Marc Márquez: Γίνεται σήμερα 30 ετών

Γεννήθηκε στην Cervera 17 Φεβρουαρίου 1993
Marc Marquez 30 ετών
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/2/2023

Γενέθλια σήμερα για τον Marc Márquez Alentà ή αλλιώς το μυρμήγκι της Cervera όπως τον αποκαλούσαν οι αντίπαλοί του στην αρχή καυτηριάζοντας ταυτόχρονα το ύψος του αλλά και το σλόγκαν που του έχουν δώσει οι ντόπιοι που τον φωνάζουν "el Tro de Cervera", τον Κεραυνό της Cervera δηλαδή, φράση που κοσμεί και το Shoei κράνος που φορά.

Ο Marquez ανήκει στην μαγική τετράδα των Mike Hailwood, Phil Read και Valentino Rossi που έχουν κερδίσει τίτλο σε όλες τις κατηγορίες της εποχής τους. Έχει έξι τίτλους στα MotoGP και από έναν σε Moto2 και Moto3 (125).

Ο μικρός του αδερφός, ο Alex Marquez, έχει επίσης κερδίσει από ένα τίτλο σε Moto3 και Moto2 οπότε μπορεί στο μέλλον να είναι δύο Marquez και πεντάδα αντί τετράδας, εκείνων που τα έχουν καταφέρει και έχουν γίνει παγκόσμιοι πρωταθλητές και στις τρεις κατηγορίες των MotoGP.

Φέτος που γίνεται 30 ετών θα είναι και η πρώτη χρονιά ουσιαστικής επιστροφής στους αγώνες από το 2019 όπου πήρε και τον τελευταίο του τίτλο στα MotoGP.

Συνολικά στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει ανέβει στο βάθρο 139 φορές, τις 85 από αυτές στο πιο ψηλό σκαλί. Οι υπόλοιπες χωρίζονται σε 37 δεύτερες θέσεις και 17 φορές στην τρίτη ενώ έχει ξεκινήσει από την πρώτη θέση της εκκίνησης 91 φορές συνολικά.

Σε όλες τις κατηγορίες έχει 75 φορές τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, 59 στα MotoGP, 7 στην Moto2 και 9 στα 125.

Οι επιδόσεις αυτές τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους αναβάτες μέχρι τώρα αν και οι απλοί αριθμοί δεν μεταφέρουν την πραγματικότητα από την στιγμή που οι αγώνες και οι κατηγορίες δεν είναι σταθερές και ακόμη και από χρονιά σε χρονιά αλλάζουν σημαντικά.

Ετικέτες

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Θα περάσει ιατρικό έλεγχο - Τέλος τα σενάρια περί απόσυρσης
MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

Ο αναβάτης της GASGAS Tech 3, Pol Espargaro θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πότε θα ανέβει ξανά στην σέλα της RC16.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ο Ισπανός ο οποίος βρίσκεται στην φάση αποθεραπείας δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3 πως αν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα αγωνιστεί στο Mugello ειδάλλως θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους επόμενους αγώνες.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Ο Espargaro εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και πάλι, με τον ίδιο να αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. Επιπρόσθετα σχολίασε και τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του, που στην αρχή όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά ήταν ένας αγώνας για την ζωή του καθώς δεν είχε επίγνωση της κατάστασης ενώ ήταν στη ΜΕΘ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια απόσυρσης που κυκλοφορούσαν. Ο Espargaro παραδέχτηκε πως πέρασε από το μυαλό του αυτό το σενάριο καθώς έβλεπε τον πόνο των κοντινών του ανθρώπων αλλά επικράτησε η αγωνιστική του φύση.

Η αγωνία της γυναίκας του για την πορεία της υγείας του ήταν ένα καμπανάκι για τον ίδιο, ωστόσο εκείνη του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει καθώς τον γνώρισε σαν αναβάτη και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!