MotoGP: Μείωσαν την ποινή του Fenati

Επιστρέφει από Φεβρουάριο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/10/2018

Η Ιταλική μοτοσυκλετιστική ομοσπονδία, συνεδρίασε εχθές παρουσία του δικηγόρου του Romano Fenati και δέχτηκε τις απολογίες και την αίτηση για μείωση της ποινής κατά ένα τρίτο. Αυτό σημαίνει πως η αρχική ποινή των οκτώ μηνών αναβολής της ιδιότητας του αθλητή, θα του επιστραφεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο και κατά μία έννοια συμβολικά, καθώς ορίστηκε η 14η Φεβρουαρίου για την απόδοση της άδειας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως επιστρέφει στα MotoGP ή γενικά στους αγώνες από τους οποίους –κατά δήλωσή του- θα σταματούσε για να ασχοληθεί με τις σπουδές του, ενώ παράλληλα θα εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση. Οι γονείς του διατηρούν επιχείρηση ανταλλακτικών και εργαλείων που την κληρονόμησαν από τον παππού και η οποία ήταν και μεγάλος χορηγός του νεαρού Ιταλού.

Η επιστροφή της ιδιότητας του αθλητή, δεν σημαίνει πως ο Fenati θα επιστρέψει και στους αγώνες, από την στιγμή που ο ίδιος δεν έχει ομάδα και μάλιστα θα είναι δύσκολο να αποκτήσει, έπειτα από τον τρόπο που έλυσε μαζί του το συμβόλαιο η MV Agusta μετά την κυριολεκτικά δολοφονική απόπειρα προς τον συναθλητή του.

Είναι βέβαιο πως ο Fenati θα περιμένει λίγο ακόμη, μετά από όλα όσα έγιναν για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις του κόσμου, πριν ανακοινώσει το επόμενο αγωνιστικό του βήμα.

Φυσικά η επιστροφή της ιδιότητας του αθλητή, δεν ολοκληρώνει την υπόθεση που ο Fenati άνοιξε όταν έπιασε την μανέτα του Stefano Manzi, καθώς η πράξη του ανήκει στο ποινικό δίκαιο και θα ακολουθήσει την πορεία της στα αστικά δικαστήρια… Δείτε:


MotoGP: Υπάρχει Δεδικασμένο για την επίθεση του Fenati στον Manzi! - Πράξη που ανήκει στο ποινικό δίκαιο

MotoGP: Έδιωξαν τον Fenati από την ομάδα! Τι λέει ο ίδιος καθώς αποχαιρετά την καριέρα του

Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας...

Ετικέτες

MotoGP: Σε ετοιμότητα ο Cal Crutchlow για το Grand Prix του Aragon

Eφεδρική λύση της LCR σε περίπτωση που ο Zarco δεν λάβει το πράσινο φως.
Crutchlow
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/8/2026

Ο Johann Zarco ετοιμάζεται για πρόωρη επιστροφή στη δράση, όμως η συμμετοχή του στο Aragon θα κριθεί από τον ιατρικό έλεγχο.

Η LCR Honda επιβεβαίωσε ότι ο Cal Crutchlow θα βρίσκεται κανονικά στο Aragon το επόμενο Σαββατοκύριακο ως εφεδρικός αναβάτης, καθώς η συμμετοχή του Johann Zarco παραμένει αβέβαιη.

Ο Γάλλος έχει μείνει εκτός δράσης για 100 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό στους συνδέσμους του γονάτου του στο Grand Prix της Καταλονίας και αρχικά στόχευε να επιστρέψει στα MotoGP στον αγώνα του Misano, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η βελτίωση της κατάστασής του τις τελευταίες εβδομάδες επέτρεψε την επίσπευση της επιστροφής του, όμως ο Zarco θα πρέπει πρώτα να περάσει τον υποχρεωτικό ιατρικό έλεγχο στο Aragon και στη συνέχεια να διαπιστώσει στην πράξη την κατάσταση του τραυματισμένου γονάτου του πάνω στη Honda RC213V.

Για τον λόγο αυτό, η LCR Honda διατηρεί τον Crutchlow ως εφεδρική επιλογή. Ο Βρετανός είχε επιστρέψει από την αποχώρησή του για να αντικαταστήσει τον Zarco στους έξι τελευταίους αγώνες και θα παραμείνει διαθέσιμος σε περίπτωση που χρειαστεί να αγωνιστεί ξανά.

Ο Crutchlow είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της LCR Honda στα MotoGP, έχοντας πετύχει τρεις νίκες στην πλήρη καριέρα του στο πρωτάθλημα. Στις φετινές εμφανίσεις του ως αντικαταστάτης του Zarco, καλύτερη επίδοσή του ήταν η 16η θέση.

Εφόσον ο Zarco επιστρέψει κανονικά, θα πρέπει επίσης να εκτίσει ποινή δύο Long Lap στον επόμενο αγώνα του, καθώς κρίθηκε υπεύθυνος για το συμβάν στην πρώτη στροφή της Καταλονίας, όπου παρασύρθηκαν και οι Pecco Bagnaia και Luca Marini.

Ο 36χρονος Zarco τραυματίστηκε όταν το πόδι του μπλέχτηκε στον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του Bagnaia.