MotoGP: H Yamaha θέλει να κάνει δορυφορική την ομάδα του Rossi

To 2024 θα είναι πιθανόν η τελευταία χρονιά της VR46 με την Ducati
open
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/3/2023

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης των μοτοσυκλετών και των αναβατών της VR46 για τα MotoGP, ο Uccio Salucci (καρδιακός φίλος του Rossi και team manager της VR46) παραδέχτηκε πως η Yamaha θέλει να δώσει δικές της μοτοσυκλέτες στην ομάδα των MotoGP και να την κάνει δορυφορική ομάδα. Θυμίζουμε πως η RNF (πρώην PETRONAS) που ήταν έως και το 2022 δορυφορική ομάδα της Yamaha, από φέτος έχει μοτοσυκλέτες της Aprilia. Αυτό σημαίνει πως φέτος όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα έχουν στη σχάρα εκκίνησης τουλάχιστον τέσσερεις μοτοσυκλέτες ο κάθε ένας, εκτός από την Yamaha που θα έχει μόνο δύο. Η VR46 έχει συμβόλαιο με την Ducati έως και το 2024, οπότε αποκλείεται να εγκαταλείψει την ιταλική εταιρεία τα επόμενα δύο χρόνια. Όμως τα συμβόλαια είναι για να σπάνε που λένε και στο ποδόσφαιρο και όπως είδαμε με την περίπτωση της Suzuki, το ίδιο μπορεί να γίνει και στα MotoGP.

2

Δημόσια, ο Uccio Salucci ισχυρίζεται πως αν η Yamaha φτιάξει ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα έως το 2024, τότε με μεγάλη τους χαρά θα συνεργαστούν μαζί τους. Το βέβαιο είναι πως η Yamaha χρειάζεται μια καλή δορυφορική ομάδα που θα την βοηθήσει στην εξέλιξη των μοτοσυκλετών της, όπως κάνει η Pramac για την Ducati και την ίδια στιγμή θα αποτελεί προθάλαμο για νέους αναβάτες που θα τροφοδοτούν την εργοστασιακή ομάδα στο μέλλον, όπως έκανε η PETRONAS με τους Quartararo και Morbidelli.

Σε αυτή την ιστορία, καλό είναι να λάβουμε υπόψη μας και την συνεργασία της Fantic με την VR46 στην Moto2. Η ιταλική Fantic έχει αναλάβει ουσιαστικά την “εκπροσώπηση” της Yamaha στο αγωνιστικό Enduro και ταυτόχρονα έχει υπό τον έλεγχό της ολόκληρη την υποδομή που είχε η Yamaha στην Ιταλία. Επίσης φέτος στην EICMA η Fantic παρουσίασε το πρώτη της μοντέλο δρόμου με κινητήρα Yamaha (CP2).  

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Θα περάσει ιατρικό έλεγχο - Τέλος τα σενάρια περί απόσυρσης
MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

Ο αναβάτης της GASGAS Tech 3, Pol Espargaro θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πότε θα ανέβει ξανά στην σέλα της RC16.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ο Ισπανός ο οποίος βρίσκεται στην φάση αποθεραπείας δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3 πως αν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα αγωνιστεί στο Mugello ειδάλλως θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους επόμενους αγώνες.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Ο Espargaro εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και πάλι, με τον ίδιο να αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. Επιπρόσθετα σχολίασε και τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του, που στην αρχή όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά ήταν ένας αγώνας για την ζωή του καθώς δεν είχε επίγνωση της κατάστασης ενώ ήταν στη ΜΕΘ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια απόσυρσης που κυκλοφορούσαν. Ο Espargaro παραδέχτηκε πως πέρασε από το μυαλό του αυτό το σενάριο καθώς έβλεπε τον πόνο των κοντινών του ανθρώπων αλλά επικράτησε η αγωνιστική του φύση.

Η αγωνία της γυναίκας του για την πορεία της υγείας του ήταν ένα καμπανάκι για τον ίδιο, ωστόσο εκείνη του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει καθώς τον γνώρισε σαν αναβάτη και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!