Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

Δύσκολη απόφαση στην Prima Pramac Racing στο αεροδυναμικό κομμάτι ενόψει του πρώτου αγώνα της σεζόν
motomag Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/2/2024

Η ομάδα της Prima Pramac Racing ήλπιζε να αποφασίσει κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα του τεστ της Sepang αν θα χρησιμοποιήσει στον πρώτο αγώνα της σεζόν το νέο φαιρινγκ τo οποίο έφερε η Ducati για δοκιμή στη Μαλαισία ωστόσο σύμφωνα με τον Martin έχασαν την εσωτερική προθεσμία.

Ο δοκιμαστής της Ducati Lenovo Team, Michele Pirro στο Shakedown Test εξέλισσε ένα νέο φαιρινγκ το οποίο θα δοκίμαζαν στo τριήμερο τεστ της Sepang οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team και αυτοί της Prima Pramac Racing. Και ενώ οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati αποφάσισαν πως το νέο φαιρινγκ θα είναι αυτό που θα δούμε στην GP24 στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Qatar, o Jorge Martin με την ομάδα του δεν κατάφεραν να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση με τον Ισπανό να δηλώνει πως έχασαν την εσωτερική προθεσμία.

Martin

Ο Martin ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας ήταν ταχύτερος, ενώ σήμερα βρέθηκε στη δεύτερη θέση ελάχιστα πίσω από τον Enea Bastianini της Ducati Lenovo Team δήλωσε: "Δεν ήταν μια εύκολη μέρα. Ήμασταν γρήγοροι στην αρχή της ημέρας με το παλιό φαιρινγκ αλλά όταν αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το νέο φαιρινγκ δεν αισθανόμουν τόσο καλά. Ήταν περίπλοκα έπρεπε να είχαμε αποφασίσει για το νέο φαιρινγκ, αλλά δεν το κάναμε. Αύριο πρέπει να καταλάβουμε αν είναι καλύτερο ή αν θα κρατήσουμε το παλιό για τον πρώτο αγώνα.

Σίγουρα, οι άνθρωποι της Ducati έκαναν πολλή δουλειά και θέλουν να δουλέψει. Θέλουν να οδηγήσω με αυτό, για να το καταλάβω και να πάρω δεδομένα από αυτό. Αλλά δεν θέλω να χάσω τον δρόμο στον οποίο δουλεύουμε. Μερικές φορές ξεκινάς με κάτι, μετά με κάτι άλλο, αλλάζεις πολλά πράγματα στη πορεία. Αυτό δεν είναι καλό να συμβαίνει. Θέλω να καταλάβω τι συμβαίνει με αυτό, αλλά χωρίς να χάσω τον τρόπο οδήγησής μου.

Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

Όσον αφορά το νέο φαιρινγκ αυτό είναι λίγο πιο βαρύ. Αισθάνομαι ότι η μοτοσυκλέτα είναι πιο βαριά. Η αίσθηση στο φρενάρισμα είναι καλύτερη, αλλά δυσκολεύομαι στην συγκεκριμένη πίστα. Αύριο πρέπει να καταλάβουμε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και ίσως κάνουμε κάποιες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα για να βελτιώσουμε την αίσθηση. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν θέλω να χάσω πολύ χρόνο γιατί έχουμε πράγματα να δοκιμάσουμε αύριο.

Δεν χρειάζομαι να κάνω πολλούς γύρους οπότε δεν υπάρχει θέμα με την ποσότητα των ελαστικών. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να καταλάβουμε αν έχουμε δυνατότητες με το νέο φαιρινγκ ή να μείνουμε στο παλιό. Έχουμε να δοκιμάσουμε κάποια νέα set-up και νέα ηλεκτρονικά, τα οποία μπορούμε να τα δοκιμάσουμε και με μεταχειρισμένα ελαστικά. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Αλλά το φαιρινγκ θέλω πραγματικά να το δοκιμάσω. Υποθέτω ότι μπορούμε ακόμα να το δοκιμάσουμε και στο Qatar αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο, οπότε είναι καλύτερα να κάνουμε κάτι για αυτό αύριο."

Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

 

MotoGP Βαρκελώνη: Pole position Acosta – Πτώση Bezzecchi

Σε άψογες καιρικές συνθήκες συγκριτικά με εχθές
motogp_katataksi
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/5/2026

Βρισκόμαστε στην Βαρκελώνη, σε μία από τις πίστες με το καλύτερο κλίμα μεταξύ θεατών και κερκίδων, όπου η BSBattery μας φιλοξενεί στο box της Aprilia, θέλοντας να δείξει σε όλο και περισσότερο κόσμο πως οι δικές της λύσεις είναι αυτές που δοκιμάζονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Aprilia είχε και δεύτερη ατυχία σήμερα, παρόλο που ήρθε ο καλύτερος καιρός που περίμεναν όλοι, με τον Martin να μην είναι στην καλύτερη φόρμα που θα μπορούσε μετά την χθεσινή πτώση, αλλά αρκετά καλύτερα από εκείνο που αρχικά περίμενε εχθές η ομάδα.

