MotoGP Bagnaia: Δηλώσεις για Marquez, Ducati και τον τίτλο

Μιλά σαν να έχει ήδη αποδεχτεί μία συγκεκριμένη εξέλιξη για φέτος
Μιλά σαν να έχει ήδη αποδεχτεί μία συγκεκριμένη εξέλιξη για φέτος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/4/2025

Ο Francesco Bagnaia γνωρίζει πως έχει κάνει πολλά λάθη στο παρελθόν, και αυτός είναι ο λόγος που η Ducati έφερε τον Marc Marquez στην εργοστασιακή ομάδα με στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ ίδιος μοιάζει σχεδόν να έχει εγκαταλείψει τη μάχη για τον τίτλο.

Αν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη σκιά του ομόσταυλού του Marc Marquez, ο Ιταλός έχει παρ' όλα αυτά μια σεζόν MotoGP με σταθερά θετικά αποτελέσματα. Σε οκτώ αγώνες (Sprint και Grand Prix), έχει τερματίσει στο βάθρο έξι φορές και δεν έχει εγκαταλείψει σε κανέναν. Κέρδισε το Grand Prix στο Austin – εν μέρει χάρη στην πτώση του MM93 – και τερμάτισε δεύτερος στη Doha. Η μόνη φορά που δεν είχε κορυφαίο αποτέλεσμα ήταν στον αγώνα Sprint στο Qatar, όπου τερμάτισε όγδοος.

Το 2024, ο Bagnaia έχασε πολλούς βαθμούς λόγω των συχνών λαθών του μέσα στη σεζόν, ιδιαίτερα εξαιτίας των εγκαταλείψεων σε Sprint. Φέτος έχει δείξει μεγαλύτερη συνέπεια, αλλά εξακολουθεί να υστερεί απέναντι στον πανίσχυρο Marquez, κάτι που του κοστίζει ψυχολογικά. Ο ίδιος γνωρίζει ότι η Ducati δημιούργησε σκόπιμα αυτόν τον ανταγωνιστικό συνδυασμό στα paddock της, καθώς θέλει πάση θυσία να κατακτήσει τον τίτλο με την εργοστασιακή ομάδα.

"Πιστεύω πως η Ducati ήθελε να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση. Πέρσι χάσαμε το πρωτάθλημα λόγω των δικών μου λαθών. Είχαμε την ταχύτερη μοτοσυκλέτα, κερδίσαμε 18 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων και των σπριντ, και τελικά χάσαμε τον τίτλο, κάτι δεν πήγαινε καλά" τόνισε ο Bagnaia στο TNT Sports. "Ήμουν πάντα εκεί για να παλέψω για τη νίκη, αλλά αντί να τερματίσω, έπεφτα ή είχα προβλήματα ενώ ήμουν μπροστά."

Ο Bagnaia αναγνωρίζει ότι πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα στη νέα πραγματικότητα. Στο παρελθόν είχε ανταγωνιστικούς teammates όπως τον Jack Miller και τον Enea Bastianini αλλά ήταν πάντα ο ηγέτης. Αυτό άλλαξε με την άφιξη του Marc Marquez.

"Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το αποδεχτώ, αλλά είναι 100% δικό μου φταίξιμο και προσπαθώ να εξελιχθώ" δήλωσε ο 28χρονος. "Μετά το 2025, θα είναι σημαντικό να επιστρέψω στη μάχη για τον τίτλο. Φυσικά, θα ήταν υπέροχο αν μπορούσα να το πετύχω και φέτος, αν και φαίνεται δύσκολο."

Ακούγεται σαν να έχει ήδη εγκαταλείψει τη μάχη για το πρωτάθλημα του 2025.

Παρά τη εμφανή εσωτερική ανταγωνιστικότητα, οι σχέσεις μεταξύ Bagnaia και Marquez είναι μέχρι στιγμής καλές χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη έντασης.

