MotoGP 2023 - Θα ξεκινήσει με το GP του Portimao

Η πρώτη φορά από το 2006 που η σεζόν ξεκινά από την Ευρώπη
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/8/2022
Το Πορτογαλικό GP και όχι το GP του Κατάρ θα είναι ο αγώνας που θα ανοίξει τη σεζόν του MotoGP για το 2023, στις 24-26 Μαρτίου.
 
Η Dorna θα ανακοινώσει εν ευθέτω χρόνω το πρόγραμμα του MotoGP 2023, ενώ τα... όργανα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση του πρώτου αγώνα της σεζόν που ΔΕΝ θα είναι στο Losail του Κατάρ όπως είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
Έτσι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2023 θα ξεκινήσει από το Portimao στις 24-26 Μαρτίου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 2006 που το Πρωτάθλημα θα αρχίσει από την Ευρώπη, ενώ θα είναι μόλις η τρίτη φορά ευρωπαϊκού ντεμπούτου σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες! Επιπλέον αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Πορτογαλία θα φιλοξενησει τον πρώτο αγώνα της σεζόν, ενώ και τα pre-season δοκιμαστικά θα λάβουν χώρα στην πίστα του Portimao, κάποιες εβδομάδες πριν τον αγώνα.
 
Πλέον, μετά την ανακοίνωση της Dorna, οι φαν του MotoGP μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για το Πορτογαλικό GP, ΕΔΩ.

MotoGP: Εκτός Araron ο Ai Ogura λόγω τραυματισμού

Τραυματίστηκε σε προπόνηση ο Ιάπωνας - Ο Lorenzo Savadori στη θέση του
ogura
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/8/2026

Ένας τραυματισμός στο χέρι αναγκάζει τον Ιάπωνα αναβάτη να μείνει εκτός δράσης για τον αγώνα στην Aragon.

Ο Ai Ogura της SuperFile Trackhouse MotoGP Team υπέστη τραυματισμό στο αριστερό χέρι κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Ιαπωνία. Η ομάδα αναφέρει ότι, κατά την άφιξή του στην Ευρώπη μετά τη δεύτερη καλοκαιρινή διακοπή, διαπιστώθηκε ότι το κάταγμα κοντά στον αριστερό του αντίχειρα απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Θα υποβληθεί στην επέμβαση αυτή σήμερα Πέμπτη και σαν αποτέλεσμα δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο GP της Aragon. Στην θέση του θα αγωνιστεί ο δοκιμαστής της Aprilia, Lorenzo Savadori.

Trackhouse