Με την πτώση και του Bezzecchi στην δεύτερη στροφή σήμερα και με την απουσία του Marc Marquez οι δοκιμές κατάταξης έπαψαν να κρύβουν εκπλήξεις και ο Pedro Acosta έθεσε τον ρυθμό στην πίστα της Catalunya από νωρίς.

Ο αναβάτης της KTM ξεκίνησε το Q2 με έναν ταχύτατο γύρο και στη συνέχεια έκλεισε τη διαδικασία ακόμα πιο γρήγορα για να εξασφαλίσει μια σπάνια, δεύτερη pole position στη μεγάλη κατηγορία.

Μία μόνο έκπληξη υπήρξε στην Q2 στο τέλος της διαδικασίας από τον Franco Morbidelli, ο οποίος κυριάρχησε σε ένα δύσκολο λόγω ανταγωνισμού Q1 και στη συνέχεια αξιοποίησε την επιπλέον εμπειρία του στην πίστα για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην εκκίνηση.

Πρόκειται για την πρώτη του εκκίνηση φέτος από την πρώτη σειρά.

Ο Alex Marquez έδειχνε να είναι ο βασικός αντίπαλος του Acosta καθ' όλη τη διάρκεια, αλλά ο αναβάτης της Gresini έχανε χρόνο σε δύο σημεία της πίστας και τελικά έμεινε σε απόσταση μικρότερη του ενός τετάρτου του δευτερολέπτου από τον poleman, μένοντας στην τρίτη θέση της εκκίνησης.

Σήμερα ήταν η σειρά του Raul Fernandez να ηγηθεί της προσπάθειας της Aprilia από την 4η θέση, με τον Johann Zarco σε μια εντυπωσιακή 5η θέση και τον Fabio Di Giannantonio να συμπληρώνει τη δεύτερη σειρά του grid. Ο Fabio Quartararo παραμένει στο προσκήνιο στην 7η θέση, μπροστά από τους Brad Binder και Jorge Martin – με τον τελευταίο να γλιτώνει οριακά από το Q1 μετά από πτώση στη στροφή 5, πέντε λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας.

Ο πρωτοπόρος του FP2, Joan Mir, συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα και θα ανοίξει την τέταρτη σειρά του grid, μαζί με τον Jack Miller και τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi, ο οποίος είχε μια γρήγορη πτώση στα τελευταία τέσσερα λεπτά του Q1, αφού έχασε το μπροστινό μέρος στη στροφή 2. Ο Ιταλός βρισκόταν ήδη στην 8η θέση και στη συνέχεια υποχώρησε στη 12η μετά την τελική μάχη.

Το Q1 αποδείχθηκε καταστροφικό για τον Pecco Bagnaia, ο οποίος έχασε το Q2 για πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου και θα εκκινήσει από την πέμπτη σειρά, μπροστά από τους Enea Bastianini και Fermin Aldeguer. Ωστόσο, η διαδικασία ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης για τον Ai Ogura, ο οποίος δυσκολεύτηκε να πετύχει κάτι καλύτερο από τη 18η θέση – πίσω από τον Luca Marini και τον Maverick Viñales που επιστρέφει στην έκτη σειρά.

 

Αποτελέσματα Q2:

ΘΕΣΗ

No.

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος

Διαφ.

Προηγ.

1

37

Pedro Acosta

KTM

1:38.068

 

 

2

21

Franco Morbidelli

Ducati

1:38.301

0.233

0.233

3

73

Alex Marquez

Ducati

1:38.342

0.274

0.041

4

25

Raul Fernandez

Aprilia

1:38.453

0.385

0.111

5

5

Johann Zarco

Honda

1:38.474

0.406

0.021

6

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

1:38.477

0.409

0.003

7

20

Fabio Quartararo

Yamaha

1:38.511

0.443

0.034

8

33

Brad Binder

KTM

1:38.597

0.529

0.086

9

89

Jorge Martin

Aprilia

1:38.652

0.584

0.055

10

36

Joan Mir

Honda

1:38.686

0.618

0.034

11

43

Jack Miller

Yamaha

1:38.773

0.705

0.087

12

72

Marco Bezzecchi

Aprilia

1:38.785

0.717

0.012

Αποτελέσματα Q1:

Q2

21

Franco Morbidelli

Ducati

1:38.550

 

 

Q2

89

Jorge Martin

Aprilia

1:38.701

0.151

0.151

13

63

Francesco Bagnaia

Ducati

1:38.752

0.202

0.051

14

23

Enea Bastianini

KTM

1:38.797

0.247

0.045

15

54

Fermin Aldeguer

Ducati

1:38.851

0.301

0.054

16

10

Luca Marini

Honda

1:39.011

0.461

0.160

17

12

Maverick Viñales

KTM

1:39.071

0.521

0.060

18

79

Ai Ogura

Aprilia

1:39.212

0.662

0.141

19

42

Alex Rins

Yamaha

1:39.280

0.730

0.068

20

11

Diogo Moreira

Honda

1:39.324

0.774

0.044

21

47

Augusto Fernandez

Yamaha

1:39.876

1.326

0.552

22

7

Toprak Razgatlioglu

Yamaha

1:42.945

4.395

3.069