Ο Fenati στην MV Agusta

Ο αναβάτης της εταιρείας για την Moto2
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/8/2018

Η MV Agusta σε συνεργασία με την Forward Team που αποτελούν την ομάδα της Moto2, MV Agusta Corse Forward Team, έκλεισαν τη συμφωνία με τον Romano Fenati. Μετά από 42 χρόνια απουσίας από τη παγκόσμια σκηνή των αγώνων GP, η MV Agusta επιστρέφει με την F2 για να λάβει μέρος στη Moto2. Ο 22χρονος αναβάτης δεν αποτελεί νέο όνομα στους αγώνες, παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς η ενασχόλησή του με τους αγώνες ξεκίνησε από πολύ νωρίς σε ηλικία τεσσάρων ετών. Το 2010 και 2011 έλαβε μέρος στο ιταλικό πρωτάθλημα όπου τη δεύτερη σεζόν τερμάτισε δεύτερος. Την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στη Moto3, παραμένοντας στη κατηγορία μέχρι το 2017, όπου μέχρι τότε σημείωσε στους 108 αγώνες 10 νίκες και 23 βάθρα, ενώ τη τελευταία χρονιά έλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία. Φέτος μεταφέρθηκε στη Moto2, όπου από του χρόνου θα αγωνίζεται για το έμβλημα της ιταλικής φίρμας από το Ascoli Piceno.

Σε δηλώσεις του ο Romano ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενος και τιμημένος που θα λάβω μέρος σε αυτό το project και που θα είμαι μέλος μιας συνεκτικής και ικανής ομάδας όπως η είναι Forward Racing Team. Το να οδηγώ την F2 αποτελεί για μένα πηγή περηφάνειας και θα είναι μια σημαντική ευθύνη, έτσι θα συμβάλλω στο μέγιστο και με την εμπειρία μου θα πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.”

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Giovanni Cuzari με τη σειρά του δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχουμε μαζί μας για ένα τόσο φιλόδοξο και σημαντικό project, έναν αναβάτη όπως το βεληνεκές του Romano Fenati. Είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι –όπως και εμείς- πεινασμένος για καλά αποτελέσματα”

Ετικέτες

Αποκαλύφθηκε η νέα Yamaha V4 MotoGP στο Brno! Dovizioso – Fernandez έκαναν δοκιμές!

Οι πρώτες φωτογραφίες της V4 εποχής της Yamaha!
Οι πρώτες φωτογραφίες της V4 εποχής της Yamaha!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/7/2025

Περιμέναμε υπομονετικά αρκετό καιρό, όχι για επιβεβαίωση αλλά για να δώσουμε εικόνα στην πληροφορία που ήταν ήδη γνωστή. Σήμερα αυτό έγινε εφικτό, έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες μιας αρκετά προχωρημένης σε δοκιμές έκδοσης της νέας V4 μοτοσυκλέτας της Yamaha.

Μαζί με την Honda, βρέθηκαν για μία ιδιωτική δοκιμή στην πίστα της Τσεχίας στο πλαίσιο των ειδικών κανονισμών που ισχύουν για τις δοκιμές τους και έτσι εκεί ήταν και ο Luca Marini με την RC213V που οδηγεί για πρώτη φορά μετά την τρομακτική του πτώση και αυτό θα τον βοηθήσει να ετοιμαστεί και για τον αγώνα στο Sachsenring.

Όπως έχουμε πει στο παρελθόν υπάρχει ένας λογικός στόχος να προετοιμαστεί μία V4 σε αυτό τον κυβισμό και με αυτές τις προδιαγραφές ώστε να έχει η Yamaha αντίστοιχα δεδομένα με τις υπόλοιπες εταιρείες για την σεζόν του 2027, διαφορετικά θα βρεθεί και τότε ένα βήμα πίσω.

Η νέα μοτοσυκλέτα είναι σημαντικά στενότερη εμπρός συγκριτικά με την YZR-M1, πράγμα λογικό καθώς στενότερος είναι και ο V4 κινητήρας ως διάταξη και αντίστοιχα πρέπει να γίνουν και οι αλλαγές στα αεροδυναμικά.

Οι πρώτες φωτογραφίες της V4 εποχής της Yamaha!

Ειδικά πίσω αυτά ξεχωρίζουν στην πρωτότυπη αγωνιστική και χρειάζονται πολλές αλλαγές ακόμη.

Για αυτό και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία που η νέα V4 ήταν σημαντικά πιο αργή από τις M1 που επίσης βρέθηκαν στο Brno και έγραψαν χρόνους τις ίδιες ημέρες στις ίδιες συνθήκες. Το σημαντικό ήταν πως οι δοκιμές αυτές έδειξαν πως η Yamaha είναι σε ένα σωστό δρόμο και τα βήματα που έχει κάνει έως εδώ στην V4 εποχή, είναι σωστά και μπορεί να στηριχθεί επάνω τους για την επόμενη εποχή των MotoGP.

Οι εικόνες που σήμερα βλέπουμε, φανερώνουν πως η Yamaha έχει κάνει τις επενδύσεις που πρέπει και βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι για να είναι πιο ανταγωνιστική την μεθεπόμενη σεζόν. Μαζί με την επένδυση στον Toprak, που ταυτόχρονα είναι και στοίχημα, προετοιμάζεται από τώρα για το 2027 καθώς αυτές οι κινήσεις έρχονται το 2026 αλλά μόνο ως προετοιμασία, σε ένα επίσης σωστό πλάνο που είναι ικανό να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που χρειάζονται!