MotoGP: Δοκιμές εξέλιξης στο Brno

Όλα όσα δοκίμασαν οι εργαστασιακές ομάδες και οι δηλώσεις των αναβατών
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/8/2018

Repsol Honda

Η εταιρία κατά τη διάρκεια των τεστ, παρείχε στον Marquez συνολικά τέσσερις μοτοσυκλέτες με σκοπό να δοκιμάσει και τα μοντέλα της έπομενης χρονιάς. Πράγμα που είχε κάνει και στο le mans νωρίτερα φέτος.

Ο Dani Pedrosa στις δηλώσεις του μετά τα δοκιμαστικά στο Brno, πιστεύει πως τα αποτέλεσμα των δοκιμών οφείλονται κυρίως στις καλύτερες συνθήκες της πίστας. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Μια ολόκληρη μέρα δοκιμών, μετά τον αγώνα στο Brno μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας και να δοκιμάσουμε να λύσουμε διάφορα προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει στους προηγούμενους αγώνες. Καταφέραμε να είμαστε σταθεροί και γρήγοροι και τώρα θα δούμε αν αυτό προέκυψε από τις καλύτερες συνθήκες της πίστας ή αν προέκυψε από τις αλλαγές στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας.” Επίσης ανέφερε ότι ο επόμενος αγώνας θα φανερώσει τα πραγματικά αποτελέσματα των δοκιμών. “Το Red Bull Ring είναι μια καλή πίστα για να ελέγξουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών, καθώς είναι μια απαιτητική πίστα για εμάς, συνεπώς το να έχουμε μια καλή αίσθηση της μοτοσυκλέτας εκεί είναι πολύ σημαντικό. Επίσης θα έχουμε το νέο πίσω ελαστικό της Michelin και θα δούμε πως συνεργάζεται με τη μοτοσυκλέτα. Ο καιρός κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι βασικός παράγοντας.”

Ο Marquez από τη πλευρά του εστίασε περισσότερο τις δηλώσεις του, στη κατανάλωση του μπροστινού ελαστικού από τη μοτοσυκλέτα, ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν τα Honda, ενώ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες της επόμενης χρονιάς. Αρκέστηκε μόνο σε ειλικρινείς δηλώσεις όπως: “Δεν μπορώ να μιλήσω ανοικτά αλλά όπως είδατε στο γκαράζ κάποια στιγμή υπήρχαν τέσσερις μοτοσυκλέτες. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα. Στα δοκιμαστικά του le mans είχα οδηγήσει μια μαύρη μοτοσυκλέτα που είχε τον ίδιο κινητήρα και χαρακτηριστικά.” Όσον αφορά το θέμα της φθοράς του μπροστινού ελαστικού και την επίλυση του προβλήματος ανέφερε ότι: “Υπήρχαν πολλά πράγματα που δοκιμάσαμε. Ένα από αυτά το δοκίμασα στη φετινή μοτοσυκλέτα, προσπαθώντας να κατανοήσουμε τη καλύτερη διαχείριση του μπροστινού ελαστικού. Επάνω σε αυτό το τομέα δουλεύουμε. Έπειτα το δοκιμάσαμε και σε άλλη μοτοσυκλέτα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά στη γεωμετρία και πλαίσιο. Δουλέψαμε επίσης και για το μέλλον και ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε μερικά πράγματα για την υπόλοιπη σεζόν και για του χρόνου.” Η Honda έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει τις μοτοσυκλέτες της επόμενης χρονιάς προσπαθώντας να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. “Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε για το μέλλον, καθώς χρειάζεται να κατανοήσουμε γιατί οι άλλοι κατασκευαστές μπορούν και χρησιμοποιούν πάντα μαλακότερο μπροστινό σε αντίθεση με εμάς που έχουμε πάντα σκληρό. Μερικές φορές όταν οι θερμοκρασίες είναι ψηλές δυσκολευόμαστε. Για αυτό το λόγο οδηγούσα στις 15:00 το μεσημέρι με 55 βαθμούς κελσίου στην άσφλατο της πίστας. Είναι κάτι το οποίο προσπαθούμε να κατανοήσουμε. Βασικά εστιάσαμε εκεί. Επίσης ασχοληθήκαμε με την απόκριση του γκαζιού, επειδή ακόμα υστερούμε εκεί και μπορούμε να βελτιωθούμε.” Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον επερχόμενο αγώνα στο Red Bull Ring λέγοντας: “Δεν γνωρίζω αν στην Αυστρία θα είναι θετικό το αποτέλεσμα, όμως βελτιωθήκαμε στην ταχύτητα εισόδου στη στροφή και την απόκριση του γκαζιού. Ήταν κάτι το οποίο έψαχνα, καθώς δεν οδηγούσα τελείως άνετα στο 100%, έτσι αυτή η βελτίωση ήταν θετική, όπως και η βελτίωση στα φρένα. Εδώ βελτιωθήκαμε αλλά η Αυστρία είναι μια διαφορετική πίστα και είναι πιο δύσκολο. Όμως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.”

Movistar Yamaha

Μετά τον τραυματισμό του Maverick Vinales στον αγώνα της Τσεχίας η εταιρεία έκανε δοκιμές με τον Valentino, καθώς ο Maverick ανάρρωνε για τον επερχόμενο αγώνα. Τα αποτελέσματα των δοκιμών άφησαν ευχαριστημένο το Rossi καθώς ο καιρός ήταν με το μέρος του και μπόρεσε να εστιάσει στους τομείς που ήθελε. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Ήταν ένα καλό τεστ επειδή είχαμε πολύ ζεστό καιρό, παρόμοιο με τον αγώνα του σαββατοκύριακου. Δουλέψαμε κυρίως στα ηλεκτρονικά για καλύτερη επιτάχυνση, στην απόκριση του γκαζιού και στη προσπάθεια διατήρησης του ελαστικού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Βελτιώσαμε λίγο την επιτάχυνση. Βρήκαμε κάτι πολύ θετικό, αλλά δυστυχώς, δεν θα είναι έτοιμο για τον αγώνα της Αυστρίας, καθώς δεν το έχουμε ολοκληρώσει”. Επίσης κατά τη διάρκεια των δοκιμών η Yamaha δοκίμασε ένα νέο αεροδυναμικό φαίρινγκ για τη μοτοσυκλέτα της. Ο σχεδιασμός του διαφοροποιείται αρκετά σε σύγκριση με το παλιό καθώς αλλάζει και το σχέδιο του μπροστινού φτερού, παρά την αισθητή διαφορά ο Rossi δήλωσε: “Επίσης δοκίμασα διαφορετικό φαίρινγκ, αλλά μου δίνει παρόμοια αίσθηση. Ακόμα δοκίμασα ένα διαφορετικό μπροστινό λάστιχο της Michelin, αλλά ειλικρινά δεν μου άρεσε πολύ”.

Ducati Team

Ο Lorenzo στα δοκιμαστικά της Τσεχίας δοκίμασε το νέο πλαίσιο της Ducati που του παρείχε από το Assen αλλά δεν το είχε χρησιμοποιήσει ως τα δοκιμαστικά. Δοκιμάζοντας το δήλωσε πως: “Επιτέλους σήμερα είχαμε τον χρόνο και τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε με ήρεμο τρόπο το πλαίσιο που ο Dovi χρησιμοποιεί από το Assen. Γενικά μου αρέσει, αλλά πιστεύω ότι μια πίστα δεν είναι αρκετή για να βγει η απόφαση ποιο πλαίσιο θα χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Έτσι θα το ξαναεπιβεβαιώσουμε την άποψη μας τη Παρασκευή στην Αυστρία, βάζοντας στη μια μοτοσυκλέτα το παλιό και στην άλλη το καινούργιο. Εδώ προτιμώ το καινούργιο. Σε γενικές γραμμές τα θετικά υπερβαίνουν των αρνητικών”. Έπειτα ανέφερε ότι μεγαλύτερο ρόλο παίζει η οικειότητα που αποκτά με τη μοτοσυκλέτα. “Περισσότερο απ’ όλα μετράει η εμπειρία που έχω με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Η μεγαλύτερη εμπειρία σε σύγκριση με πέρυσι με καθιστά ικανό να καταλαβαίνω περισσότερα πράγματα που πέρυσι δεν μπορούσα, στον τρόπος οδήγησης της μοτοσυκλέτας ώστε να φθείρω λιγότερο τα ελαστικά και να καταβάλω λιγότερη σωματική ενέργεια. Όπως έδειξα στο Brno ήμασταν προετοιμασμένοι να επιτεθούμε επίσης στο τέλος του αγώνα και να πολεμήσουμε για τη νίκη με διαφορετική στρατηγική”.

