Moto2: Διαμορφώνεται το grid του 2020

Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/9/2019

Από τη στιγμή που ένας αναβάτης θα μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας GP έχει έναν και μόνο σκοπό. Να γίνει πρωταθλητής της κορυφαίας κατηγορίας, τουλάχιστον μια φορά στην καριέρα του. Για να φτάσει όμως εκεί ξεκινά απ’ τα χαμηλά, τη Moto3 έπειτα περνά στη Moto2 και τέλος στα MotoGP. Πιο σπάνια υπάρχουν αναβάτες που προέρχονται από άλλα πρωταθλήματα, όπως ο Danilo Pettruci και τα Motul WSBK, αν και το συνηθέστερο είναι να συμβαίνει το αντίθετο.

Για το 2020, η μεσαία κατηγορία, η Moto2, θα έχει αρκετές αλλαγές στο grid, ενώ από πλευράς κατασκευαστών έκανε αίσθηση η απόφαση της ΚΤΜ να σταματήσει να συμμετέχει σε αυτή. Ως εκ τούτου, οι Red Bull KTM Ajo, American Racing KTM και Sama Qatar Angel Nieto Team, θα στραφούν σε κάποιο άλλο εργοστάσιο ώστε να τους παρέχει πλαίσιο για να αγωνιστούν. Να θυμίσουμε πως φέτος, η Triumph έκανε το ντεμπούτο της στη κατηγορία, έχοντας πάρει την θέση της Honda στην αποκλειστική διάθεση κινητήρων για τις ομάδες της Moto2. Οι κινητήρες βασίστηκαν σε αυτόν της Street Triple 765 RS και σχεδόν μετά από μια σεζόν, η Triumph εξαργυρώνει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα παρουσιάζοντας μια Moto2 “Replica” Daytona 765 περιορισμένης παραγωγής.

Σχετικά με τους αναβάτες, οι μεταγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει καταλήξει η σύνθεση του grid για το 2020. Ο Alex Marquez, που ηγείται αυτή τη στιγμή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, θα παραμείνει άλλη μια σεζόν με την EG 0,0 Marc VDS  και έτσι σβήνουν τελείως οι φήμες που τον ήθελαν να μεταφέρεται από του χρόνου στη κορυφαία κατηγορία. Με τον Xavi Vierge να φεύγει απ’ την 0,0 Marc VDS και να πηγαίνει στην Petronas Spirnta Racing για το 2020, μένει μια κενή θέση στην ομάδα για να καλυφθεί. Ο Iker Lecuona θα πάρει τη θέση του Brad Binder στην Red Bull KTM Ajo, ο οποίος θα τρέξει στα MotoGP του χρόνου, ενώ το κενό που δημιουργείται στην American Racing KTM θα συμπληρωθεί από τον Marcos Ramirez που θα έρθει από τη Moto3. Αντίστοιχα, ο Aron Canet θα κάνει και αυτός το ντεμπούτο στη Moto2 από του χρόνου, φορώντας τα χρώματα της Sama Qatar Angel Nieto Team και το δεύτερο μέλος της ομάδας αναμένεται ακόμη να ανακοινωθεί. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει για αναβάτες της τους Jake Dixon και Xavi Cardelus. Ο πρώτος από αυτούς έχει διετές συμβόλαιο με την ομάδα, ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο δεύτερος αναβάτης της Sama Qatar Angel Nieto Team για το 2020, ενισχύει το σενάριο πτης διακοπής του συμβολαίου του. Το ίδιο ισχύει και για τον Cardelus, που δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση απ’ τον ομάδα για το αν θα τον κρατήσει του χρόνου.

Υπάρχουν ακόμη αρκετές “ανοικτές” θέσεις στις ομάδες και μέχρι την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής σεζόν θα έχουμε μια πλήρη εικόνα του grid για τη Moto2, που φέτος ήταν πιο “ζωντανή” από ποτέ χάρη στην Triumph και το νέο κινητήρα.

FlexBox HP40:

1. Augusto Fernandez

2. Lorenzo Baldassari

Speed UP:

1. Jorge Navarro

2. Fabio Di Giannantonio

Red Bull KTM Ajo (Θα αλλάξει προμηθευτή πλαισίου, καθώς η ΚΤΜ αποσύρεται απ’ τη μεσαία κατηγορία στο τέλος της φετινής σεζόν)

1. Iker Lecuona

2. Jorge Martin

ONEXOX TKKR SAG Team:

1. Tetsuta Nagashima

2. Remy Gardner

NTS RW Racing GP:

1. Bo Bendsneyder

2. Jesko Raffin

EG 0,0 Marc VDS:

1. Alex Marquez

2. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

American Racing KTM (Θα αλλάξει προμηθευτή πλαισίου, καθώς η ΚΤΜ αποσύρεται απ’ τη μεσαία κατηγορία στο τέλος της φετινής σεζόν)

1. Marcos Ramirez

2. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

Dynavolt Intact GP:

1. Marcel Schrötter

2. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

Italtrans Racing Team:

1. Enea Bastianini

2. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

Sama Qatar Angel Nieto Team (Θα αλλάξει προμηθευτή πλαισίου, καθώς η ΚΤΜ αποσύρεται απ’ τη μεσαία κατηγορία στο τέλος της φετινής σεζόν)

1. Aron Canet

2. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

SKY Racing Team VR46

1. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

2. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

Federal Oil Gresini Moto2:

1. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

Idemitsu Honda Team Asia:

1. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

2. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

Kiefer Racing:

1. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

MV Agusta Temporary Forward:

1. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

2. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

Petronas Sprinta Racing:

1. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

Tasca Racing Scuderia Moto2:

1. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες