MotoGP Ινδονησία: Αποκλείστηκε ο Marquez μετά το τρομακτικό highside στο warm-up!

Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/3/2022

Δύσκολες στιγμές για τον Marquez και την Honda συνολικά στην Ινδονησία καθώς δεν μπορούν να ταιριάξουν με τις συνθήκες της πίστας και τα νέα ελαστικά.

Μετά από δύο διαδοχικές πτώσεις προσπαθώντας να ξεφύγει από την Q1, πρώτα στην 13η στροφή και έπειτα στην 12η, ο Marquez είχε κι ένα πολύ σοβαρό highside κατά το warm-up τη Κυριακής.

Βρέθηκε σε απόσταση από το έδαφος και χτύπησε αρκετά ώστε να δείχνει αποπροσανατολισμένος αμέσως μετά. Για αυτό τον λόγο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Mataram από όπου θα έπαιρνε το τελικό ΟΚ για να επιστρέψει στον αγώνα.

Μόλις λίγα λεπτά πριν, στις 08:10 δική μας ώρα, ανακοινώθηκε πως ο Marquez δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Τα νέα πρωτόκολλα μετά από τέτοιες πτώσεις δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να αγωνιστεί κανείς αν έχει έστω και ελαφριά διάσειση.

Ο Pol Espargaro δήλωσε πως η Honda έφτιαξε μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα για τα νέα ελαστικά, όπως μετά το καταστροφικό πρώτο τεστ η Michelin έφερε ένα παλαιότερο τύπο ελαστικών, όπου εκεί αποδίδει ο αναβάτης της Honda τα προβλήματα που έχουν με την πρόσφυση!

Ετικέτες

MotoGP: COTA - H δράση ξεκινά στο Grand Prix του Τέξας

Δηλώσεις, ένταση και προσδοκίες πριν τον γύρο της Αμερικής στο Austin
COTA
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/3/2026

Από τη Νότια στη Βόρεια Αμερική και από τη μικρότερη στη μεγαλύτερη πίστα του ημερολογίου, το MotoGP φτάνει στο Austin για έναν ακόμη εκρηκτικό γύρο, με τους πρωταγωνιστές να δίνουν τον τόνο από την Πέμπτη.

Η δράση μεταφέρεται στο Circuit of the Americas στο Austin του Τέξας για το Grand Prix των ΗΠΑ, με τα MotoGP να ετοιμάζονται για ένα από τα πιο απαιτητικά και θεαματικά τριήμερα της χρονιάς. Πριν την έναρξη, το Media Day της Πέμπτης έδωσε τον πρώτο παλμό, με δηλώσεις, προσδοκίες και… ψυχολογικά παιχνίδια.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Jorge Martin, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η φυσική κατάσταση αποτελεί ερωτηματικό μετά το απαιτητικό διπλό αγώνα. Ο αναβάτης της Aprilia εμφανίστηκε συγκρατημένος, τονίζοντας πως το COTA είναι από τις πιο σκληρές πίστες του πρωταθλήματος και πως μένει να φανεί πώς θα ανταποκριθεί το σώμα του στις πρώτες στροφές.

Martin

Την ίδια ώρα, ο Marc Marquez βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, σε μια πίστα που θεωρείται “σπίτι” του, έχοντας γράψει ιστορία με τις νίκες του στο Austin. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ανέβει στο βάθρο σε αγώνα Κυριακής το 2026, ο αναβάτης της Ducati δείχνει κοντά στην επιστροφή στην κορυφή και αναζητά το τελευταίο βήμα για να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ.

Απέναντί του, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi γνωρίζει καλά την πρόκληση που έχει μπροστά του. Ο Ιταλός κυνηγά το εντυπωσιακό σερί πέντε συνεχόμενων νικών, ωστόσο αναγνωρίζει τη δυναμική του Marquez στο COTA, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “έχει περισσότερες νίκες εδώ απ’ όσες εγώ σε όλη μου την καριέρα”, παρότι στην πραγματικότητα διαθέτει ήδη περισσότερες συνολικές νίκες.

Στο Media Day συμμετείχαν οι Fabio Di Giannantonio, Marco Bezzecchi και Marc Marquez, με τη συνέντευξη Τύπου να δίνει το στίγμα για το τί αναμένεται σε έναν γύρο γεμάτο ένταση, στρατηγική και υψηλές θερμοκρασίες, τόσο στην άσφαλτο όσο και στον ανταγωνισμό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Grand Prix των ΗΠΑ δεν απογοητεύει ποτέ. Και με το φετινό grid πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, όλα δείχνουν ότι το “rodeo” της σεζόν στο Τέξας θα προσφέρει ακόμη ένα αξέχαστο κεφάλαιο στα MotoGP του 2026.