O Andrea Dovizioso μιλώντας για το πλαίσιο ανέφερε: “Όπως πάντα υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Όπως είδατε η μοτοσυκλέτα μου στους τελευταίους πέντε γύρους στο Brno, ήταν αρκετά ασταθής. Ενώ το παλιό πλαίσιο ήταν περισσότερο σταθερό και σήμερα το επιβεβαιώσαμε αυτό, πράγμα καλό για εμάς”. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη σημαντικότητα της νίκης του και της Ducati στο Brno λέγοντας: “Ήταν ένας πραγματικά πολύ σημαντικός αγώνας. Μου άρεσε πάρα πολύ για πολλούς λόγους. Από την αρχή ως το τέλος πάλευα με τρείς αναβάτες και στο τέλος τους νίκησα. Αναφέρομαι στον Valentino, στο Marc και τον Jorge. Ήταν πολύ καλό και σημαντικό για εμάς που πήραμε τη νίκη στο Brno. Πιστεύω κάναμε ένα καλό βήμα σχετικά με τον τρόπο οδήγησης μου της μοτοσυκλέτας. Το ένα σημείο είναι αυτό, το άλλο είναι ότι καταλάβαμε κάτι που θα μας βοηθήσει να την ελέγχουμε σε κάθε πίστα”.

Ετικέτες

MotoGP: Γιατί δεν πήρε ποινή ο Jorge Martin για την ανοιχτή την φόρμα του στην Ινδία

Το νέο σύστημα επικοινωνίας μεταξύ αναβατών και της διεύθυνσης αγώνα τον γλύτωσε από μια μαύρη σημαία
motomag MotoGP: Ο λόγος που ο Martin δεν πήρε ποινή για το περιστατικό με την φόρμα του στην Ινδία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/9/2023

Ο διεκδικητής του πρωταθλήματος Jorge Martin ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του κατά τη διάρκεια του ινδικού Grand Prix καθώς το φερμουάρ της αγωνιστικής φόρμας της Alpinestars ήταν ανοιχτό κάτι που παραβαίνει τους κανονισμούς, με τον ίδιο να καταφέρνει να γλυτώσει την μαύρη σημαία λόγω του νέου συστήματος επικοινωνίας.

