Χωρίς αντικαταστάτη για τον Rossi η Yamaha

Δεν θα αναπληρώσει την θέση του στον αγώνα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/9/2017

Με διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών υπέρ τους και με την αντικατάσταση του αναβάτη να είναι πολύπλοκο ζήτημα σε αυτό το σημείο εξέλιξης που βρίσκεται η ομάδα, η απόφαση να μην αναπληρώσουν την θέση του Rossi στο Misano, ήρθε εύκολα.

Κι έπειτα είναι η ειδική περίπτωση του Misano. Ακόμα κι αν υπήρχε αναβάτης που να ήθελε να μπει στον αγώνα με τόσο μικρό περιθώριο προετοιμασίας και προσαρμογής, το να τρέξει μπροστά στις στρατιές των οπαδών του Rossi, δεν είναι η καλύτερη σκέψη.

Μπορεί η Yamaha να μην ανακοινώνει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής του Rossi, αφού τίποτα δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρο, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να απουσιάζει και από το Aragon. Κάτι τέτοιο πηγάζει και από τις δηλώσεις των γιατρών αμέσως μετά το χειρουργείο, αλλά και από την αντίστοιχη περίπτωση του τραυματισμού του, που δίνουν έως 40 μέρες απουσίας. Σε σχεδόν τρεις εβδομάδες από τώρα όμως οι επιλογές της Yamaha θα στενέψουν και θα κληθεί λογικά να δώσει την σέλα του Rossi σε έναν άλλο αναβάτη. Είναι επίσης βέβαιο πως θα αρχίσει μία ονοματοδοσία στα σχόλια από οπαδούς που θα πετούν το ένα όνομα πίσω από το άλλο, εκφράζοντας ευσεβής πόθους για το ποιον θα ήθελαν να δουν ως αντικαταστάτη.

Το πιο σίγουρο είναι πως η Yamaha θα αναπληρώσει την θέση με αναβάτη εξέλιξης για το Aragon. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί η μοτοσυκλέτα αλλά και το αντίθετο, να προσαρμοστεί ένας αναβάτης στην μοτοσυκλέτα, ακόμα κι αν επιτρεπόταν αρχίσουν να κάνουν δοκιμές τώρα, ξεσφραγίζοντας κάποιον κινητήρα, που έχουν αυστηρά όρια χρήσης… Με αναβάτη εξέλιξης λοιπόν στο Aragon, είναι το πιο πιθανό σενάριο για την Yamaha του Rossi, αυτή την στιγμή.

Ετικέτες

MotoGP Test, Βαλένθια: Η Pramac εντυπωσιάστηκε από τον Toprak Razgatlioglu

Η διοίκηση της ομάδας φαίνεται πως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη
toprak
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/11/2025

Ο Toprak Razgatlioglu ήταν ταχύτερος από τους Alex Rins και Jack Miller και κατάφερε να εντυπωσιάσει την ομάδα Prima Pramac Racing κατά τη διάρκεια του MotoGP Test της Βαλένθια, σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας.

Ο διευθυντής της ομάδας Prima Pramac Yamaha MotoGP, Gino Borsoi, έμεινε εντυπωσιασμένος από τη νοοτροπία και το στυλ οδήγησης του Toprak Razgatlioglu κατά την διάρκεια του MotoGP Test της Βαλένθια.

Ο Razgatlioglu που συνολικά έκανε 53 γύρους, τερμάτισε την ημέρα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τους Alex Rins και Jack Miller, αλλά 0,740 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fabio Quartararo. Παρά τις πολλές διαφορές μεταξύ μιας μοτοσυκλέτας MotoGP και μιας Superbike, ο Razgatlioglu εντυπωσίασε με την προσαρμογή του κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Βαλένθια.

Ο Gino Borsoi είπε συγκεκριμένα: “Είμαι αρκετά εντυπωσιασμένος με τη νοοτροπία και το στυλ οδήγησής του. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απίστευτος στο φρενάρισμα, αλλά σήμερα έδειξε ότι είναι σε θέση να αλλάξει το στυλ οδήγησής του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Του δώσαμε μερικές, ας πούμε, συμβουλές, και είναι σε θέση να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα. Είμαι χαρούμενος από το πρώτο αυτό βήμα.

Είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος, είναι εύκολο να του μιλήσεις. Για μένα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι δύσκολο να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Μου φαίνεται σαν ένας παλιός φίλος.

Από την αρχή, όλοι μας γνωρίζαμε το στυλ του και του είπαμε πολλές φορές: Σε παρακαλούμε, μην φρενάρεις τόσο απότομα, προσπάθησε να κατανοήσεις το μπροστινό ελαστικό, επειδή η διαφορά στα ελαστικά είναι τεράστια. Αλλά το κατάλαβε από την αρχή και προσαρμόστηκε γρήγορα. Δεν πίεσε, και αυτό είναι κάτι καλό για εμάς.

Δεν είδαμε την πραγματική του ταχύτητα, αλλά είδαμε τον πραγματικό του χαρακτήρα, τον τρόπο που δουλεύει. Είναι ήδη καλός για το στυλ μας στο MotoGP.”

Η Yamaha θα έμενε στην πίστα της Βαλένθια για δεύτερη μέρα σε ιδιωτικές δοκιμές και ο Borsoi τόνισε:

“Το σχέδιο για αύριο είναι να ξεκινήσουμε με μια ελαφρώς διαφορετική ρύθμιση για να τον βοηθήσουμε σε μερικά σημεία όπου έχει δυσκολίες με το μπροστινό. Παραπονέθηκε λίγο για την πρόσφυση του πίσω ελαστικού, αλλά σε αυτό το σημείο, είναι θέμα του πώς να χρησιμοποιήσει το πίσω ελαστικό και τα ηλεκτρονικά. Αλλά όπου μπορούμε να τον βοηθήσουμε είναι με το μπροστινό ελαστικό.”