MotoGP Ινδονησία: Αποκλείστηκε ο Marquez μετά το τρομακτικό highside στο warm-up!
Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
20/3/2022
Δύσκολες στιγμές για τον Marquez και την Honda συνολικά στην Ινδονησία καθώς δεν μπορούν να ταιριάξουν με τις συνθήκες της πίστας και τα νέα ελαστικά.
Μετά από δύο διαδοχικές πτώσεις προσπαθώντας να ξεφύγει από την Q1, πρώτα στην 13η στροφή και έπειτα στην 12η, ο Marquez είχε κι ένα πολύ σοβαρό highside κατά το warm-up τη Κυριακής.
Βρέθηκε σε απόσταση από το έδαφος και χτύπησε αρκετά ώστε να δείχνει αποπροσανατολισμένος αμέσως μετά. Για αυτό τον λόγο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Mataram από όπου θα έπαιρνε το τελικό ΟΚ για να επιστρέψει στον αγώνα.
Μόλις λίγα λεπτά πριν, στις 08:10 δική μας ώρα, ανακοινώθηκε πως ο Marquez δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Τα νέα πρωτόκολλα μετά από τέτοιες πτώσεις δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να αγωνιστεί κανείς αν έχει έστω και ελαφριά διάσειση.
Ο Pol Espargaro δήλωσε πως η Honda έφτιαξε μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα για τα νέα ελαστικά, όπως μετά το καταστροφικό πρώτο τεστ η Michelin έφερε ένα παλαιότερο τύπο ελαστικών, όπου εκεί αποδίδει ο αναβάτης της Honda τα προβλήματα που έχουν με την πρόσφυση!
MotoGP - Ο Fabio Di Giannantonio είναι έτοιμος να αφήσει τη Ducati
Στα πρόθυρα συμφωνίας με τη Red Bull KTM Factory Racing
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
12/5/2026
Οι μεταγραφικές εξελίξεις στα MotoGP για το 2027 αρχίζουν ήδη να παίρνουν φωτιά και ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι αυτό του Fabio Di Giannantonio.
Σύμφωνα με πληροφορίες ιταλικών μέσων, ο Ιταλός αναβάτης και μέχρι στιγμής κορυφαίος εκπρόσωπος της Ducati στη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την KTM για τη σεζόν του 2027.
Παρότι ο Di Giannantonio αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας VR46 του Vanentino Rossi, δεσμεύεται απευθείας με τη Ducati Corse και διαθέτει πλήρως εργοστασιακή Desmosedici. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως ο "Diggia" αναζητά πλέον μια θέση σε επίσημη εργοστασιακή ομάδα, κάτι που φαίνεται πως η KTM είναι έτοιμη να του προσφέρει.
Ο 27χρονος Ιταλός έρχεται από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν 2026, καθώς βρίσκεται τρίτος στο πρωτάθλημα πίσω από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Aprilia, Marco Bezzecchi και Jorge Martin. Μετά τον αγώνα στο Le Mans, παραμένει η ταχύτερη Ducati στον τερματισμό, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του φόρμα.
Ο Pablo Nieto της VR46 είχε δηλώσει στο γαλλικό GP ότι η ομάδα θέλει ξεκάθαρα να κρατήσει τον Ιταλό: "Θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί του. Έχουμε εξαιρετική σχέση και κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί."
Παράλληλα ο διευθυντής ομάδας, Alessio Salucci, παραδέχθηκε ότι το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες είναι έντονο: "Δεν είναι εύκολο να παραμείνει μαζί μας, γιατί υπάρχουν πολλές προτάσεις από άλλες ομάδες. Μετά τη Βαρκελώνη θα ξέρουμε περισσότερα. Τίποτα δεν έχει κλείσει στο 100% ακόμη."
Το επόμενο κεφάλαιο αναμένεται να γραφτεί στο Grand Prix της Καταλονίας στην Βαρκελώνη, όπου πιθανότατα θα υπάρξουν νεότερες εξελίξεις σε μία από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις της αγοράς αναβατών ενόψει της ερχόμενης σεζόν 2027.