MotoGP, Βαρκελώνη, δοκιμαστικά - Ταχύτερος ο Brad Binder με ρεκόρ πίστας

2ος ο Acosta, 3ος ο Alex Marquez – Δυο KTM στις δύο πρώτες θέσεις!
brad binder practice motogp βαρκελώνη
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/9/2025

Ο Marc Marquez και πάλι ήταν ο πιο γρήγορος στην αρχή των δοκιμαστικών, με τον Marini δεύτερο και τρίτο τον Zarco.  O Morbidelli έδειξε ανεβασμένος σε σχέση με το πρωί και βρέθηκε στην 10η θέση.

Στην συνέχεια, ο Acosta πέρασε για λίγο πρώτος, πριν τον Alex Marquez που πέρασε μπροστά. Έπειτα, ο Binder πέρασε τρίτος, σε μια πίστα που οι KTM δείχνουν εξαιρετικά δυνατές. Ο Bagnaia ήταν σε αυτό το σημείο μόλις 19ος και ο Jorge Martin 21ος. Μάλιστα στην συνέχεια τους πέρασε και ο Chantra. Στο σημείο αυτό ωστόσο οι πρώτοι 22 αναβάτες κινούνταν στο ίδιο δευτερόλεπτο!

Ένα τέταρτο πριν την λήξη των δοκιμαστικών πέρασε πρώτος ο Bastianini, αλλά ο Marc Marquez απάντησε άμεσα με τον ταχύτερο γύρο γράφοντας 1:38:444, έχοντας στον ίδιο γύρο Zarco και Acosta στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Alex Marquez σήκωσε το γάντι και ανέβασε ρυθμό για το 1:38:349, ενώ ο Quartararo μπήκε οριακά στη 10αδα, όμως με δεύτερο σερί γρήγορο γύρο ανέβηκε στην 4η θέση.

Στη συνέχεια ο Bezzechi σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο και παράλληλα τότε ήταν που ο Binder πέρασε πρώτος με 1:38:141 σπάζοντας τον απόλυτο χρόνο πίστας και ο Acosta βρέθηκε ξανά 2ος, ενώ Zarco και Bastianini σημείωσαν πτώσεις.

Δύο εργοστασιακές KTM στην κορυφή λοιπόν, αντίθετα καμία Yamaha στην πρώτη δεκάδα, αφού ο Quartararo έμεινε 11ος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Jorge Martin παρέμεινε πολύ χαμηλά με τον τον 19ο ταχύτερο χρόνο όπως και ο Bagnaia με τον 21ο.

 

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

01:38.141

2

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

01:38.245

3

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:38.280

4

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

01:38.365

5

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

01:38.403

6

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

01:38.490

7

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:38.511

8

Johann Zarco

CASTROL Honda LCR

01:38.511

9

Luca Marini

Honda HRC Castrol

01:38.522

10

Ai Ogura

Trackhouse MotoGP Team

01:38.599

11

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:38.602

12

Miguel Oliveira

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:38.656

13

Joan Mir

Honda HRC Castrol

01:38.730

14

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:38.760

15

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:38.774

16

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:38.832

17

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:38.915

18

Jorge Martin

Aprilia Racing

01:38.982

19

Raul Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

01:39.024

20

Aleix Espargaro

Honda HRC Test Team

01:39.157

21

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

01:39.170

22

Lorenzo Savadori

Aprilia Racing

01:39.186

23

Maverick Viñales

Red Bull KTM Tech3

01:39.308

24

Somkiat Chantra

IDEMITSU Honda LCR

01:40.002

 

Jorge Martín: Τα παίζει όλα για όλα και ταξιδεύει στη Μαλαισία - Παρά το κάταγμα στο χέρι

Μέρα με τη μέρα θα αξιολογείται η κατάστασή του - 1ος στόχος να ξεκινήσει στις FP1
Jorge Martín
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2026

Παρά το κάταγμα στο χέρι που υπέστη κατά την πτώση του στο αγώνα Sprint του αυστραλιανού GP, ο Ισπανός θα ταξιδέψει μέχρι τη Μαλαισία για τον επόμενο αγώνα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Aprilia Racing.

Οι τελευταία γύροι του MotoGP είναι σχεδόν συνεχόμενοι, αφού μεταξύ 23 Οκτώβρη και 29 Νοέμβρη λαμβάνουν χώρα 5 σύντομοι αγώνες Sprint και 5 κανονικοί αγώνες που θα διαμορφώσουν την τελική βαθμολογία και θα αναδείξουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή για το 2026. Αυτό το Σαββατοκύριακο μάλιστα διεξάγεται ο 19ος γύρος στην Μαλαισία και ο Jorge Martín, ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο, δείχνει αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί να έχει πιθανότητες να τον κερδίσει, ειδικά μετά την ακύρωση του κυρίως αγώνα στην Αυστραλία λόγω κακοκαιρίας, η οποία μείωσε σημαντικά τις απώλειες που θα είχε σε βαθμούς.

Τους δύο κύριους διεκδικητές Marc Marquez και Jorge Martín χωρίζουν μόλις 10 βαθμοί, όμως ο Jorge Martín φέρει πλέον και έναν σημαντικό τραυματισμό, αφού έπεσε στον αγώνα Sprint, και υπέστη κάταγμα στην κεφαλή της κερκίδας του δεξιού του χεριού. Το κάταγμα δεν είναι πλήρες και οι ιατρικές εξετάσεις του Ισπανού δείχνουν ότι δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Όμως έφερε στην επιφάνεια και έναν παλιότερο τραυματισμό στην ίδια περιοχή που δυσχεραίνει περαιτέρω το έργο του Martín. Βέβαια, ο τραυματισμός αυτός δεν δείχνει να πτοεί τον Μαδριλένο, ο οποίος θα ταξιδέψει κανονικά στη Μαλαισία. Εκεί θα εκτιμηθεί περαιτέρω η κατάστασή του.

Ο Ισπανός αναβάτης αναμένει την άφιξη του έμπιστου φυσιοθεραπευτή του, Aitor Tomas, στη Μαλαισία, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάστασή του, ενώ και ο Dr Angel Charte, ιατρικός διευθυντής του MotoGP, θα κάνει επίσης ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι ο Martín θα είναι έτοιμος να συμμετέχει στη FP1 την Παρασκευή το πρωί.

“Λαμβάνω τη θεραπεία που χρειάζομαι για να αναρρώσω από τον τραυματισμό και να φτάσω στη Sepang στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι αδύνατο να κάνουμε προβλέψεις. Πρέπει να αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα”, δήλωσε ο Martin που δείχνει έτοιμος για όλα, αφού τόσο αυτός όσο και η ομάδα του γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν προσπαθήσει έστω να αγωνιστεί στη Μαλαισία, ο M.Marquez θα βάλει για τα καλά πλώρη για τον 10ο τίτλο στην καριέρα του και τον 8ο στη μεγάλη κατηγορία.