vinales, ο οποίος δήλωσε ότι ο ερχομός του Pedrosa στην Yamaha θα συνοδευόταν κι από αρκετή πληροφορία σχετικά με τους ανταγωνιστές τους.

Ετικέτες

MotoGP - Bastianini & Vinales στην KTM Tech3 για το 2025!

Τέλος οι κόκκινες μοτοσυκλέτες με τα λογότυπα GASGAS, το Pierer Group τα βάφει όλα πορτοκαλί
KTM Red Bull 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Καλή η προσπάθεια προώθησης και της GASGAS στο MotoGP, όμως καθώς όλοι οι πιλότοι προτιμούν την KTM, το Pierer Group θα έχει από το 2025 και τα τέσσερα RC16 βαμμένα στα πορτοκαλί και με λογότυπα ΚΤΜ, με τους Acosta & Binder στην εργοστασιακή ομάδα και τους Bastianini & Vinales στην Tech3.

Η υπογραφή του Marc Marquez με την εργοστασιακή Ducati και η μεταγραφή Martin στην Aprilia, έφεραν ως συνέπεια δυο ακόμα μεγάλες αλλαγές για τη σχάρα εκκίνησης 2025 του MotoGP, καθώς η ΚΤΜ ανακοίνωσε πως στις τάξεις της προσχωρούν από του χρόνου ο Enea Bastianini της εργοστασιακής Ducati και ο Maverick Vinales, το πρώην μεγάλο αστέρι της Aprilia.

KTM MotoGP

Και για να μη δυσαρεστήσει Vinales & Bastianini που το πιθανότερο είναι πως έβλεπαν την οδήγηση των κόκκινων GASGAS ως υποβιβασμό σε σχέση με την εργοστασιακή ΚΤΜ, το Pierer Group πήρε την απόφαση να σταματήσει να προωθεί την ισπανική εταιρεία, και να ποντάρει ξανά τα πάντα… στο πορτοκαλί.

Σημειώστε πως παρόλο που η “πρώτη” ομάδα των πορτοκαλί έχει το συνθετικό “factory” μπροστά της, και οι 4 μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ θα είναι ίδιες όσον αφορά στην εξέλιξή τους.

Όσον αφορά στις δυο μεγάλες μεταγραφές της ΚΤΜ για την Tech 3, ο Enea Bastianini που έχει κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 10 χρόνια πριν, με ένα KTM RC4, σημείωσε 6 νίκες και περισσότερα από 30 βάθρα στις κατηγορίες Moto3 & Moto2, ενώ πήρε και τον τίτλο της Moto2 το 2020. Ξεκίνησε την εμπλοκή του στη μεγάλη κατηγορία το 2021, σε ηλικία 23 ετών, και μέχρι σήμερα έχει σημειώσει 5 νίκες και 12 βάθρα.

Ο Maverick Vinales έχει καταφέρει να πάρει νίκες στο MotoGP με 3 διαφορετικούς κατασκευαστές -ο πρώτος αναβάτης στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού-, ενώ ήταν ο 2ος Πρωταθλητής Moto3 στην ιστορία της ΚΤΜ το 2013. Ο Ισπανός έχει τερματίσει δυο φορές στην πρώτη τριάδα σε σεζόν Moto3 & Moto2, ενώ ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2015 όπου έχει 35 βάθρα και 10 νίκες μέχρι σήμερα.

Μεγάλος χορηγός για το 2025 τόσο για την factory team της ΚΤΜ όσο και για την Tech 3 θα είναι η Red Bull.

Σημειώνουμε το παράδοξο πως την ανακοίνωση της μεταγραφής των δυο αναβατών συνοδεύουν φωτογραφίες με τον Vinales, αλλά όχι με τον Bastianini -μπορεί ο τελευταίος να είχε κάποια άλλη υποχρέωση την ώρα της φωτογράφησης.

Ετικέτες