MotoGP: Karel Abraham για Zarco: Ας φέρει 5 εκατομμύρια να μιλήσουμε…

Ο Abraham δεν θέλει να φύγει…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/11/2019

Ο Zarco μιλάει με την Avintia Ducati για να πάρει την θέση του Karel Abraham, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2020, όπως όλοι οι αναβάτες άλλωστε. Προφανώς και ο Abraham δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με τις ξεκάθαρες, ανοικτές συζητήσεις που κάνει η ομάδα του με τον Zarco. Δεν υπάρχει καμία μυστικότητα, δεν κρύβεται κανείς και όλος ο κόσμος γνωρίζει πως ο Zarco μιλάει με την Avintia.

Για αυτό και η Ducati αποφάσισε να αναθεωρήσει την συνεργασία της με την Avintia και να της αλλάξει το πλαίσιο, ουσιαστικά λειτουργώντας με τα προνόμια μιας δορυφορικής ομάδας. Αυτό δεν λύνει βέβαια το πρόβλημα του Zarco, ή μάλλον λύνει το ένα από τα δύο.

Το άλλο, που επίσης εξέφρασε ανοικτά, είναι πως η Avintia δεν είναι μία σοβαρή ομάδα. Όλες οι απόψεις ανοικτές λοιπόν στο τραπέζι και τώρα έρχεται και η σειρά του Abraham ο οποίος ξεκαθαρίζει πως δεν είναι ευχαριστημένος με τον Zarco, πόσο μάλιστα με την ομάδα του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Karel Abraham, ξεκαθάρισε πως η Avintia είναι μία ομάδα που δεν παίρνει αναβάτες, αν αυτοί δεν καλύπτουν τα έξοδά τους. Αυτό δεν είναι άγνωστο, δεν είναι όμως και κάτι που λέγεται ανοιχτά, όπως για παράδειγμα στο Dakar και σε τόσα άλλα μοτοσυκλετιστικά αθλήματα που ορισμένοι αναβάτες πρακτικά χρηματοδοτούν την συμμετοχή τους. Αυτό είναι και το καθεστώς λειτουργίας της Avintia, αυτό συζήτησαν με την Ducati για να αλλάξει.

Ο Karel Abraham έχει τις πλάτες του πατέρα του, του ιδιοκτήτη δηλαδή της πίστας του Brno και έχει απαντήσει πολλές φορές στο παρελθόν στην ερώτηση – κατηγορία, πως εξαγοράζει την συμμετοχή του στα MotoGP. Δεν το κρύβει καθόλου, και μάλιστα αυτό ακριβώς επανέλαβε και στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το επικείμενο συμβόλαιο του Zarco με την Avintia. Ο ίδιος και ο Tito καλύπτουν τα έξοδά τους «και δεν ξέρω αν ο Johann μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω επίσης αν υπάρχουν χορηγοί που μπορούν να τον καλύψουν, αλλά αν καταφέρει να βρει 5 εκατομμύρια Ευρώ, τότε φυσικά μπορεί να έρθει στην Avintia».

O Karel είπε επίσης πως το εν ενεργεία συμβόλαιο με την Avintia θα πρέπει να αλλάξει και να επαναπροσδιοριστεί, όπως επίσης δεν γίνεται να προχωρήσει καμία συζήτηση με τον Zarco αν δεν σπάσει οριστικά το δικό του συμβόλαιο.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τον ιδιοκτήτη της ομάδας το συμβόλαιό μου, και να προχωρήσουμε σε ορισμένες προσαρμογές. Εγώ δεν θέλω να φύγω από τους αγώνες. Αγαπάω αυτό που κάνω και το πιθανότερο είναι να μην αλλάξει το καθεστώς της συνεργασίας μου. Θα ξέρουμε τις επόμενες ώρες. Όταν χτυπάς την πόρτα του HRC ναι είναι άσχημο να προσγειωθείς στην Avintia, δεν είναι το ίδιο, αλλά και αν φύγεις από τα MotoGP δύσκολα ξανά μπαίνεις. ( Ο Karel βέβαια το έχει κάνει αυτό, επέστρεψε στα MotoGP το 2017 έχοντας λείψει στο WSBK για δύο χρόνια)».

"Υπό αυτό το πνεύμα, μπορώ να καταλάβω τον Zarco και ξέρω πως η Dorna τον θέλει, χωρίς να ξέρω αν ισχύουν αυτά που λένε – πως του έχουν υποσχεθεί θέση δηλαδή. Προς το παρόν εγώ μιλάω με την ομάδα μου, είναι εσωτερικό μας θέμα και ο Zarco είναι εκτός από αυτή την κουβέντα. Θα δούμε τι θα γίνει μεταξύ μας"

ο πατέρας Abraham...

Ετικέτες

MotoGP: Τον Ιανουάριο τα αποκαλυπτήρια της Pramac

Τον ερχόμενο μήνα είναι προγραμματισμένη η επίσημη παρουσίαση της ομάδας για το 2026
Yamaha Prima Pramac
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/12/2025

Η Pramac Yamaha θα είναι η πρώτη ομάδα που παρουσιάζει τη μοτοσικλέτα και τα χρώματά της για το 2026, επιβεβαιώνοντας ότι η παρουσίαση θα γίνει τον Ιανουάριο.

Η ιταλική ομάδα μπαίνει στη δεύτερη χρονιά, της τουλάχιστον επταετούς, συνεργασίας της με τη Yamaha, μετά τη μετάβαση από τη Ducati το 2025. Μέχρι τότε ήταν μακροχρόνιος συνεργάτης της Ducati και είχε κατορθώσει το 2024 να γίνει η μοναδική έως τώρα ομάδα, πέρα από τις εργοστασιακές, που κατακτά τον τίτλο με τον Jorge Martin.

Παρότι υπήρχε επιλογή να παραμείνει στη Ducati και μετά το 2024, η Pramac αποφάσισε να στραφεί στη Yamaha, μια κίνηση που έγινε αφού ο Marc Márquez απέρριψε δημόσια την προοπτική εργοστασιακής μοτοσικλέτας από την Pramac, στοχεύοντας σε θέση στο επίσημο εργοστάσιο.

Η πρώτη σεζόν με τη Yamaha δεν ήταν εύκολη για την ομάδα που συγκέντρωσε 125 βαθμούς και τερμάτισε τελευταία στη βαθμολογία των ομάδων. Με τους Jack Miller και Miguel Oliveira στη σύνθεση, το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν μια πέμπτη θέση του Miller στο Grand Prix των ΗΠΑ.

Για το 2026, η Pramac προχωρά σε σημαντικές αλλαγές, καθώς το καλοκαίρι προκάλεσε έντονες συζητήσεις όταν επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον τρις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike, Toprak Razgatlioglu, ο οποίος κάνει το μεγάλο βήμα προς τα MotoGP.