"Προς το παρόν δουλεύουμε πολύ καλά μαζί και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να βελτιωθούμε κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου," διαβεβαίωσε ο Ιταλός.
"Ο Marc έχει προσαρμοστεί τέλεια στη στρατηγική της ομάδας και το κλίμα παραμένει καλό. Αυτό είναι πολύ θετικό. Δεν είχαμε μιλήσει ποτέ πριν, και είμαι χαρούμενος που τον γνώρισα και είδα πόσο καλή μπορεί να είναι η σχέση μας."

 

Ετικέτες

MotoGP Βραζιλία: Στην Τρίπολη θα ήταν καλύτερα! Διαλυόταν η πίστα σε κάθε γύρο!

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους
MotoGP Βραζιλία: Στην Τρίπολη θα ήταν καλύτερα! Διαλυόταν η πίστα σε κάθε γύρο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/3/2026

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είδαν οι τρεις πρώτοι της μεγάλης κατηγορίας στην χθεσινή συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, που είδε δύο Aprilia στο βάθρο. Έναν πόθο που εκπληρώνεται με ακριβώς έναν χρόνο καθυστέρηση!

Με την χαρά της επιτυχίας και με το γεγονός πως εκεί μπροστά που γυρνούσαν, δεν είχαν το πρόσθετο πρόβλημα των υπολοίπων, είναι φυσιολογικό που ήταν οι μόνοι που δεν έδωσαν έκταση στο πρόβλημα. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα έκοβε πόντους από τον άθλο και την επιτυχία, που μόλις είχαν σημειώσει.

Όλοι οι υπόλοιποι όμως, χωρίς καμία εξαίρεση, τόνισαν το πρόβλημα και ευχήθηκαν να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να αγωνιστούν σε τέτοιες συνθήκες.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους ενώ ειδικά στην Moto3 δύο άσχημα highsides αποδίδονται αποκλειστικά στην κατάσταση της πίστας και ευτυχώς δεν συνοδεύτηκαν και από τραυματισμό.

Φυσικό επίσης να πέφτουν οι προβολείς στην δήλωση του Marc Marquez μετά τον αγώνα, όταν απέδωσε το γλίστρημα που είχε και έδωσε την θέση στον Di Giannantonio που μόλις είχε κερδίσει, στην κατάσταση της πίστας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εξαιτίας της πίστας έχασε την θέση στο βάθρο.

Το δίπολο που πολλές φορές παρατηρείται, από… δίποδα που βρίσκονται και στην αρθρογραφία όχι μόνο στα σχόλια, κάτι που αναγάγει το ζήτημα σε κάτι πιο σοβαρό και επικίνδυνο, θέλουν να απομονώσουν την δήλωση Marc Marquez για να πουν πως ψάχνει δικαιολογία. Παίζουν το κοινό τους ταΐζοντάς το ίντριγκα, παίρνοντας την μία στιγμή το μέρος της μίας παράταξης και έπειτα της άλλης ενώ ταυτόχρονα επικαλούνται την δημοσιογραφία, φυσικά μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει και εδώ, πολύ απλά γιατί η ίντριγκα φέρνει το πολυπόθητο κλικ για το οποίο δεν σταματούν να παρακαλούν ως «υποστήριξη». Έχουμε εδώ δύο διαφορετικές εικόνες, από αναβάτες που αποδίδονται σε διαφορετικές παρατάξεις με τον Martin στη μέση. Από την μία πλευρά η VR46 και το πουλέν της και από την άλλη ο Marc Marquez. Δεν χρειάζεται καμία αντιπαράθεση όμως, ιδιαίτερα σε ένα ζήτημα χειροπιαστό, κυριολεκτικά σκύβεις και πιάνεις την άσφαλτο που διαλύεται στο χέρι σου. Τόσο χειροπιαστό! Ο Bezzecchi είναι φυσιολογικό να μην το έχει αντιμετωπίσει στον ίδιο βαθμό καθώς είχε και τον καλύτερο ρυθμό, γυρνούσε και εμπρός μόνος του, ανενόχλητος.

https://www.motomag.gr/news/race-news/motogp-brazilia-anoixe-trypa-sto-kentro-tis-pistas-prin-ton-sprint
Ούτε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας δεν βλέπεις αυτή την εικόνα!

