Marco Bezzecchi - Παραμένει στη Mooney VR46 Racing Team για ακόμη έναν χρόνο - Video

H παρουσία-παρέμβαση του Valentino Rossi στο Grand Prix της Αυστρίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Ιταλού αναβάτη
Bezzechi
Από το

motomag

30/8/2023

Ο Marco Bezzecchi αποφάσισε πως το οικογενειακό περιβάλλον της Mooney VR46 Racing Team αποτελεί σημαντικό συστατικό για αυτόν, με τον ίδιο να υπογράφει νέο συμβόλαιο για ένα ακόμη έτος με την ομάδα του Valentino Rossi. Ως εκ τούτου ανοιχτή παραμένει η θέση της Pramac Racing Team.

Το μεταγραφικό παζάρι του MotoGP εδώ και πολύ καιρό περιείχε το “καυτό” όνομα του Marco Bezzecchi καθώς το συμβόλαιο του Ιταλού αναβάτη έληγε στο τέλος του 2023. Ο Bezzecchi ο οποίος φιγουράρει στην τρίτη θέση της φετινής βαθμολογίας έχοντας πετύχει δύο νίκες είχε τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα στην Pramac Racing Team και την Mooney VR46 Racing Team. Από τη μία το δέλεαρ της GP24 της Pramac ήταν μεγάλο, από την άλλη η παραμονή στο οικογενειακό περιβάλλον με ότι αυτό συνεπάγεται -αύξηση του ετήσιου μισθού- έστω και με “υποδεέστερη” Ducati GP23, ήταν κάτι που ο Marco έπρεπε να σκεφτεί καλά πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ωστόσο καθοριστικό ρόλο όπως φαίνεται στην απόφαση του Ιταλού αναβάτη έπαιξε η παρουσία του ιδιοκτήτη της Mooney VR46 Racing, Valentino Rossi, στο Grand Prix της Αυστρίας. Εκεί με δηλώσεις του ο Rossi έκανε γνωστό πως η ομάδα θέλει όσο τίποτα άλλο να παραμείνει ο Bezzecchi ενώ πρότεινε εμμέσως στην Pramac Racing Team τον Franco Morbidelli, ο οποίος όπως έχετε διαβάσει στο MOTO φεύγει από τη Yamaha στο τέλος της χρονιάς.

Αυτά όλα όπως φάνηκε τα σκέφτηκε καλά ο Bezzecchi και αποφάσισε πως η ομάδα του για το 2024 θα είναι η Mooney VR46 Racing Team. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Mooney VR46 Racing Team αποφάσισε να δημιουργήσει ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Ιταλό αναβάτη. Ο Bezzecchi στο βίντεο βλέπουμε να γράφει ένα γράμμα προς την ομάδα του αποτυπώνοντας όσα σκέφτεται, ενώ στο τέλος ανακοινώνει πως δεν πάει πουθενά και πως θα παραμείνει για ακόμη ένα χρόνο στη Mooney VR46 Racing Team. Μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Bezzecchi με την τωρινή του ομάδα, ανοίγει ο δρόμος για τον Morbidelli ώστε να βρει αγωνιστική στέγη στην Pramac Racing Team.

Ο Marco Bezzecchi δήλωσε: "Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιβεβαιώνω ότι το 2024 θα βρίσκομαι στο MotoGP με την Mooney VR46 Racing Team. Αυτή η ομάδα ήταν καθοριστική για την καριέρα μου μέχρι τώρα. Ξεκίνησα με την Mooney VR46 Racing Team το 2020 στη Moto2, ενώ στη συνέχεια πήγαμε μαζί το 2022 στο MotoGP και φέτος έχουμε μια απίστευτη σεζόν μέχρι στιγμής. Το να συνεχίσω να εξελίσσομαι με αυτή την ομάδα με την υποστήριξη της Ducati, είναι η πιο φυσική επιλογή για μένα. Το 2024 φέρνει μαζί του πολλές προσδοκίες, αλλά αυτή τη στιγμή θέλω να επικεντρωθώ στη φετινή σεζόν. Στην τρέχουσα φάση παλεύουμε για τα βάθρα στο πρωτάθλημα, ενώ ανοιχτός είναι ο τίτλος των κατασκευαστών για τον οποίο παλεύουμε μαζί με τον Luca Marini. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα θα τα δώσουν όλα, ακόμα περισσότερο από ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα, για να πετύχουν αυτούς τους στόχους. Ευχαριστώ τον Vale, τον Uccio, τον Pablo, την ακαδημία αναβατών VR46 και όλους όσους έκαναν αυτό δυνατό. Η παραμονή στην ομάδα της Mooney VR46 Racing Team αποτελεί μεγάλο κίνητρο αλλά και υπερηφάνεια".

