Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

Δύσκολη απόφαση στην Prima Pramac Racing στο αεροδυναμικό κομμάτι ενόψει του πρώτου αγώνα της σεζόν
motomag Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/2/2024

Η ομάδα της Prima Pramac Racing ήλπιζε να αποφασίσει κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα του τεστ της Sepang αν θα χρησιμοποιήσει στον πρώτο αγώνα της σεζόν το νέο φαιρινγκ τo οποίο έφερε η Ducati για δοκιμή στη Μαλαισία ωστόσο σύμφωνα με τον Martin έχασαν την εσωτερική προθεσμία.

Ο δοκιμαστής της Ducati Lenovo Team, Michele Pirro στο Shakedown Test εξέλισσε ένα νέο φαιρινγκ το οποίο θα δοκίμαζαν στo τριήμερο τεστ της Sepang οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team και αυτοί της Prima Pramac Racing. Και ενώ οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati αποφάσισαν πως το νέο φαιρινγκ θα είναι αυτό που θα δούμε στην GP24 στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Qatar, o Jorge Martin με την ομάδα του δεν κατάφεραν να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση με τον Ισπανό να δηλώνει πως έχασαν την εσωτερική προθεσμία.

Martin

Ο Martin ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας ήταν ταχύτερος, ενώ σήμερα βρέθηκε στη δεύτερη θέση ελάχιστα πίσω από τον Enea Bastianini της Ducati Lenovo Team δήλωσε: "Δεν ήταν μια εύκολη μέρα. Ήμασταν γρήγοροι στην αρχή της ημέρας με το παλιό φαιρινγκ αλλά όταν αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το νέο φαιρινγκ δεν αισθανόμουν τόσο καλά. Ήταν περίπλοκα έπρεπε να είχαμε αποφασίσει για το νέο φαιρινγκ, αλλά δεν το κάναμε. Αύριο πρέπει να καταλάβουμε αν είναι καλύτερο ή αν θα κρατήσουμε το παλιό για τον πρώτο αγώνα.

Σίγουρα, οι άνθρωποι της Ducati έκαναν πολλή δουλειά και θέλουν να δουλέψει. Θέλουν να οδηγήσω με αυτό, για να το καταλάβω και να πάρω δεδομένα από αυτό. Αλλά δεν θέλω να χάσω τον δρόμο στον οποίο δουλεύουμε. Μερικές φορές ξεκινάς με κάτι, μετά με κάτι άλλο, αλλάζεις πολλά πράγματα στη πορεία. Αυτό δεν είναι καλό να συμβαίνει. Θέλω να καταλάβω τι συμβαίνει με αυτό, αλλά χωρίς να χάσω τον τρόπο οδήγησής μου.

Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

Όσον αφορά το νέο φαιρινγκ αυτό είναι λίγο πιο βαρύ. Αισθάνομαι ότι η μοτοσυκλέτα είναι πιο βαριά. Η αίσθηση στο φρενάρισμα είναι καλύτερη, αλλά δυσκολεύομαι στην συγκεκριμένη πίστα. Αύριο πρέπει να καταλάβουμε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και ίσως κάνουμε κάποιες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα για να βελτιώσουμε την αίσθηση. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν θέλω να χάσω πολύ χρόνο γιατί έχουμε πράγματα να δοκιμάσουμε αύριο.

Δεν χρειάζομαι να κάνω πολλούς γύρους οπότε δεν υπάρχει θέμα με την ποσότητα των ελαστικών. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να καταλάβουμε αν έχουμε δυνατότητες με το νέο φαιρινγκ ή να μείνουμε στο παλιό. Έχουμε να δοκιμάσουμε κάποια νέα set-up και νέα ηλεκτρονικά, τα οποία μπορούμε να τα δοκιμάσουμε και με μεταχειρισμένα ελαστικά. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Αλλά το φαιρινγκ θέλω πραγματικά να το δοκιμάσω. Υποθέτω ότι μπορούμε ακόμα να το δοκιμάσουμε και στο Qatar αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο, οπότε είναι καλύτερα να κάνουμε κάτι για αυτό αύριο."

Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

 

MotoGP: Ο Pecco Bagnaia αναλαμβάνει την ευθύνη για την απογοήτευση της Παρασκευής στην Ταϊλάνδη

Ο Ιταλός εξηγεί γιατί έμεινε εκτός Q2 στην πρεμιέρα του 2026 στην Ταϊλάνδη
Pecco Bagnaia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/2/2026

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ducati παραδέχθηκε ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά τις συνθήκες της Παρασκευής στο Buriram, τονίζοντας πως "δεν βρήκαμε ποτέ το σωστό timing".

Ο Francesco Bagnaia βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης μεγάλης έκπληξης της σεζόν 2026 του MotoGP, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απευθείας πρόκριση στο Q2 στο Grand Prix της Ταϊλάνδης.

Ο αναβάτης της Ducati Corse ολοκλήρωσε την Παρασκευή μόλις στη 15η θέση, όντας ο μοναδικός αναβάτης με GP26 που δεν πέρασε απευθείας στη δεύτερη περίοδο των κατατακτηρίων. Κι όμως, είχε φτάσει στην πρεμιέρα με ανεβασμένη ψυχολογία, έπειτα από θετικά τεστ προετοιμασίας.

"Δεν δούλεψα καλά - Ήταν δικό μου λάθος"

Ο Bagnaia δεν αναζήτησε δικαιολογίες, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα, σε μια ημέρα που επηρεάστηκε από βροχή και μεταβαλλόμενες συνθήκες.

"Δεν δούλεψα καλά εκείνη τη στιγμή. Το απόγευμα ήταν σίγουρα περίπλοκο και δεν κατάφερα να είμαι ανταγωνιστικός. Είχαμε κάποια πράγματα να δοκιμάσουμε, αλλά με αυτές τις συνθήκες ίσως θα ήταν καλύτερο να μείνουμε σταθεροί. Νομίζω ότι δεν βρήκαμε ποτέ το σωστό timing. Αλλά είναι μόνο η πρώτη μέρα. Έχουμε αύριο για να επιστρέψουμε στο Q2 και να δώσουμε το 100%."

Σε δηλώσεις του και στο επίσημο site του MotoGP πρόσθεσε: "Απλώς δούλεψα άσχημα. Δεν μπήκα σωστά στις συνθήκες, που ήταν διαφορετικές, και δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ."

Bezzecchi σε άλλο επίπεδο

Την ίδια στιγμή, ο Marco Bezzecchi με την Aprilia κυριάρχησε την Παρασκευή στο Buriram, επιβεβαιώνοντας την καλή εικόνα της ιταλικής ομάδας από τα χειμερινά τεστ.

Ο Bagnaia παραδέχθηκε ότι ο Bezzecchi δείχνει να έχει πλεονέκτημα: "Το πρωί ήταν αρκετά καλό, αλλά βλέπουμε μια εξαιρετικά γρήγορη Aprilia με τον Bezzecchi. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι έχει μια καλή διαφορά από όλους τους υπόλοιπους."

Το απόγευμα, μια μικρή αλλαγή στο set-up αποδείχθηκε καθοριστική:

"Δοκιμάσαμε κάτι ελαφρώς διαφορετικό και είχε σημαντικό αντίκτυπο. Δεν μπόρεσα να είμαι ανταγωνιστικός. Βλέποντας τη βροχή και τον αέρα να έρχονται, προσπαθήσαμε να γράψουμε χρόνο αμέσως, αλλά δεν ήμουν στην καλύτερη κατάσταση από πλευράς ρυθμίσεων. Ήταν δικό μου λάθος που δεν εκμεταλλεύτηκα πλήρως την κατάσταση."

Η Aprilia κατάφερε να τοποθετήσει τρεις μοτοσυκλέτες απευθείας στο Q2, ενώ για τη Ducati προκρίθηκαν οι Marc Marquez, Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio.

Honda και KTM έχουν από δύο μοτοσυκλέτες στην πρώτη μάχη για την pole της χρονιάς, με τον Bagnaia να καλείται πλέον να περάσει από το Q1 αν θέλει να περιορίσει τη ζημιά στο ξεκίνημα της σεζόν.