Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

Δύσκολη απόφαση στην Prima Pramac Racing στο αεροδυναμικό κομμάτι ενόψει του πρώτου αγώνα της σεζόν
motomag Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/2/2024

Η ομάδα της Prima Pramac Racing ήλπιζε να αποφασίσει κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα του τεστ της Sepang αν θα χρησιμοποιήσει στον πρώτο αγώνα της σεζόν το νέο φαιρινγκ τo οποίο έφερε η Ducati για δοκιμή στη Μαλαισία ωστόσο σύμφωνα με τον Martin έχασαν την εσωτερική προθεσμία.

Ο δοκιμαστής της Ducati Lenovo Team, Michele Pirro στο Shakedown Test εξέλισσε ένα νέο φαιρινγκ το οποίο θα δοκίμαζαν στo τριήμερο τεστ της Sepang οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team και αυτοί της Prima Pramac Racing. Και ενώ οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati αποφάσισαν πως το νέο φαιρινγκ θα είναι αυτό που θα δούμε στην GP24 στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Qatar, o Jorge Martin με την ομάδα του δεν κατάφεραν να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση με τον Ισπανό να δηλώνει πως έχασαν την εσωτερική προθεσμία.

Martin

Ο Martin ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας ήταν ταχύτερος, ενώ σήμερα βρέθηκε στη δεύτερη θέση ελάχιστα πίσω από τον Enea Bastianini της Ducati Lenovo Team δήλωσε: "Δεν ήταν μια εύκολη μέρα. Ήμασταν γρήγοροι στην αρχή της ημέρας με το παλιό φαιρινγκ αλλά όταν αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το νέο φαιρινγκ δεν αισθανόμουν τόσο καλά. Ήταν περίπλοκα έπρεπε να είχαμε αποφασίσει για το νέο φαιρινγκ, αλλά δεν το κάναμε. Αύριο πρέπει να καταλάβουμε αν είναι καλύτερο ή αν θα κρατήσουμε το παλιό για τον πρώτο αγώνα.

Σίγουρα, οι άνθρωποι της Ducati έκαναν πολλή δουλειά και θέλουν να δουλέψει. Θέλουν να οδηγήσω με αυτό, για να το καταλάβω και να πάρω δεδομένα από αυτό. Αλλά δεν θέλω να χάσω τον δρόμο στον οποίο δουλεύουμε. Μερικές φορές ξεκινάς με κάτι, μετά με κάτι άλλο, αλλάζεις πολλά πράγματα στη πορεία. Αυτό δεν είναι καλό να συμβαίνει. Θέλω να καταλάβω τι συμβαίνει με αυτό, αλλά χωρίς να χάσω τον τρόπο οδήγησής μου.

Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

Όσον αφορά το νέο φαιρινγκ αυτό είναι λίγο πιο βαρύ. Αισθάνομαι ότι η μοτοσυκλέτα είναι πιο βαριά. Η αίσθηση στο φρενάρισμα είναι καλύτερη, αλλά δυσκολεύομαι στην συγκεκριμένη πίστα. Αύριο πρέπει να καταλάβουμε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και ίσως κάνουμε κάποιες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα για να βελτιώσουμε την αίσθηση. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν θέλω να χάσω πολύ χρόνο γιατί έχουμε πράγματα να δοκιμάσουμε αύριο.

Δεν χρειάζομαι να κάνω πολλούς γύρους οπότε δεν υπάρχει θέμα με την ποσότητα των ελαστικών. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να καταλάβουμε αν έχουμε δυνατότητες με το νέο φαιρινγκ ή να μείνουμε στο παλιό. Έχουμε να δοκιμάσουμε κάποια νέα set-up και νέα ηλεκτρονικά, τα οποία μπορούμε να τα δοκιμάσουμε και με μεταχειρισμένα ελαστικά. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Αλλά το φαιρινγκ θέλω πραγματικά να το δοκιμάσω. Υποθέτω ότι μπορούμε ακόμα να το δοκιμάσουμε και στο Qatar αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο, οπότε είναι καλύτερα να κάνουμε κάτι για αυτό αύριο."

Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

 

MotoGP-Μαλαισία: Κάνει την Kuala Lumpur... Μονακό για την παρουσίαση της σεζόν 2026

Το κέντρο της Kuala Lumpur αποκτά τη δική του προσωρινή πίστα για τη εκδήλωση της Dorna
MotoGP 2026 Opening
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/11/2025

Η παρουσίαση του MotoGP για το 2026 μεταφέρεται στους αστικούς δρόμους της Μαλαισίας, με μια προσωρινή πίστα να στήνεται κάτω από τους εμβληματικούς πύργους της Petronas στην πρωτεύουσα της χώρας Kuala Lumpur.

Η επίσημη παρουσίαση της σεζόν 2026 του MotoGP θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στην Kuala Lumpur, αμέσως μετά τις δοκιμές της Sepang. Η επιλογή της Μαλαισιανής πρωτεύουσας έγινε με γνώμονα, πέρα από την εγγύτητα με τη Sepang που διευκολύνει σημαντικά τις ομάδες, τη μοναδική δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο, θεαματικό σκηνικό για την παρουσίαση της ερχόμενης σεζόν.

 

MotoGP 2026 Opening

Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος, Dorna Sports, επέλεξε τους εμβληματικούς πύργους της πετρελαϊκής εταιρείας Petronas ως σκηνικό ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός προσωρινού αστικού circuit περίπου 1,5 χιλιομέτρου στο κέντρο της πόλης. Η προσωρινή εγκατάσταση θα περιλαμβάνει και μια ευθεία 400 μέτρων, ιδανική για τις, όπως πάντα, εντυπωσιακές επιδείξεις από τους αναβάτες, προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό θέαμα, σε ένα μοναδικό αστικό περιβάλλον, δίνοντας περαιτέρω τροφή στις ήδη υπάρχουσες συζητήσεις για αστικά Grand Prix.

MotoGP 2026 Opening

 

Γύρω από την προσωρινή πίστα επιδείξεων θα στηθούν εξέδρες για την φιλοξενία των θεατών, και πλήρης χώρος pit με υποδομές αντίστοιχες πραγματικής πίστας, εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας. Η διοργάνωση τονίζει πως πρόκειται αποκλειστικά για μια παρουσίαση και επίδειξη και όχι επίσημο αγωνιστικό δρώμενο. Ένα θέαμα που στοχεύει να φέρει το MotoGP πιο κοντά στο κοινό και τους φίλους του, με έναν νέο τρόπο.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί εορταστικά με ψυχαγωγικό πρόγραμμα και συναυλία, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα της ως ένα διήμερο αφιερωμένο στο θέαμα, την προβολή του θεσμού και τη “μεγάλη εκκίνηση” της νέας αγωνιστικής σεζόν.