Χωρίς αντικαταστάτη για τον Rossi η Yamaha

Δεν θα αναπληρώσει την θέση του στον αγώνα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/9/2017

Με διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών υπέρ τους και με την αντικατάσταση του αναβάτη να είναι πολύπλοκο ζήτημα σε αυτό το σημείο εξέλιξης που βρίσκεται η ομάδα, η απόφαση να μην αναπληρώσουν την θέση του Rossi στο Misano, ήρθε εύκολα.

Κι έπειτα είναι η ειδική περίπτωση του Misano. Ακόμα κι αν υπήρχε αναβάτης που να ήθελε να μπει στον αγώνα με τόσο μικρό περιθώριο προετοιμασίας και προσαρμογής, το να τρέξει μπροστά στις στρατιές των οπαδών του Rossi, δεν είναι η καλύτερη σκέψη.

Μπορεί η Yamaha να μην ανακοινώνει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής του Rossi, αφού τίποτα δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρο, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να απουσιάζει και από το Aragon. Κάτι τέτοιο πηγάζει και από τις δηλώσεις των γιατρών αμέσως μετά το χειρουργείο, αλλά και από την αντίστοιχη περίπτωση του τραυματισμού του, που δίνουν έως 40 μέρες απουσίας. Σε σχεδόν τρεις εβδομάδες από τώρα όμως οι επιλογές της Yamaha θα στενέψουν και θα κληθεί λογικά να δώσει την σέλα του Rossi σε έναν άλλο αναβάτη. Είναι επίσης βέβαιο πως θα αρχίσει μία ονοματοδοσία στα σχόλια από οπαδούς που θα πετούν το ένα όνομα πίσω από το άλλο, εκφράζοντας ευσεβής πόθους για το ποιον θα ήθελαν να δουν ως αντικαταστάτη.

Το πιο σίγουρο είναι πως η Yamaha θα αναπληρώσει την θέση με αναβάτη εξέλιξης για το Aragon. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί η μοτοσυκλέτα αλλά και το αντίθετο, να προσαρμοστεί ένας αναβάτης στην μοτοσυκλέτα, ακόμα κι αν επιτρεπόταν αρχίσουν να κάνουν δοκιμές τώρα, ξεσφραγίζοντας κάποιον κινητήρα, που έχουν αυστηρά όρια χρήσης… Με αναβάτη εξέλιξης λοιπόν στο Aragon, είναι το πιο πιθανό σενάριο για την Yamaha του Rossi, αυτή την στιγμή.

Ετικέτες

Olympia Rally, 3η Ημέρα: Νίκη Καράμπελα, ανέβηκε πρώτος στη γενική κατάταξη ο Σεβαστόπουλος [Photos]

Ο Καράμπελας κέρδισε με 11 λεπτά διαφορά και ανέβηκε 7 θέσεις στη γενική
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/4/2026

Η 3η ημέρα του Olympia Rally 2026 σηματοδότησε την έναρξη του Marathon stage, καθώς ο αγώνας κατευθυνόταν προς την Καλαμάτα. Αυτή η απαιτητική ημέρα χωρίστηκε σε δύο ειδικές διαδρομές, με ένα διάλειμμα στη Διαβολίτσα πριν από το δεύτερο σκέλος της ημέρας.

Η πρώτη ειδική πέρασε από Μακρίσια, Κρέστενα, Σμέρνα και Αρτεμίδα, πριν ανέβει στο όρος Τετράσιο. Το συγκεκριμένο τμήμα συνδύαζε μεγάλες αποστάσεις με εναλλαγές τοπίου, απαιτώντας από τους αναβάτες σωστή διαχείριση ρυθμού, ενέργειας και πλοήγησης, προσαρμοζόμενοι συνεχώς στις αλλαγές του τερέν.

Μετά το διάλειμμα, η δεύτερη ειδική οδήγησε τους συμμετέχοντες μέσα από την Αγία Θεοδώρα και στη συνέχεια παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο προς την Καλαμάτα. Παρότι πιο γρήγορη σε χαρακτήρα, αυτή η ειδική απαιτούσε αυξημένη συγκέντρωση, ιδιαίτερα μετά τη συσσωρευμένη κόπωση του Marathon stage. Να σημειωθεί πως οι αναβάτες δεν είχαν χτες εξωτερική υποστήριξη.

Olympia

Τη χτεσινή μέρα πρώτος τερμάτισε ο συνεργάτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας, με Yamaha Ténéré 700, δεύτερος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος - τακτικός συμμετέχων στα MEGA TEST ON-OFF - με Yamaha WR450F και τρίτος ο Kreidl Ferdinand με KTM EXC 450.

Στη γενική κατάταξη ο Γιάννης Σεβαστόπουλος προσπέρασε στην πρώτη θέση τον Kreidl Ferdinand, και τρίτο τον Κίμωνα Καράμπελα, που τη δεύτερη ημέρα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα όμως χτες ανέκαμψε σημαντικά, ενώ στην 5η θέση γενικής βρίσκεται ο Γιάννης Τρίγκας με Suzuki DR-Z4s.