MotoGP: Karel Abraham για Zarco: Ας φέρει 5 εκατομμύρια να μιλήσουμε…

Ο Abraham δεν θέλει να φύγει…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/11/2019

Ο Zarco μιλάει με την Avintia Ducati για να πάρει την θέση του Karel Abraham, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2020, όπως όλοι οι αναβάτες άλλωστε. Προφανώς και ο Abraham δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με τις ξεκάθαρες, ανοικτές συζητήσεις που κάνει η ομάδα του με τον Zarco. Δεν υπάρχει καμία μυστικότητα, δεν κρύβεται κανείς και όλος ο κόσμος γνωρίζει πως ο Zarco μιλάει με την Avintia.

Για αυτό και η Ducati αποφάσισε να αναθεωρήσει την συνεργασία της με την Avintia και να της αλλάξει το πλαίσιο, ουσιαστικά λειτουργώντας με τα προνόμια μιας δορυφορικής ομάδας. Αυτό δεν λύνει βέβαια το πρόβλημα του Zarco, ή μάλλον λύνει το ένα από τα δύο.

Το άλλο, που επίσης εξέφρασε ανοικτά, είναι πως η Avintia δεν είναι μία σοβαρή ομάδα. Όλες οι απόψεις ανοικτές λοιπόν στο τραπέζι και τώρα έρχεται και η σειρά του Abraham ο οποίος ξεκαθαρίζει πως δεν είναι ευχαριστημένος με τον Zarco, πόσο μάλιστα με την ομάδα του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Karel Abraham, ξεκαθάρισε πως η Avintia είναι μία ομάδα που δεν παίρνει αναβάτες, αν αυτοί δεν καλύπτουν τα έξοδά τους. Αυτό δεν είναι άγνωστο, δεν είναι όμως και κάτι που λέγεται ανοιχτά, όπως για παράδειγμα στο Dakar και σε τόσα άλλα μοτοσυκλετιστικά αθλήματα που ορισμένοι αναβάτες πρακτικά χρηματοδοτούν την συμμετοχή τους. Αυτό είναι και το καθεστώς λειτουργίας της Avintia, αυτό συζήτησαν με την Ducati για να αλλάξει.

Ο Karel Abraham έχει τις πλάτες του πατέρα του, του ιδιοκτήτη δηλαδή της πίστας του Brno και έχει απαντήσει πολλές φορές στο παρελθόν στην ερώτηση – κατηγορία, πως εξαγοράζει την συμμετοχή του στα MotoGP. Δεν το κρύβει καθόλου, και μάλιστα αυτό ακριβώς επανέλαβε και στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το επικείμενο συμβόλαιο του Zarco με την Avintia. Ο ίδιος και ο Tito καλύπτουν τα έξοδά τους «και δεν ξέρω αν ο Johann μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω επίσης αν υπάρχουν χορηγοί που μπορούν να τον καλύψουν, αλλά αν καταφέρει να βρει 5 εκατομμύρια Ευρώ, τότε φυσικά μπορεί να έρθει στην Avintia».

O Karel είπε επίσης πως το εν ενεργεία συμβόλαιο με την Avintia θα πρέπει να αλλάξει και να επαναπροσδιοριστεί, όπως επίσης δεν γίνεται να προχωρήσει καμία συζήτηση με τον Zarco αν δεν σπάσει οριστικά το δικό του συμβόλαιο.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τον ιδιοκτήτη της ομάδας το συμβόλαιό μου, και να προχωρήσουμε σε ορισμένες προσαρμογές. Εγώ δεν θέλω να φύγω από τους αγώνες. Αγαπάω αυτό που κάνω και το πιθανότερο είναι να μην αλλάξει το καθεστώς της συνεργασίας μου. Θα ξέρουμε τις επόμενες ώρες. Όταν χτυπάς την πόρτα του HRC ναι είναι άσχημο να προσγειωθείς στην Avintia, δεν είναι το ίδιο, αλλά και αν φύγεις από τα MotoGP δύσκολα ξανά μπαίνεις. ( Ο Karel βέβαια το έχει κάνει αυτό, επέστρεψε στα MotoGP το 2017 έχοντας λείψει στο WSBK για δύο χρόνια)».

"Υπό αυτό το πνεύμα, μπορώ να καταλάβω τον Zarco και ξέρω πως η Dorna τον θέλει, χωρίς να ξέρω αν ισχύουν αυτά που λένε – πως του έχουν υποσχεθεί θέση δηλαδή. Προς το παρόν εγώ μιλάω με την ομάδα μου, είναι εσωτερικό μας θέμα και ο Zarco είναι εκτός από αυτή την κουβέντα. Θα δούμε τι θα γίνει μεταξύ μας"

ο πατέρας Abraham...

Ετικέτες

MotoGP, San Marino Sprint: Εύκολη νίκη για M.Marquez και Ducati - 2ος o Marco Bezzecchi και 3ος o Jorge Martin

Αγώνας που έληξε στην 1η στροφή - Χωρίς αντίδραση οι ταχύτερες Aprilia
MotoGP, San Marino Sprint 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

12/9/2026

Ο M.Marquez επικράτησε σχετικά εύκολα στο Misano σε έναν αγώνα που πριν ξεκινήσει έδινε ως φαβορί έναν από τους αναβάτες της Aprilia.

