MotoGP 2026, Sepang Test - Άδοξο τέλος για τον Quartararo!

Η πτώση του την 1η ημέρα είχε ως αποτέλεσμα σπασμένο δάχτυλο για τον Γάλλο...
MotoGP 2026 Fabio Quartararo Yamaha
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/2/2026

Στη διάρκεια των πρώτων δοκιμών το πρωί της Τρίτης 3/2 στην πίστα της Sepang o Fabio Quartararo είχε μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα στη στροφή 5 της πίστας, με συνέπεια να αποχωρήσει για ιατρικές εξετάσεις. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στην πίστα και συμμετείχε κανονικά στο απογευματινό FP2, γράφοντας μάλιστα τον όγδοο ταχύτερο χρόνο.

Παρότι το αρχικό ανακοινωθέν ανέφερε ξεκάθαρα πως ο αναβάτης δεν είχε κατάγματα, ο Quartararo είχε έντονο πόνο στο χέρι και στο τέλος της ημέρας έγινε γνωστό πως είχε κάταγμα στο μεσαίο δάκτυλο του δεξιού του χεριού.

“Έχασα το μπροστινό ενώ πήγαινα με μεγάλη ταχύτητα, η πτώση ήταν ισχυρή και μετά έφερα πολλές τούμπες στα χαλίκια όπου ευτυχώς δεν έχασα τις αισθήσεις μου," δήλωσε ο Quartararo. "Τώρα πονάει ο βραχίονάς μου, αλλά το δάκτυλο είναι σπασμένο, έτσι αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από το υπόλοιπο του Sepang Test. Αν ήταν αγώνας θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά τώρα δεν έχει νόημα να κάνω τις άλλες δυο μέρες. Θα κάνω ένα τσεκάπ αύριο ή μεθαύριο στη Βαρκελώνη.”

MotoGP: COTA - H δράση ξεκινά στο Grand Prix του Τέξας

Δηλώσεις, ένταση και προσδοκίες πριν τον γύρο της Αμερικής στο Austin
COTA
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/3/2026

Από τη Νότια στη Βόρεια Αμερική και από τη μικρότερη στη μεγαλύτερη πίστα του ημερολογίου, το MotoGP φτάνει στο Austin για έναν ακόμη εκρηκτικό γύρο, με τους πρωταγωνιστές να δίνουν τον τόνο από την Πέμπτη.

Η δράση μεταφέρεται στο Circuit of the Americas στο Austin του Τέξας για το Grand Prix των ΗΠΑ, με τα MotoGP να ετοιμάζονται για ένα από τα πιο απαιτητικά και θεαματικά τριήμερα της χρονιάς. Πριν την έναρξη, το Media Day της Πέμπτης έδωσε τον πρώτο παλμό, με δηλώσεις, προσδοκίες και… ψυχολογικά παιχνίδια.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Jorge Martin, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η φυσική κατάσταση αποτελεί ερωτηματικό μετά το απαιτητικό διπλό αγώνα. Ο αναβάτης της Aprilia εμφανίστηκε συγκρατημένος, τονίζοντας πως το COTA είναι από τις πιο σκληρές πίστες του πρωταθλήματος και πως μένει να φανεί πώς θα ανταποκριθεί το σώμα του στις πρώτες στροφές.

Martin

Την ίδια ώρα, ο Marc Marquez βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, σε μια πίστα που θεωρείται “σπίτι” του, έχοντας γράψει ιστορία με τις νίκες του στο Austin. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ανέβει στο βάθρο σε αγώνα Κυριακής το 2026, ο αναβάτης της Ducati δείχνει κοντά στην επιστροφή στην κορυφή και αναζητά το τελευταίο βήμα για να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ.

Απέναντί του, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi γνωρίζει καλά την πρόκληση που έχει μπροστά του. Ο Ιταλός κυνηγά το εντυπωσιακό σερί πέντε συνεχόμενων νικών, ωστόσο αναγνωρίζει τη δυναμική του Marquez στο COTA, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “έχει περισσότερες νίκες εδώ απ’ όσες εγώ σε όλη μου την καριέρα”, παρότι στην πραγματικότητα διαθέτει ήδη περισσότερες συνολικές νίκες.

Στο Media Day συμμετείχαν οι Fabio Di Giannantonio, Marco Bezzecchi και Marc Marquez, με τη συνέντευξη Τύπου να δίνει το στίγμα για το τί αναμένεται σε έναν γύρο γεμάτο ένταση, στρατηγική και υψηλές θερμοκρασίες, τόσο στην άσφαλτο όσο και στον ανταγωνισμό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Grand Prix των ΗΠΑ δεν απογοητεύει ποτέ. Και με το φετινό grid πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, όλα δείχνουν ότι το “rodeo” της σεζόν στο Τέξας θα προσφέρει ακόμη ένα αξέχαστο κεφάλαιο στα MotoGP του 2026.