Miguel Oliveira και Raul Fernandez στη νέα δορυφορική ομάδα Aprilia RNF

Αμφότεροι με συμβόλαιο ενός έτους
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/8/2022
O Πορτογάλος αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing και ο Ισπανός αναβάτης της Tech3 KTM Factory Racing μετακινούνται από τις τάξεις του αυστριακού εργοστασίου στη νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia (Aprilia RNF) για το 2023.
 
Μετά από την επιβεβαίωση των Aleix Espargaro και Maverick Vinales για την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia για την επόμενη σεζόν, επιβεβαιώθηκαν και οι αναβάτες της δορυφορικής RNF του Razlan Razali. Και για όσους δεν γνωρίζουν, το όνομα RNF προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του Razali. Και οι δυο νέοι αναβάτες της RNF επέλεξαν την Aprilia, παρά τις ποικίλες προσφορές που είχαν, δείχνοντας εμπιστοσύνη τόσο στην εταιρεία του Noale όσο και στην RS-GP που αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες του MotoGP.
Ο 27χρονος Oliveira έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2019, ενώ αρχικά είχε δείξει το ταλέντο του στις μικρότερες κατηγορίες, τερματίζοντας 2ος στη Moto3 το 2015, και 3ος και 2ος στη Moto2 το 2017 και το 2018 αντίστοιχα. Το 2020 σημείωσε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, σεζόν που τελείωσε με δύο νίκες, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να χτίσει πάνω σε αυτή την επίδοση, έχοντας μόνο μία νίκη κάθε χρονιά το 2021 και το 2022, ενώ έχει και δύο βάθρα. Σημειώστε πως από το 2015 μέχρι και το 2022 ο Oliveira οδηγούσε αποκλειστικά για την ΚΤΜ.
Ο 22χρονος Fernandez ξεκίνησε από τη Moto3 το 2016 με την KTM, για να κάνει ένα πέρασμα από τη Mahindra το 2017, και να ξαναγυρίσει στην ΚΤΜ το 2018. Καλύτερο αποτέλεσμα του στη Moto3 ήταν η 4η θέση τελικής κατάταξης του 2020, ενώ το 2021 πέρασε στη Moto2 για να τερματίσει 2ος με το καλημέρα, με 7 pole positions, οκτώ νίκες και 12 συνολικά βάθρα! Το αποτέλεσμα του αυτό έκανε την ΚΤΜ να τον προωθήσει στο MotoGP, με τον νεαρό Ισπανό να μην καταφέρνει να “κολλήσει” ούτε με την ομάδα, ούτε με τη μοτοσυκλέτα του, με απογοητευτικά αποτελέσματα -για την ώρα βρίσκεται στην 24η θέση έχοντας δρέψει μόλις 5 βαθμούς φέτος.
 
Έτσι, η RNF ξεκινά ένα εντελώς νέο κεφάλαιο το 2023, αφήνοντας τη Yamaha για την Aprilia, και τους Andrea Dovizioso και Darryn Binder για χάρη των Miguel Oliveira και Raul Fernandez.

RED BULL ROMANIACS 2025 - MOTODYNAMICS RALLY Team: Εξαιρετικά αποτελέσματα στην 1η συμμετοχή!

Σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες παγκοσμίως!
1015_KARAMPELAS
Από τον

Παύλο Καρατζά

1/8/2025

Η πρώτη συμμετοχή της MOTODYNAMICS RALLY Team στον ίσως δυσκολότερο Hard Enduro/Rally αγώνα του κόσμου, το RED BULL ROMANIACS, ολοκληρώθηκε με δυνατές στιγμές, έντονα συναισθήματα και σπουδαίες επιδόσεις.

Εμείς από την πλευρά μας σας ενημερώναμε καθημερινά για τα αποτελέσματα και τις εξελίξεις του σκληροτράχηλου αγώνα, που είχε και ελληνικό άρωμα.

Η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία Adventure Ultimate με δύο Yamaha Ténéré 700 GYTR και αναβάτες τον δικό μας συντάκτη Κίμωνα Καράμπελα #1015 και τον Ρουμάνο Krisztian Tompa #1014, δίνοντας το "παρών" σε έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες του παγκόσμιου off-road.

Η αρχή ήταν εντυπωσιακή: στον “πρόλογο” – μια μέρα ανοιχτή στο κοινό που ανυπομονούσε να απολαύσει επιδόσεις και θέαμα μέσα στην καρδιά της Sibiu – ο Καράμπελας κατέκτησε την 5η θέση και ο Tompa την 8η, βάζοντας τις βάσεις για μια δυνατή πορεία.

Κάθε μέρα στα βουνά των Καρπαθίων ήταν μια πραγματική πρόκληση. Βράχια, λάσπη, πυκνή βλάστηση, σκοτεινά μονοπάτια, απότομες υψομετρικές διαφορές και ακραία τερέν δοκίμαζαν αναβάτες και μοτοσικλέτες σε κάθε κατηγορία. Η ομάδα ανταποκρίθηκε με πάθος, ψυχραιμία και αντοχή.

Η αγωνιστική πορεία εξελισσόταν εξαιρετικά, με συνεχή βελτίωση στους χρόνους και σταθερά υψηλό ρυθμό, μέχρι που μια άτυχη στιγμή για τον Ρουμάνο Krisztian Tompa τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει, ενώ βρισκόταν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης – μόλις λίγα λεπτά πίσω από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου Hard Enduro.

Ο Έλληνας αναβάτης Κίμωνας Καράμπελας, με σταθερή και μαχητική παρουσία σε όλα τα σκέλη του αγώνα, έφτασε και αυτός στην 3η θέση της γενικής, όμως την τελευταία ημέρα μια ποινή 5 λεπτών, λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, τον κατέταξε τελικά στην 6η θέση overall. Η επίδοσή του αποτελεί μια σπουδαία προσωπική και εθνική επιτυχία, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του κόσμου.

Για τη MOTODYNAMICS RALLY Team, το RED BULL ROMANIACS δεν ήταν απλώς ένας αγώνας. Ήταν μια εμπειρία ζωής: γεμάτη ένταση, αδρεναλίνη, ανατροπές, απογοητεύσεις, αλλά και μεγάλες στιγμές χαράς και υπερηφάνειας. Ήταν η επιβεβαίωση της δυναμικής της ομάδας, με σύμμαχο την αξιόπιστη και σκληροτράχηλη Yamaha Ténéré 700 GYTR.

Η MOTODYNAMICS RALLY Team συνεχίζει το ταξίδι της, πιο ώριμη, πιο έμπειρη, πιο δυνατή!