Ένας αγώνας που του βρήκε από την αρχή έως και το τέλος ήταν ο Sprint στο Misano για τον Marc Marquez, ο οποίος πέρασε μπροστά στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου και μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας δεν απειλήθηκε από τους διώκτες του.

Ο πολυνίκης στο Misano με έξι νίκες κατάφερε να κρατήσει πίσω του το Bezzecchi, όπως είχε σχεδιάσει από την αρχή ώστε ο Ιταλός να μην μπορέσει να εκμεταλλευτεί τη γόμα των μαλακών ελαστικών του με τον Marquez να έχει επιλέξει τη μεσαία. Πίσω από τον αναβάτη της Aprilia ακολουθούσε ο Fabio Di Giannantonio με 4ο τον Jorge Martin να καιροφυλακτεί και να είναι εμφανώς ταχύτερος από τον αναβάτη της VR46. O Μαδριλένος πέρασε μπροστά στον δεύτερο γύρο και έβαλε πλώρη για τον ομόσταυλό του χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον φτάσει μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Τα πράγματα έδειξαν να αλλάζουν άρδην 8-9 γύρο του αγώνα και έπειται με τον M.Marquez να ρίχνει εμφανώς το γυρολόγιό του και τους Bezzecchi και Martin να εμφανίζονται πολύ δυνατοί πλησιάζοντάς τον. Το ένα και πλέον δευτερόλεπτο που χώριζε τον αναβάτη της Ducati από τον Bezzecchi έπεσε περίπου στο μισό και ξαφνικά φάνηκε πως ο Bezzecchi ετοιμάζεται για να κάνει την κίνησή του. Όμως ο ταχύτερος γύρος που έγινε από τον M.Marquez δύο γύρους πριν από το τέλος έδειξε πως ο Ισπανός απλά διαχειριζόταν τα ελαστικά του με τον ίδιο να χρησιμοποιεί τη μεσαία γόμα και τον Bezzecchi τη μαλακή - μεσαία και ο J.Martin.

Ο Bezzecchi δεν έβγαλε τον ρυθμό που έδειξε στις κατατακτήριες και M.Marquez έφτασε σε μία εύκολη νίκη με τον Ιταλό να αποδέχεται τη 2η θέση κάτι που έκανε και ο Jorge Martin για το 3ο σκαλί του βάθρου. Ο Di Giannantonio πήρε τελικά την η θέση μπροστά από τον Alex Marquez που προσπάθησε να τον προσπεράσει όταν τον πλησίασε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Στην άλλη μεριά της κατάταξης κακή ήταν η επίδοση του Βagnaia που τερμάτισε μόλις 13ος στον αγώνα.

Πλέον 14 είναι οι βαθμοί που χωρίζουν τον M.Marquez από τον πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα Jorge Martin, ο οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ή να επαναλάβει την ταχύτητα και τον ρυθμό που επέδειξε στις κατατακτήριες. Ο συμπατριώτης του δεν του άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον ίδιο αλλά και τον 2ο Bezzecchi, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε τα πιο μαλακά ελαστικά στο πρώτο μισό του αγώνα. Ο κυριακάτικος αγώνας ίσως ταιριάξει καλύτερα στους αναβάτες της Aprilia που θα ήθελαν να δώσουν μια απάντηση στον M.Marquez. Οψόμεθα.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΧΡΟΝΟΣ Διαφορά
1 Marc MARQUEZ Ducati Lenovo Team 19'48.519  
2 Marco BEZZECCHI Aprilia Racing 19'49.587 1,068
3 Jorge MARTIN Aprilia Racing 19'52.057 3,538
4 Fabio DI GIANNANTONIO Pertamina Enduro VR46 Racing 19'52.487 3,968
5 Alex MARQUEZ BK8 Gresini Racing MotoGP 19'52.867 4,348
6 Pedro ACOSTA Red Bull KTM Factory Racing 19'55.463 6,944
7 Raul FERNANDEZ SuperFile Trackhouse MotoGP 19'56.226 7,707
8 Fermin ALDEGUER BK8 Gresini Racing MotoGP 19'57.351 8,832
9 Luca MARINI Honda HRC Castrol 20'00.231 11,712
10 Johann ZARCO Castrol Honda LCR 20'03.053 14,534
11 Diogo MOREIRA Pro Honda LCR 20'05.562 17,043
12 Franco MORBIDELLI Pertamina Enduro VR46 Racing 20'05.924 17,405
13 Francesco BAGNAIA Ducati Lenovo Team 20'06.282 17,763
14 Brad BINDER Red Bull KTM Factory Racing 20'06.700 18,181
15 Enea BASTIANINI Red Bull KTM Tech3 20'06.995 18,476
16 Pol ESPARGARO Red Bull KTM Tech3 20'07.271 18,752
17 Jack MILLER Prima Pramac Yamaha MotoGP 20'09.632 21,113
18 Toprak RAZGATLIOGLU Prima Pramac Yamaha MotoGP 20'09.217 20,698
19 Alex RINS Monster Energy Yamaha MotoGP 20'10.259 21,74
20 Joan MIR Honda HRC Castrol 20'10.573 22,054
21 Fabio QUARTARARO Monster Energy Yamaha MotoGP 20'12.938 24,419