Ο Fenati στην MV Agusta

Ο αναβάτης της εταιρείας για την Moto2
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/8/2018

Η MV Agusta σε συνεργασία με την Forward Team που αποτελούν την ομάδα της Moto2, MV Agusta Corse Forward Team, έκλεισαν τη συμφωνία με τον Romano Fenati. Μετά από 42 χρόνια απουσίας από τη παγκόσμια σκηνή των αγώνων GP, η MV Agusta επιστρέφει με την F2 για να λάβει μέρος στη Moto2. Ο 22χρονος αναβάτης δεν αποτελεί νέο όνομα στους αγώνες, παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς η ενασχόλησή του με τους αγώνες ξεκίνησε από πολύ νωρίς σε ηλικία τεσσάρων ετών. Το 2010 και 2011 έλαβε μέρος στο ιταλικό πρωτάθλημα όπου τη δεύτερη σεζόν τερμάτισε δεύτερος. Την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στη Moto3, παραμένοντας στη κατηγορία μέχρι το 2017, όπου μέχρι τότε σημείωσε στους 108 αγώνες 10 νίκες και 23 βάθρα, ενώ τη τελευταία χρονιά έλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία. Φέτος μεταφέρθηκε στη Moto2, όπου από του χρόνου θα αγωνίζεται για το έμβλημα της ιταλικής φίρμας από το Ascoli Piceno.

Σε δηλώσεις του ο Romano ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενος και τιμημένος που θα λάβω μέρος σε αυτό το project και που θα είμαι μέλος μιας συνεκτικής και ικανής ομάδας όπως η είναι Forward Racing Team. Το να οδηγώ την F2 αποτελεί για μένα πηγή περηφάνειας και θα είναι μια σημαντική ευθύνη, έτσι θα συμβάλλω στο μέγιστο και με την εμπειρία μου θα πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.”

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Giovanni Cuzari με τη σειρά του δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχουμε μαζί μας για ένα τόσο φιλόδοξο και σημαντικό project, έναν αναβάτη όπως το βεληνεκές του Romano Fenati. Είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι –όπως και εμείς- πεινασμένος για καλά αποτελέσματα”

Ετικέτες

MotoGP: O Quartararo ξεσπά: “Δεν είμαι χαζός, ξέρω να οδηγώ”

Απογοήτευση και έντονη κριτική για τη Yamaha μετά τον αγώνα της Ισπανίας
Quartararo complains
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/4/2026

Ο Fabio Quartararo δεν μάσησε τα λόγια του μετά από ένα απογοητευτικό Grand Prix στην Ισπανία, εκφράζοντας ανοιχτά την αγανάκτησή του για την κατάσταση της Yamaha και την έλλειψη προόδου.

Ο Fabio Quartararo ξέσπασε μετά τον αγώνα της Jerez, στέλνοντας για ακόμη μία φορά ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Yamaha πως η υπομονή του έχει εξαντληθεί. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό, σε πλήρη αντίθεση με την περσινή του παρουσία στην ίδια πίστα, όπου είχε κατακτήσει pole position και βάθρο.

Το 2026, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Quartararo εκκίνησε μόλις από τη 17η θέση και ολοκλήρωσε τον αγώνα περίπου 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Alex Marquez, σε μια επίδοση που αποτυπώνει ξεκάθαρα τη διαφορά δυναμικότητας της Yamaha σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

quartararo

Παρά τις νέες αναβαθμίσεις που έφερε η ιαπωνική ομάδα στο Jerez, η πρόοδος ήταν περιορισμένη. Ο ίδιος ο Quartararo περιέγραψε με ωμό τρόπο την κατάσταση, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα σε πρόσφυση και ισχύ, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στον οποίο να αισθάνεται άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

“Δεν νιώθω καλά στο φρενάρισμα, στην είσοδο, στη μέση της στροφής, στην επιτάχυνση, πουθενά,” ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που ακόμα και όταν λύνεται ένα, εμφανίζεται κάποιο άλλο.

Η πιο χαρακτηριστική του δήλωση ήρθε όταν θέλησε να υπογραμμίσει πως η διαφορά απόδοσης δεν σχετίζεται με την ικανότητά του: “Δεν είμαι χαζός, ξέρω να οδηγώ και ξέρω πόσο χάνουμε. Πέρυσι ήμουν στο βάθρο, τώρα είμαι 30 δευτερόλεπτα πίσω”.

Στον αγώνα, ο Quartararo ήταν τελικά ο καλύτερος αναβάτης της Yamaha τερματίζοντας 14ος, με κανέναν άλλο αναβάτη της M1 να μην καταφέρνει να μπει στη ζώνη των βαθμών. Ο ομόσταυλος του, Alex Rins, τερμάτισε 16ος, ενώ ο Jack Miller βρέθηκε 18ος μετά από τεχνικό πρόβλημα. Πιο πίσω ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Toprak Razgatlioglu και Augusto Fernandez.

quartararo

Σε τεχνικό επίπεδο, η Yamaha συνεχίζει να αναζητά λύσεις. Ο επικεφαλής της ομάδας, Massimo Meregalli, επιβεβαίωσε πως υπάρχει μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση κινητήρα, ωστόσο η βασική αρχιτεκτονική παραμένει ίδια, κάτι που δείχνει πως δεν αναμένονται άμεσα ριζικές αλλαγές.

Με την κατάσταση να δείχνει στάσιμη και τον ανταγωνισμό να ανεβάζει συνεχώς ρυθμό, η ένταση στο στρατόπεδο της Yamaha αυξάνεται, με τον ίδιο να έχει επιβεβαιώσει συνομιλίες με το στρατόπεδο της Honda, διαψεύδοντας όμως τις φημολογίες που τον ήθελαν να έχει ήδη υπογράψει. Κι αν κάτι έγινε ξεκάθαρο στη Jerez, είναι πως ο Quartararo δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί παθητικά αυτή την εικόνα για πολύ ακόμη.