MotoGP: Επιστρέφει ΑΜΕΣΑ ο Marquez! Θα τρέξει στο Aragon!

Την απόφαση να ξεκινήσει άμεσα πήρε ο Marc Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/9/2022

Ο Marc Marquez πήρε την απόφαση από το GP της Ιταλίας τον Μάιο να φύγει από την αγωνιστική δράση για το τέταρτο κατά σειρά χειρουργείο στο χέρι και με στόχο να μην επιστρέψει αν δεν υπάρξει πλήρη αποκατάσταση.

Το ενδεχόμενο να προλάβει φέτος δύο αγώνες στο τέλος της σεζόν ήταν το πιο αισιόδοξο σενάριο με βάση τον ίδιο. Για μία μερίδα οπαδών του MotoGP εκεί έξω υπήρχε και το ενδεχόμενο να μην επιστρέψει ποτέ, μόνο που και ο ίδιος άφηνε ανοικτό κάθε παράθυρο αν το οστό του χεριού δεν προχωρούσε σε πλήρη αποκατάσταση.

Αυτή με βάση όλους τους ιατρικούς ελέγχους έχει επιτευχθεί και πλέον εκείνο που έμενε ήταν η δοκιμή οδήγησης MotoGP μοτοσυκλέτας, έχοντας ήδη μία πρώτη γεύση οδήγησης με συμβατικές superbike.

Μετά την Jerez όπου η επάνοδος ήταν εντυπωσιακή με χρόνους εντός δεκάδας όταν όλοι οι υπόλοιποι προέρχονταν από ένα αγωνιστικό τριήμερο στην ίδια πίστα και εκείνος από τετράμηνη αποχή, τα μηνύματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Η κόπωση στο Misano ήταν δεδομένη όμως, και φυσικά παραμένει η δήλωσή του πως υπέφερε και δεν διασκέδαζε. Στην πορεία όμως για την δική του καλύτερη προετοιμασία ενόψει της επόμενης σεζόν καθώς και για την εξέλιξη της RC213V, όσο πιο γρήγορα επέστρεφε στην αγωνιστική δράση και όσους περισσότερους αγώνες μπορούσε να κάνει φέτος, τόσο το καλύτερο για την επόμενη σεζόν.

Φαίνεται πως το ασφαλές σενάριο για την επιστροφή του, με βάση τον ίδιο και την ομάδα του έχει έρθει, καθώς ανακοινώνουν τώρα την συμμετοχή του στο Aragon.

Μετά από αυτή την μεγάλη αποχή με την αγωνιστική δράση, ο Marquez είναι 15ος στο πρωτάθλημα με 60 πόντους και η Honda τελευταία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1982.

Επιστροφή Marc Marquez λοιπόν και ας ελπίσουμε πως θα βρει γρήγορα την φόρμα του και θα καταφέρει να αφήσει πίσω του, το μεγαλύτερο αγκάθι έως τώρα στην καριέρα του από πλευράς υγείας.

Ετικέτες

Jorge Martin: "Η Aprilia θα κάνει τα πάντα για να κερδίσω τον τίτλο"

Πίστη στην πλήρη στήριξη της ομάδας, παρά την μεταγραφή του για τη Yamaha
Martrin
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/7/2026

Ο Jorge Martin εμφανίζεται βέβαιος ότι η Aprilia θα τον υποστηρίξει μέχρι τέλους στη μάχη για τον τίτλο των MotoGP του 2026, παρά το γεγονός ότι το 2027 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Yamaha.

Ο Jorge Martin ηγείται στη βαθμολογία των MotoGP στο μέσο της σεζόν, έχοντας κερδίσει με την Aprilia την πρώτη του νίκη για φέτος στο Grand Prix της Γαλλίας. Παρότι έχει ήδη συμφωνήσει να μετακινηθεί στη Yamaha από το 2027, ο Ισπανός δεν ανησυχεί ότι αυτό θα επηρεάσει τη στήριξη που θα λάβει από την ιταλική ομάδα.

Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που διεκδικεί τον τίτλο, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η αποχώρησή του από τον κατασκευαστή με τον οποίο αγωνίζεται. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2024, όταν κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Pramac Ducati, έχοντας ήδη υπογράψει με την Aprilia.

Φέτος οι βασικοί αντίπαλοί του είναι ο ομόσταβλός του Marco Bezzecchi, αλλά και ο Ai Ogura της Trackhouse Racing, με τους τρεις αναβάτες της Aprilia να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 22 βαθμών πριν από το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Παρά το γεγονός ότι ο Bezzecchi θα παραμείνει στην εργοστασιακή ομάδα και το 2027, ο Martin είναι πεπεισμένος ότι η Aprilia δεν θα κάνει διακρίσεις.

"Αν μπορέσω να παλέψω για τον τίτλο μέχρι το τέλος, θα είναι πλεονέκτημα, αλλά για να φτάσω εκεί χρειάζομαι σταθερότητα," δήλωσε ο Ισπανός.

Αναφερόμενος στους αντιπάλους του πρόσθεσε, "Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός. Ο Marco αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ υπάρχει και ο Marc Marquez."

Για τη στάση της Aprilia και του διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας, Massimo Rivola, ο Martin εμφανίστηκε απόλυτα καθησυχαστικός.

"Πιστεύω ότι στόχος του Rivola είναι να με βάλει σε θέση να κερδίσω. Εγώ σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου και πιστεύω ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να μου επιτρέψει να κατακτήσω τον τίτλο, οπότε είμαι ήρεμος."

Ο Ισπανός εξήρε επίσης τη δουλειά που γίνεται στη Noale, επισημαίνοντας ότι η μάχη με τη Ducati αποτελεί ισχυρό κίνητρο.

"Η δουλειά που γίνεται τόσο στη Noale όσο και στην πίστα είναι απίστευτη. Το να παλεύουμε απέναντι στη Ducati είναι συναρπαστικό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε."

Το 2024 η Ducati είχε επιλέξει να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ του Martin και του Francesco Bagnaia, παρά το γεγονός ότι ο πρώτος είχε ήδη ανακοινώσει τη μετακίνησή του στην Aprilia. Η ιταλική εταιρεία είχε διατηρήσει κοινή πρόσβαση στα δεδομένα όλων των Ducati και αυτό δεν άλλαξε για όλους τους διεκδικητές του τίτλου.

Εκείνη τη χρονιά ο Martin κατέκτησε το πρωτάθλημα με διαφορά μόλις 10 βαθμών από τον Bagnaia, παρότι σημείωσε μόλις τρεις νίκες σε Grand Prix, έναντι έντεκα του Ιταλού.