Πριν φτάσουμε στο χθεσινό συμβάν με την αγωνιστική φόρμα της Alpinestars του Martin, θα κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και θα σας ξαναθυμίσουμε το περιστατικό που είχε συμβεί στην πίστα της Καταλονίας το 2021 με πρωταγωνιστή τότε τον Fabio Quartararo. Kατά τη διάρκεια των τελευταίων γύρων του αγώνα ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha οδηγούσε με ανοιχτό το φερμουάρ της αγωνιστικής φόρμας της Alpinestars, αφού προηγουμένως είχε πετάξει τον προστατευτικό θώρακα του εντός πίστας. Η διεύθυνση αγώνα είχε επιβάλει μετά το τέλος του Καταλανικού GP ποινή τριών δευτερολέπτων για το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ Suzuki και Ducati είχαν κάνει ένσταση καθώς θεωρούσαν πως έπρεπε να είχε βγει μαύρη σημαία καθώς υπήρχε σημαντικό θέμα ασφαλείας. Η Alpinestars η οποία είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στην φόρμα του Quartararo είχε δηλώσει πως όλα σε αυτή ήταν λειτουργικά και απλά ο Γάλλος δεν έχει φροντίσει να κουμπώσει το φερμουάρ μέχρι επάνω. Στη συνέχεια για να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον, η Alpinestars εισάγαγε διπλό κλείστρο στο σημείο που κουμπώνει το φερμουάρ, ενώ ο κανονισμός άλλαξε με τους αναβάτες να είναι υποχρεωμένοι να κουμπώνουν τις φόρμες τους μέχρι επάνω ειδάλλως θα επιβάλλεται η ποινή της μαύρης σημαίας, ακόμη μία σημαντική αλλαγή προς όφελος των αναβατών ήρθε και μέσω του νέου συστήματος επικοινωνίας μεταξύ αναβατών-ομάδων και διεύθυνσης αγώνα, όπου πλέον στο dashboard της μοτοσυκλέτας εμφανίζεται η ένδειξη “equipment” -εξοπλισμός- σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

MotoGP

Και τώρα ερχόμαστε στην περίπτωση του Martin, ο Ισπανός αναβάτης της Pramac Ducati στους τελευταίους γύρους του ινδικού GP “πιάστηκε” από τις τηλεοπτικές κάμερες να οδηγεί με ανοιχτό το φερμουάρ της αγωνιστικής φόρμας της Alpinestars ενώ ήταν στη δεύτερη θέση πίσω από τον Marco Bezzecchi. Ο Martin πιθανόν είχε ξεκινήσει τον αγώνα με κουμπωμένο το φερμουάρ της στολής του ωστόσο είχε ξεχάσει να κλείσει το διπλό κλείστρο καθώς εκεί τοποθετείτε το ειδικό γιλέκο για να κρατά τους αναβάτες δροσερούς το οποίο αφαιρείται πριν το γύρο σχηματισμού. Ο Martin ο οποίος ξεκίνησε κανονικά τον αγώνα σε κάποιο σημείο παρατήρησε πως στα όργανα της Ducati GP23 αναβόσβηνε η ένδειξη “equipment” -εξοπλισμός- την οποία είχε στείλει η διεύθυνση αγώνα. Ο Ισπανός ο οποίος είδε το φερμουάρ να ανοίγει πρόλαβε να ξανακουμπώσει το φερμουάρ μέχρι πάνω χάνοντας 1,5 δευτερόλεπτα από τον αντίπαλο του Quartararo που βρισκόταν μια θέση πιο πίσω. Ωστόσο το σημαντικότερο όλων ήταν πως με αυτή του κίνηση πρόλαβε να αποφύγει την επιβολή μαύρης σημαίας, κάτι που θα γκρέμιζε το όνειρο της διεκδίκησης του τίτλου. Ο Mike Webb ο οποίος ήταν ο τότε υπεύθυνος της διεύθυνσης αγώνα στο Καταλονικό GP είχε αναφέρει πως το 2021 είχαμε για πρώτη φορά ένα περιστατικό το οποίο αφορούσε εξοπλισμό ενός αναβάτη, οπότε ήταν πρωτόγνωρο και για τους αγωνοδίκες. Από τότε και μετέπειτα, αποφασίσαν πως αν κάτι μπορεί να διορθωθεί σε σχέση με τον εξοπλισμό από τον αναβάτη εντός πίστας, τότε μπορεί να γίνει αφού πρώτα υπάρχει προειδοποίηση μέσω του συστήματος επικοινωνίας. Έτσι μέσω του συστήματος επικοινωνίας και της άμεσης συμόρωσης του ο Jorge Martin, ο ισπανός αναβάτης γλύτωσε την βαριά ποινή στο ινδικό GP.

Ετικέτες