Bezzechi

O Alessio Salucci, διευθυντής της ομάδας ανέφερε: "Δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίηση που υπέγραψα αυτή τη συμφωνία με τον Marco. Όχι μόνο επειδή αντιπροσωπεύει ένα στοίχημα που κερδήθηκε μέσα σε μια μακρά πορεία ανάπτυξης της ομάδας μας από τη Moto2, καθώς και για όλους τους συνεργάτες μας, τους οποίους ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους, και τους οπαδούς που μας ακολουθούν. Ήταν απαραίτητο να μπορέσουμε να συνεχίσουμε για άλλη μια χρονιά και πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάζονται με τη διοίκηση της oμάδας, τον Vale και τον Pablo για τη συλλογική δουλειά που μας οδήγησε στην επίτευξη αυτού του στόχου. Είμαι χαρούμενος γιατί ξέρω τι σημαίνει για τον Marco να παραμείνει εδώ στην οικογένειά μας. Ως ομάδα, μαζί με την Ducati, θα του δώσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους και τη δέσμευση για να συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια ηρεμία και το ίδιο ομαδικό πνεύμα που μας επέτρεψε να πετύχουμε εξαιρετικούς στόχους αυτή τη σεζόν".

Pablo Nieto, Διευθυντής της ομάδας: "Ως team manager, η ανθρώπινη σχέση μιας ομάδας που περνά το μεγαλύτερο μέρος του έτους μακριά από το σπίτι της ήταν πάντα μια κρίσιμη σχέση που έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη. Είναι ο λόγος που μας ώθησε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου για έναν ακόμη χρόνο με τον Marco. Έναν αναβάτη που έχει πραγματικά εντυπωσιάσει από κάθε άποψη, από το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία το 2022. Η υπογραφή αυτού του συμβολαίου αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα, την οποία μπορώ να μοιραστώ με όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην ομάδα, με τον Vale, τον Uccio, την Ducati, η οποία θα μας υποστηρίξει όσο καλύτερα μπορεί, και τους συνεργάτες μας που το έκαναν αυτό δυνατό να συμβεί. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να παραμένουμε συγκεντρωμένοι, έχουμε δύο σημαντικούς στόχους να πετύχουμε αυτή τη σεζόν πριν σκεφτούμε το 2024".

Ετικέτες

MotoGP 2024, Barcelona, P1 - Ο γερόλυκος Aleix Espargaro ταχύτερος όλων με νέο ρεκόρ πίστας!

Μόλις 6ος ο Jorge Martin… 12ος ο Marc Marquez που για 2ο συνεχόμενο GP πηγαίνει Q1
Aleix Espargaro
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Αν τα FP1 εξελίχθηκαν χωρίς εκπλήξεις, το αντίθετο συνέβη με τα P1, όπου ο Aleix Espargaro έδωσε ρέστα, καταφέρνοντας να γράψει νέο ρεκόρ πίστας, καπαρώνοντας την πρώτη θέση! Καθόλου άσχημα για έναν αναβάτη που μόλις ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τους αγώνες. Χλιαρό αποτέλεσμα η 6η θέση για τον Martin, εξαιρετική η 9η θέση για τον Alex Rins της Yamaha, και… πάλι στα Q1 βρέθηκε ο Marc Marquez που τερμάτισε μόλις 12ος!

Με ήλιο διεξήχθησαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά FP1 των 45 λεπτών, με ήλιο και τα P1 της μιας ώρας.

KTM

Στην έναρξη των P1 οι αναβάτες ξεκίνησαν κατευθείαν με χρόνους στο 1:39, με τους Binder, Miller (!) και Quartararo να γράφουν τους πρώτους ταχύτερους χρόνους.

Λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά και έχουμε την πρώτη πτώση για σήμερα, με τον Binder να πέφτει θεαματικά στην 1 έχοντας και τους δυο τροχούς στον αέρα και τη μοτοσυκλέτα στριμμένη, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει. Παρά την πτώση του Binder, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως για την ώρα 3 μοτοσυκλέτες του Pierer Group (Miller με 1:39.212, Binder, Acosta) κάνουν το 1-2-3 στην κορυφή!

Τρία λεπτά αργότερα πέφτει και ο Quartararo στην 5, χάνοντας τον μπροστινό τροχό, και αυτός χωρίς να χτυπήσει. Παρά την πτώση του ο Γάλλος έχει καταφέρει να σημειώσει τον 4ο ταχύτερο χρόνο μέχρι στιγμής.

Δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη των P1, και οι Jorge Martin και Marc Marquez που ήταν ταχύτεροι στα FP1 βρίσκονται στις θέσεις 9 και 6, με τον Πρωταθλητή Bagnaia να είναι 8ος.

Από τους αναβάτες ιαπωνικών μοτοσυκλετών ο Quartararo είναι "αλλού" αφού βρίσκεται στην 4η θέση, με δεύτερο τον ομόσταυλό του Alex Rins στην... 17η θέση, με καλύτερα τοποθετημένο αναβάτη Honda τον Nakagami που είναι 18ος.

Με 39 λεπτά να απομένουν, ο Binder πέφτει ΞΑΝΑ, στην 2, λίγα μέτρα μετά το μέρος που έπεσε πριν λίγο! Ο Νοτιοαφρικανός συνεχίζει έτσι να μαζεύει πτώσεις, στοιχείο που χαρακτηρίζει τα τελευταία GP του... τι σημαίνει αυτό για τα P1 στη Βαρκελώνη; Πως μετά από 2 συνεχόμενες πτώσεις ο Binder δεν έχει μοτοσυκλέτα να συνεχίσει για την ώρα! Θα καταφέρουν οι μηχανικοί να του ετοιμάσουν μια από τις χτυπημένες RC16 για να συνεχίσει;

Τρία λεπτά αργότερα πέφτει και ο Digia. Οι χρόνοι στην κουρφή δεν αλλάζουν, καθώς σχεδόν όλοι οι αναβάτες για την ώρα γυρίζουν με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά τους, σε προσομοίωση των τελικών σταδίων του αγώνα.

Marc

Είκοσι τέσσερα λεπτά απομένουν και ο Marc Marquez βγαίνει στην πίστα με φρέσκα μαλακά ελαστικά να προλάβει τους υπόλοιπους στην προσπάθεια του να γράψει έναν καλό χρόνο που θα τον βάλει απευθείας στα P2. Θυμάστε το 2023; Όταν ο Ισπανός έπρεπε να πάρει στο κατόπι αναβάτες ευρωπαϊκών εργοστασίων για να καταφέρει να κόψει δευτερόλεπτα και να πετύχει μια αξιοπρεπή τοποθέτηση στη σχάρα εκκίνησης;

Ο πρώτος γύρος του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν είναι γρήγορος, ενώ ο Marquez βγαίνει και εκτός ορίων με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο -κακός έτσι κι αλλιώς- χρόνος του. Στον 2ο γύρο, ο Marquez δείχνει να βρίσκει τον ρυθμό του, για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 5ος, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον ταχύτερο χρόνο του Miller. Δεν καταφέρνει όμως να κάνει κάτι καλύτερο και μπαίνει ξανά στα pits. Τον Marquez ακολουθούν και οι υπόλοιποι αναβάτες, που έχουν βγει στην πίστα με φρέσκες γόμες, κόβοντας δευτερόλεπτα από τους καλύτερους χρόνους τους.

Πρώτος ανεβαίνει ο Vinales με 1:39.184, με τον Digia να γράφει τον 3ο ταχύτερο χρόνο, με τον Miller να είναι πλέον 2ος.

Κι ο Vinales δεν σταματά εκεί, αφού ρίχνει κι άλλο τον χρόνο του, για να γράψει χρόνο 1:39.121, διατηρώντας την πρωτιά.

Rins

Εντωμεταξύ, απροσδόκητα καλός είναι ο χρόνος του Alex Rins, με τον αναβάτη της Yamaha να συμπληρώνει στη Βαρκελώνη 200 GP, χρόνος που φέρνει τον Ισπανό στην 5η θέση για την ώρα!

Σειρά τώρα έχει ο Aleix Espargaro να εντυπωσιάσει, σημειώνοντας χρόνο 1:39.031, ανεβαίνντας 1ος, με 2ο τον Vinales και την Aprilia να κάνει το 1-2!

Martin

Θα μπορέσει ο Jorge Martin να ξεπεράσει το δίδυμο της Aprilia; Τι ερώτηση... φυσικά και το κάνει, με τον αναβάτη της Prima Pramac να γυρίζει στο 1:38.879, για να βρεθεί εκείνος 1ος. Και συνεχίζει να κόβει δευτερόλεπτα, για να βελτιώσει τον χρόνο του, γράφοντας 1:38.793, μια ανάσα από το ρεκόρ πίστας του Pecco Bagnaia.

Pecco

Δέκα λεπτά απομένουν για την καρό σημαία και ο Pecco Bagnaia περνά από το πουθενά 2ος, πριν τον αφήσει 3ο ο... Morbidelli.

Και κάπου εδώ έχουμε τη 2η πτώση του Digia, ο οποίος ευτυχώς δεν χτυπά.

Και οι μοτοσυκλέτες του Pierer Group που στην αρχή είχαν κάνει το 1-2-3; Όγδοος ο Miller, στη δέκατη θέση ο Binder, δωδέκατος ο Acosta -περιμένετε όμως γιατί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Θα καταφέρει ο νεαρός αναβάτης της GASGAS να μπει στην 10άδα; Όχι μόνο τα καταφέρνει, αλλά 8 λεπτά πριν το τέλος γράφει τον 2ο ταχύτερο χρόνο!

Πολύ πίσω βρίσκονται οι Ιάπωνες κατασκευαστές, με ταχύτερο όλων τον Quartararo στην 14η θέση 6 λεπτά πριν το τέλος. Ο Fabio όμως δεν το αφήνει έτσι, και συνεχίζει τις προσπάθειες, για να σκαρφαλώσει στην 11η θέση με 4 λεπτά να απομένουν για το τέλος.

Τρία λεπτά πριν το τέλος και έχουμε αλλαγές στην κορυφή, όπου ο Aleix Espargaro περνά 1ος γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας με 1:38.562, δεύτερος είναι ο Miller, τρίτος ο Martin, τέταρτος ο Acosta, πέμπτος ο Morbidelli και οι χρόνοι συνεχίζουν να πέφτουν!

Aleix

Τα P1 τελειώνουν και η πρώτη δεκάδα έχει ως εξής:

1. Aleix Espargaro, Aprilia 1:38.562

2. Brad Binder, KTM

3. Pedro Acosta, GASGAS

4. Francesco Bagnaia, Ducati

5. Jack Miller, KTM

6. Jorge Martin, Ducati

7. Enea Bastianini, Ducati

8. Franco Morbidelli, Ducati

9. Alex Rins, Yamaha

10. Maverick Vinales, Aprilia

Κι ο Marc Marquez; Μόλις 12ος ο Ισπανός, που για 2ο συνεχόμενο GP θα πρέπει να περάσει από τα Q1 για να διεκδικήσει μια από τις 2 θέσεις για τα Q2!

Εξαιρετική η επίδοση του Alex Rins στην 9η θέση, που τον κάνει τον ταχύτερο αναβάτη ιαπωνικής μοτοσυκλέτας με διαφορά, με τον Quartararo να τερματίζει στην 14η θέση.

Zarco

Πολύ χειρότερα εξελίχθηκαν τα πράγματα για τη Honda με ταχύτερος αναβάτη του εργοστασίου τον Johann Zarco στην 19η θέση, με την Repsol Honda να βρίσκεται στις θέσεις 21 (Mir) και 22 (Marini)...

Ετικέτες