Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Μείωσαν την ποινή του Fenati

Επιστρέφει από Φεβρουάριο

Η Ιταλική μοτοσυκλετιστική ομοσπονδία, συνεδρίασε εχθές παρουσία του δικηγόρου του Romano Fenati και δέχτηκε τις απολογίες και την αίτηση για μείωση της ποινής κατά ένα τρίτο. Αυτό σημαίνει πως η αρχική ποινή των οκτώ μηνών αναβολής της ιδιότητας του αθλητή, θα του επιστραφεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο και κατά μία έννοια συμβολικά, καθώς ορίστηκε η 14η Φεβρουαρίου για την απόδοση της άδειας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως επιστρέφει στα MotoGP ή γενικά στους αγώνες από τους οποίους –κατά δήλωσή του- θα σταματούσε για να ασχοληθεί με τις σπουδές του, ενώ παράλληλα θα εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση. Οι γονείς του διατηρούν επιχείρηση ανταλλακτικών και εργαλείων που την κληρονόμησαν από τον παππού και η οποία ήταν και μεγάλος χορηγός του νεαρού Ιταλού.

Η επιστροφή της ιδιότητας του αθλητή, δεν σημαίνει πως ο Fenati θα επιστρέψει και στους αγώνες, από την στιγμή που ο ίδιος δεν έχει ομάδα και μάλιστα θα είναι δύσκολο να αποκτήσει, έπειτα από τον τρόπο που έλυσε μαζί του το συμβόλαιο η MV Agusta μετά την κυριολεκτικά δολοφονική απόπειρα προς τον συναθλητή του.

Είναι βέβαιο πως ο Fenati θα περιμένει λίγο ακόμη, μετά από όλα όσα έγιναν για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις του κόσμου, πριν ανακοινώσει το επόμενο αγωνιστικό του βήμα.

Φυσικά η επιστροφή της ιδιότητας του αθλητή, δεν ολοκληρώνει την υπόθεση που ο Fenati άνοιξε όταν έπιασε την μανέτα του Stefano Manzi, καθώς η πράξη του ανήκει στο ποινικό δίκαιο και θα ακολουθήσει την πορεία της στα αστικά δικαστήρια… Δείτε:


MotoGP: Υπάρχει Δεδικασμένο για την επίθεση του Fenati στον Manzi! - Πράξη που ανήκει στο ποινικό δίκαιο

MotoGP: Έδιωξαν τον Fenati από την ομάδα! Τι λέει ο ίδιος καθώς αποχαιρετά την καριέρα του

Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας...

Tags: