Miguel Oliveira και Raul Fernandez στη νέα δορυφορική ομάδα Aprilia RNF

Αμφότεροι με συμβόλαιο ενός έτους
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/8/2022
O Πορτογάλος αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing και ο Ισπανός αναβάτης της Tech3 KTM Factory Racing μετακινούνται από τις τάξεις του αυστριακού εργοστασίου στη νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia (Aprilia RNF) για το 2023.
 
Μετά από την επιβεβαίωση των Aleix Espargaro και Maverick Vinales για την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia για την επόμενη σεζόν, επιβεβαιώθηκαν και οι αναβάτες της δορυφορικής RNF του Razlan Razali. Και για όσους δεν γνωρίζουν, το όνομα RNF προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του Razali. Και οι δυο νέοι αναβάτες της RNF επέλεξαν την Aprilia, παρά τις ποικίλες προσφορές που είχαν, δείχνοντας εμπιστοσύνη τόσο στην εταιρεία του Noale όσο και στην RS-GP που αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες του MotoGP.
Ο 27χρονος Oliveira έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2019, ενώ αρχικά είχε δείξει το ταλέντο του στις μικρότερες κατηγορίες, τερματίζοντας 2ος στη Moto3 το 2015, και 3ος και 2ος στη Moto2 το 2017 και το 2018 αντίστοιχα. Το 2020 σημείωσε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, σεζόν που τελείωσε με δύο νίκες, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να χτίσει πάνω σε αυτή την επίδοση, έχοντας μόνο μία νίκη κάθε χρονιά το 2021 και το 2022, ενώ έχει και δύο βάθρα. Σημειώστε πως από το 2015 μέχρι και το 2022 ο Oliveira οδηγούσε αποκλειστικά για την ΚΤΜ.
Ο 22χρονος Fernandez ξεκίνησε από τη Moto3 το 2016 με την KTM, για να κάνει ένα πέρασμα από τη Mahindra το 2017, και να ξαναγυρίσει στην ΚΤΜ το 2018. Καλύτερο αποτέλεσμα του στη Moto3 ήταν η 4η θέση τελικής κατάταξης του 2020, ενώ το 2021 πέρασε στη Moto2 για να τερματίσει 2ος με το καλημέρα, με 7 pole positions, οκτώ νίκες και 12 συνολικά βάθρα! Το αποτέλεσμα του αυτό έκανε την ΚΤΜ να τον προωθήσει στο MotoGP, με τον νεαρό Ισπανό να μην καταφέρνει να “κολλήσει” ούτε με την ομάδα, ούτε με τη μοτοσυκλέτα του, με απογοητευτικά αποτελέσματα -για την ώρα βρίσκεται στην 24η θέση έχοντας δρέψει μόλις 5 βαθμούς φέτος.
 
Έτσι, η RNF ξεκινά ένα εντελώς νέο κεφάλαιο το 2023, αφήνοντας τη Yamaha για την Aprilia, και τους Andrea Dovizioso και Darryn Binder για χάρη των Miguel Oliveira και Raul Fernandez.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες