MotoGP - Για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha o Alex Rins

Μόνο η ανακοίνωση μένει για να σφραγίσει την παραμονή του Ισπανού στη Υamaha
motomag MotoGP – Για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha o Alex Rins
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/7/2024

Όπως όλα δείχνουν, Alex Rins και Yamaha πρόκειται να συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία μέχρι και το 2026 καθώς οι εκ των έσω πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα, με τον Ισπανό να συμπληρώνει το lineup της ιαπωνικής ομάδας και να συνεχίζει δίπλα στον Fabio Quartararo.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Rins και Yamaha ολοκληρώθηκαν λίγο πριν το Grand Prix του Assen, το οποίο ο αναβάτης της ιαπωνικής εταιρείας θέλει να ξεχάσει καθώς είχε μία πτώση η οποία τον οδήγησε και πάλι στο χειρουργείο.

Ο Rins βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας ώστε να επιστρέψει και πάλι στην ενεργό δράση, με τον Remy Gardner να παίρνει τη θέση του στο Γερμανικό Grand Prix. Μέχρι στιγμής ο Rins έχει τερματίσει τέσσερεις φορές εντός βαθμών ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει καρό σημαία εντός δεκάδας.

Ακόμη μία μεταγραφή φαίνεται να ολοκληρώνεται στο MotoGP, ενώ μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η σύνθεση της δεύτερης ομάδας της Yamaha στο MotoGP, Prima Pramac Racing, την οποία θα δούμε με την ιαπωνική ομάδα από το 2025.

Ετικέτες

Olympia Rally, 3η Ημέρα: Νίκη Καράμπελα, ανέβηκε πρώτος στη γενική κατάταξη ο Σεβαστόπουλος [Photos]

Ο Καράμπελας κέρδισε με 11 λεπτά διαφορά και ανέβηκε 7 θέσεις στη γενική
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/4/2026

Η 3η ημέρα του Olympia Rally 2026 σηματοδότησε την έναρξη του Marathon stage, καθώς ο αγώνας κατευθυνόταν προς την Καλαμάτα. Αυτή η απαιτητική ημέρα χωρίστηκε σε δύο ειδικές διαδρομές, με ένα διάλειμμα στη Διαβολίτσα πριν από το δεύτερο σκέλος της ημέρας.

Η πρώτη ειδική πέρασε από Μακρίσια, Κρέστενα, Σμέρνα και Αρτεμίδα, πριν ανέβει στο όρος Τετράσιο. Το συγκεκριμένο τμήμα συνδύαζε μεγάλες αποστάσεις με εναλλαγές τοπίου, απαιτώντας από τους αναβάτες σωστή διαχείριση ρυθμού, ενέργειας και πλοήγησης, προσαρμοζόμενοι συνεχώς στις αλλαγές του τερέν.

Μετά το διάλειμμα, η δεύτερη ειδική οδήγησε τους συμμετέχοντες μέσα από την Αγία Θεοδώρα και στη συνέχεια παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο προς την Καλαμάτα. Παρότι πιο γρήγορη σε χαρακτήρα, αυτή η ειδική απαιτούσε αυξημένη συγκέντρωση, ιδιαίτερα μετά τη συσσωρευμένη κόπωση του Marathon stage. Να σημειωθεί πως οι αναβάτες δεν είχαν χτες εξωτερική υποστήριξη.

Olympia

Τη χτεσινή μέρα πρώτος τερμάτισε ο συνεργάτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας, με Yamaha Ténéré 700, δεύτερος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος - τακτικός συμμετέχων στα MEGA TEST ON-OFF - με Yamaha WR450F και τρίτος ο Kreidl Ferdinand με KTM EXC 450.

Στη γενική κατάταξη ο Γιάννης Σεβαστόπουλος προσπέρασε στην πρώτη θέση τον Kreidl Ferdinand, και τρίτο τον Κίμωνα Καράμπελα, που τη δεύτερη ημέρα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα όμως χτες ανέκαμψε σημαντικά, ενώ στην 5η θέση γενικής βρίσκεται ο Γιάννης Τρίγκας με Suzuki DR-Z4s.