Ο Martin είπε πως όσο κάθισε πίσω από τις δύο Ducati, δεχόταν πετροπόλεμο, κάτι που ευτυχώς γλίτωσε αρκετά γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Αυτή ήταν η χειρότερη εικόνα των MotoGP και χρεώνεται πλήρως στην νέα διοίκηση η οποία ήξερε το ζήτημα από πριν. Δεν ρίσκαρε μόνο τον ίδιο τον αγώνα, φτάνοντας πολύ κοντά στην ματαίωσή του, όπως είδαμε από την τρύπα που άνοιξε μέσα στην άσφαλτο το Σάββατο, πριν τον Sprint, αλλά και με την ασφάλεια των αγωνιζόμενων. Ιδιαίτερα στις μικρότερες μάλιστα κατηγορίες και κυρίως στην Moto3, που με τα δικά τους ελαστικά οι συνθήκες καθιστούσαν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Ο αγώνας στην Βραζιλία θα μπορούσε να γίνει στο τέλος της χρονιάς, ώστε να προλάβει να στρωθεί η πίστα ή από το νέο έτος, όταν και σίγουρα θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες, μιας και είναι προγραμματισμένο, να πέσει νέα άσφαλτος!

MotoGP Βραζιλία: Άνοιξε τρύπα στο κέντρο της πίστας πριν τον Sprint!

Αν πήγαινε όμως στο τέλος της χρονιάς, τα MotoGP θα είχαν ένα σημαντικό πρόσθετο έξοδο για τα Cargo αεροπλάνα που μεταφέρουν τον εξοπλισμό, ενώ το κοινό της Λ.Αμερικής που μπορεί να δώσει σημαντικά έσοδα τόσο από την φυσική του παρουσία, όσο και με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ήταν ακριβώς εκείνο το κερασάκι που έκανε τους διοργανωτές να κλείσουν τα μάτια σε αυτό που έβλεπαν και τα αυτιά στις συμβουλές που άκουγαν.

Ο Bezzecchi ωστόσο το έθεσε σωστά, αν αφήσεις τα παραπάνω και το δεις ως ένα πρόβλημα που το έχεις ξαφνικά και παλεύεις να βρεις την λύση. Υπό αυτό το πρίσμα οι διοργανωτές κινήθηκαν ταχύτατα και έδωσαν λύση παλεύοντας να μπαλώσουν την κατάσταση. Θα ήταν ηρωική αντιμετώπιση, αν δεν είχαν βαδίσει εις γνώση τους πάνω στο πρόβλημα και ενώ υπήρχαν φωνές που το τόνιζαν ακόμη περισσότερο.

Έτσι φτάσαμε στην χειρότερη εικόνα των MotoGP τα τελευταία χρόνια και έτσι ξεκινά η νέα διοίκηση το έργο της, με κίτρινη κάρτα. Ούτε στην Ινδονησία, εκεί που τα MotoGP διεξάγονται σε δημόσιο δρόμο, δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα πρόσφυσης, ασφάλειας και δυσκολίας μάλιστα για τους αναβάτες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Brazil motomag
κανονικός πετροπόλεμος!

Κι ενώ στις μικρές κατηγορίες η πρόσφυση ήταν ακόμη πιο μεγάλο πρόβλημα, στην μεγάλη κατηγορία ο πετροπόλεμος σε όσους οδηγούσαν κοντά και πολλοί μαζί, όπως συνέβαινε εχθές από την πρώτη πεντάδα και πίσω, ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Περισσότεροι από τους μισούς αναβάτες απέκτησαν μώλωπες για ενθύμιο, που θα το θυμούνται για καιρό.

 

Ετικέτες