Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Χωρίς αντικαταστάτη για τον Rossi η Yamaha

Δεν θα αναπληρώσει την θέση του στον αγώνα

Με διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών υπέρ τους και με την αντικατάσταση του αναβάτη να είναι πολύπλοκο ζήτημα σε αυτό το σημείο εξέλιξης που βρίσκεται η ομάδα, η απόφαση να μην αναπληρώσουν την θέση του Rossi στο Misano, ήρθε εύκολα.

Κι έπειτα είναι η ειδική περίπτωση του Misano. Ακόμα κι αν υπήρχε αναβάτης που να ήθελε να μπει στον αγώνα με τόσο μικρό περιθώριο προετοιμασίας και προσαρμογής, το να τρέξει μπροστά στις στρατιές των οπαδών του Rossi, δεν είναι η καλύτερη σκέψη.

Μπορεί η Yamaha να μην ανακοινώνει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής του Rossi, αφού τίποτα δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρο, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να απουσιάζει και από το Aragon. Κάτι τέτοιο πηγάζει και από τις δηλώσεις των γιατρών αμέσως μετά το χειρουργείο, αλλά και από την αντίστοιχη περίπτωση του τραυματισμού του, που δίνουν έως 40 μέρες απουσίας. Σε σχεδόν τρεις εβδομάδες από τώρα όμως οι επιλογές της Yamaha θα στενέψουν και θα κληθεί λογικά να δώσει την σέλα του Rossi σε έναν άλλο αναβάτη. Είναι επίσης βέβαιο πως θα αρχίσει μία ονοματοδοσία στα σχόλια από οπαδούς που θα πετούν το ένα όνομα πίσω από το άλλο, εκφράζοντας ευσεβής πόθους για το ποιον θα ήθελαν να δουν ως αντικαταστάτη.

Το πιο σίγουρο είναι πως η Yamaha θα αναπληρώσει την θέση με αναβάτη εξέλιξης για το Aragon. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί η μοτοσυκλέτα αλλά και το αντίθετο, να προσαρμοστεί ένας αναβάτης στην μοτοσυκλέτα, ακόμα κι αν επιτρεπόταν αρχίσουν να κάνουν δοκιμές τώρα, ξεσφραγίζοντας κάποιον κινητήρα, που έχουν αυστηρά όρια χρήσης… Με αναβάτη εξέλιξης λοιπόν στο Aragon, είναι το πιο πιθανό σενάριο για την Yamaha του Rossi, αυτή την στιγμή.