Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

Δύσκολη απόφαση στην Prima Pramac Racing στο αεροδυναμικό κομμάτι ενόψει του πρώτου αγώνα της σεζόν
motomag Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/2/2024

Η ομάδα της Prima Pramac Racing ήλπιζε να αποφασίσει κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα του τεστ της Sepang αν θα χρησιμοποιήσει στον πρώτο αγώνα της σεζόν το νέο φαιρινγκ τo οποίο έφερε η Ducati για δοκιμή στη Μαλαισία ωστόσο σύμφωνα με τον Martin έχασαν την εσωτερική προθεσμία.

Ο δοκιμαστής της Ducati Lenovo Team, Michele Pirro στο Shakedown Test εξέλισσε ένα νέο φαιρινγκ το οποίο θα δοκίμαζαν στo τριήμερο τεστ της Sepang οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team και αυτοί της Prima Pramac Racing. Και ενώ οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati αποφάσισαν πως το νέο φαιρινγκ θα είναι αυτό που θα δούμε στην GP24 στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Qatar, o Jorge Martin με την ομάδα του δεν κατάφεραν να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση με τον Ισπανό να δηλώνει πως έχασαν την εσωτερική προθεσμία.

Martin

Ο Martin ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας ήταν ταχύτερος, ενώ σήμερα βρέθηκε στη δεύτερη θέση ελάχιστα πίσω από τον Enea Bastianini της Ducati Lenovo Team δήλωσε: "Δεν ήταν μια εύκολη μέρα. Ήμασταν γρήγοροι στην αρχή της ημέρας με το παλιό φαιρινγκ αλλά όταν αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το νέο φαιρινγκ δεν αισθανόμουν τόσο καλά. Ήταν περίπλοκα έπρεπε να είχαμε αποφασίσει για το νέο φαιρινγκ, αλλά δεν το κάναμε. Αύριο πρέπει να καταλάβουμε αν είναι καλύτερο ή αν θα κρατήσουμε το παλιό για τον πρώτο αγώνα.

Σίγουρα, οι άνθρωποι της Ducati έκαναν πολλή δουλειά και θέλουν να δουλέψει. Θέλουν να οδηγήσω με αυτό, για να το καταλάβω και να πάρω δεδομένα από αυτό. Αλλά δεν θέλω να χάσω τον δρόμο στον οποίο δουλεύουμε. Μερικές φορές ξεκινάς με κάτι, μετά με κάτι άλλο, αλλάζεις πολλά πράγματα στη πορεία. Αυτό δεν είναι καλό να συμβαίνει. Θέλω να καταλάβω τι συμβαίνει με αυτό, αλλά χωρίς να χάσω τον τρόπο οδήγησής μου.

Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

Όσον αφορά το νέο φαιρινγκ αυτό είναι λίγο πιο βαρύ. Αισθάνομαι ότι η μοτοσυκλέτα είναι πιο βαριά. Η αίσθηση στο φρενάρισμα είναι καλύτερη, αλλά δυσκολεύομαι στην συγκεκριμένη πίστα. Αύριο πρέπει να καταλάβουμε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και ίσως κάνουμε κάποιες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα για να βελτιώσουμε την αίσθηση. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν θέλω να χάσω πολύ χρόνο γιατί έχουμε πράγματα να δοκιμάσουμε αύριο.

Δεν χρειάζομαι να κάνω πολλούς γύρους οπότε δεν υπάρχει θέμα με την ποσότητα των ελαστικών. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να καταλάβουμε αν έχουμε δυνατότητες με το νέο φαιρινγκ ή να μείνουμε στο παλιό. Έχουμε να δοκιμάσουμε κάποια νέα set-up και νέα ηλεκτρονικά, τα οποία μπορούμε να τα δοκιμάσουμε και με μεταχειρισμένα ελαστικά. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Αλλά το φαιρινγκ θέλω πραγματικά να το δοκιμάσω. Υποθέτω ότι μπορούμε ακόμα να το δοκιμάσουμε και στο Qatar αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο, οπότε είναι καλύτερα να κάνουμε κάτι για αυτό αύριο."

Jorge Martin – “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το νέο φαιρινγκ, χάσαμε την προθεσμία”

 

Moto2, Ταϊλάνδη: Λάθος των διοργανωτών στον υπολογισμό των γύρων, απονεμήθηκαν μισοί βαθμοί

Λόγω λάθους στους υπολογισμούς χιλιομέτρων - Μπερδεύτηκαν με τις διαδοχικές επανεκκινήσεις
Thai Moto2 Mistake
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/3/2026

Μετά από επανεξέταση των δεδομένων διαπιστώθηκε λάθος στον υπολογισμό της συνολικής αγωνιστικής απόστασης, βάσει της οποίας ο αγώνας έπρεπε να αποδώσει μισούς βαθμούς και όχι πλήρεις.

Η ασυνήθιστη διόρθωση προέκυψε έπειτα από έλεγχο των στοιχείων του αγώνα της Buriram όπου είχαν σημειωθεί πολλαπλές εκκινήσεις μετά από δύο επανεκκινήσεις λόγω πτώσεων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του MotoGP, στον υπολογισμό της συνολικής απόστασης είχε συμπεριληφθεί λανθασμένα ένας γύρος από τη δεύτερη εκκίνηση.

Ο συγκεκριμένος γύρος, ο οποίος δεν είχε ολοκληρωθεί πριν τη διακοπή, θα έπρεπε να θεωρηθεί άκυρος και να μην προστεθεί στη συνολική απόσταση. Ωστόσο καταμετρήθηκε κανονικά λόγω σφάλματος στο σύστημα υπολογισμού, οδηγώντας στην αρχική ανακοίνωση αποτελεσμάτων με πλήρη βαθμολογία.

Κανονικά το λογισμικό ελέγχου αγώνα της εμφανίζει προειδοποίηση όταν δεν έχει καλυφθεί το 50% της προγραμματισμένης αγωνιστικής απόστασης, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία απονομής μισών βαθμών. Στην περίπτωση της Ταϊλάνδης όμως το σφάλμα στον υπολογισμό της απόστασης δεν επέτρεψε την εμφάνιση αυτής της ειδοποίησης.

Μετά τη διόρθωση των δεδομένων και την εφαρμογή των αγωνιστικών κανονισμών, επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε συμπληρωθεί το απαιτούμενο 50% της απόστασης, γεγονός που σημαίνει ότι ο αγώνας πρέπει να βαθμολογηθεί με μισούς βαθμούς.

Η διοργάνωση ανακοίνωσε ότι η κατανομή βαθμών έχει ήδη διορθωθεί και ότι θα δημοσιευθεί η επικαιροποιημένη βαθμολογία του πρωταθλήματος Moto2. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως θα προστεθούν επιπλέον διαδικασίες επαλήθευσης στα συστήματα ελέγχου, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.