MotoGP - Για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha o Alex Rins

Μόνο η ανακοίνωση μένει για να σφραγίσει την παραμονή του Ισπανού στη Υamaha
motomag MotoGP – Για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha o Alex Rins
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/7/2024

Όπως όλα δείχνουν, Alex Rins και Yamaha πρόκειται να συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία μέχρι και το 2026 καθώς οι εκ των έσω πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα, με τον Ισπανό να συμπληρώνει το lineup της ιαπωνικής ομάδας και να συνεχίζει δίπλα στον Fabio Quartararo.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Rins και Yamaha ολοκληρώθηκαν λίγο πριν το Grand Prix του Assen, το οποίο ο αναβάτης της ιαπωνικής εταιρείας θέλει να ξεχάσει καθώς είχε μία πτώση η οποία τον οδήγησε και πάλι στο χειρουργείο.

Ο Rins βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας ώστε να επιστρέψει και πάλι στην ενεργό δράση, με τον Remy Gardner να παίρνει τη θέση του στο Γερμανικό Grand Prix. Μέχρι στιγμής ο Rins έχει τερματίσει τέσσερεις φορές εντός βαθμών ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει καρό σημαία εντός δεκάδας.

Ακόμη μία μεταγραφή φαίνεται να ολοκληρώνεται στο MotoGP, ενώ μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η σύνθεση της δεύτερης ομάδας της Yamaha στο MotoGP, Prima Pramac Racing, την οποία θα δούμε με την ιαπωνική ομάδα από το 2025.

Ετικέτες

MotoGP: Ο Jorge Martin πάει στην Yamaha το 2027

Δεύτερη είδηση για μεταγραφική βόμβα σε μία ημέρα
jorge
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/1/2026

Είναι δεδομένο πως ο Jorge Martin ήθελε να φύγει από την Aprilia από την περσινή χρονιά, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία πως έψαχνε τρόπο για να λύσει την συνεργασία τους, χωρίς τελικά να τα καταφέρει. Βέβαια, αυτό φαίνεται να αλλάζει από το 2027.

Συμπληρώνεται πολύ γρήγορα το παζλ όπως φαίνεται, μετά την απόφαση του Fabio Quartararo να αποχωριστεί την Yamaha για την Honda ο Jorge Martin καλύπτει το κενό φεύχοντας από τη Aprilia στο τέλος του 2026, σχηματίζοντας τον βασικό εργοστασιακό αναβάτη στην ομάδα της Yamaha,

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών φαίνεται πως είχαν αίσιο τέλος και μένουν μόνο οι υπογραφές. Να θυμίσουμε πως την προηγουμένη σεζόν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2024 ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Honda, όμως η Aprilia δεν τον αποδέσμευε και η μεταγραφή ναυάγησε.

Jorge_Martin

Οι εργοστασιακές ομάδες λοιπόν προχωρούν σύντομα τις μεταγραφικές εξελίξεις για το 2027 και την εποχή των 850 κυβικών, προτού μάλιστα ξεκινήσει η σεζόν του 2026.

Βέβαια, η απόφαση του Martin προκαλεί και πολλά ερωτηματικά, καθώς αφήνει μία εταιρεία που φαίνεται πλέον έτοιμη να παίξει στα ίσια την Ducati και πάει σε μία Yamaha που είναι αντικειμενικά πολύ πίσω και έχει να διαχειριστεί και το μεγάλο στοίχημα του V4 κινητήρα.

Τέλος, ερωτηματικό αποτελεί και η παραμονή ή όχι του Alex Rins για το 2027.