Καυστικός ο Gigi Dall’Igna της Ducati για τον Rivola της Aprilia - "Πιο πολύ μιλάει για εμάς παρά για την ομάδα του"

Ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse απαντά σε δηλώσεις του CEO της Aprilia Racing, αναφορικά με τον Pedro Acosta
Gigi
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/1/2026

Ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse Gigi Dall’Igna απάντησε με απολαυστικό τρόπο στον CEO της Aprilia Racing, Massimo Rivola, για την δήλωσή του τελευταίου ότι ο Pedro Acosta θα πάει στη Ducati το 2027.

Όλα τα συμβόλαια των εργοστασιακών αναβατών λήγουν στο τέλος του έτους και τα σενάρια για το grid του 2027 δίνουν και παίρνουν, πριν καν αρχίσει η σεζόν του 2026.

Στα σενάρια αυτά, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές είναι και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Pedro Acosta, που φαίνεται πως θα αποχωρήσει από την εργοστασιακή ομάδα της KTM στο τέλος της σεζόν.

Η φημολογία φούντωσε περαιτέρω τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο CEO της Aprilia, Massimo Rivola, δήλωσε κατά την διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας MotoGP της Aprilia πως το επίσημο δίδυμο της Ducati θα αποτελείται από τον Marc Marquez και τον Pedro Acosta.

Στην δήλωση αυτή έσπευσε να απαντήσει ο γενικός διευθυντής της Ducati, Gigi Dall’Igna, που είπε “Είδα ότι ο Rivola μίλησε περισσότερο για τη Ducati παρά για την Aprilia στην παρουσίασή του. Προφανώς, θα τον αφήσω να κάνει ό,τι σκέψεις θέλει. Στόχος μας είναι να υπογράψουμε συμβόλαιο με τον Marc, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, όπως κάναμε με τον Pecco το 2024.

Ο στόχος είναι να υπογράψουμε με τον άνθρωπο που κέρδισε το πρωτάθλημα μαζί μας πριν από την έναρξη της σεζόν. Δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί όλα. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, αλλά είμαι αισιόδοξος”.

Ο μάνατζερ του Pedro Acosta, Albert Valera, είπε πως η συνεργασία του Acosta με την VR46 θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, αλλά ο στόχος του είναι να εξασφαλίσει στον Ισπανό αναβάτη μια θέση σε εργοστασιακή ομάδα.

Από το grid του 2026, μόνο το δίδυμο της LCR, Johann Zarco και Diogo Moreira, καθώς και ο Toprak Razgatlioglu της Pramac, έχουν επιβεβαιώσει τις συμφωνίες τους μέχρι και τη σεζόν του 2027.

Το επόμενο διάστημα οι περισσότερες εταιρείες θα θελήσουν να κλείσουν τις συμφωνίες με τους αναβάτες τους, ώστε να προχωρήσουν και την εξέλιξη των μοτοσυκλετών των 850 κυβικών, οπότε σχετικά σύντομα θα δούμε και πως θα εξελιχθεί το σίριαλ τόσο του Acosta, όσο και του Marquez.

MotoGP: Αλλαγές στους κανονισμούς - Αποσαφηνίζεται το πρωτόκολλο εισόδου και εξόδου στην pit lane

Με αφορμή το αμφιλεγόμενο συμβάν του Marc Marquez
Pit lane regulation
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

8/6/2026

Η Dorna και η FIM προχώρησαν στην επίσημη ενσωμάτωση στους κανονισμούς των διαδικασιών εισόδου και εξόδου από την pit lane.

Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση, σε όλες τις περιόδους δραστηριότητας στην πίστα, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων, η μοναδική επιτρεπόμενη είσοδος και έξοδος από το pit lane είναι μέσω του καθορισμένου σημείου και της προβλεπόμενης διαδρομής, όπως αυτά ορίζονται από τη διακεκομμένη λευκή γραμμή, τον ειδικό διάδρομο εισόδου προς τα pits και το αντίστοιχο σημείο χρονομέτρησης.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν οι ειδικές οδηγίες που εκδίδει η Διεύθυνση Αγώνων για κάθε πίστα ξεχωριστά, οι οποίες καθορίζουν τυχόν απαγορευμένες διαδρομές ή ιδιαιτερότητες στη χάραξη.

Οι Αγωνοδίκες διατηρούν το δικαίωμα επιβολής ποινών σε περιπτώσεις όπου ένας αναβάτης δεν διασχίσει τη διακεκομμένη λευκή γραμμή ή δεν χρησιμοποιήσει την προβλεπόμενη διαδρομή εισόδου ή εξόδου από το pit lane.

Η αλλαγή έρχεται ως συνέχεια των συζητήσεων που προκάλεσαν περιστατικά στους πρώτους αγώνες της χρονιάς, όπως του Marc Marquez στο ισπανικό Grand Prix της Jerez, με στόχο να υπάρχει πλέον σαφής και ενιαία εφαρμογή των κανόνων σε όλες τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

MotoGP Pit Lane Regulations

 

Ετικέτες