Ο Fenati στην MV Agusta

Ο αναβάτης της εταιρείας για την Moto2
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/8/2018

Η MV Agusta σε συνεργασία με την Forward Team που αποτελούν την ομάδα της Moto2, MV Agusta Corse Forward Team, έκλεισαν τη συμφωνία με τον Romano Fenati. Μετά από 42 χρόνια απουσίας από τη παγκόσμια σκηνή των αγώνων GP, η MV Agusta επιστρέφει με την F2 για να λάβει μέρος στη Moto2. Ο 22χρονος αναβάτης δεν αποτελεί νέο όνομα στους αγώνες, παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς η ενασχόλησή του με τους αγώνες ξεκίνησε από πολύ νωρίς σε ηλικία τεσσάρων ετών. Το 2010 και 2011 έλαβε μέρος στο ιταλικό πρωτάθλημα όπου τη δεύτερη σεζόν τερμάτισε δεύτερος. Την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στη Moto3, παραμένοντας στη κατηγορία μέχρι το 2017, όπου μέχρι τότε σημείωσε στους 108 αγώνες 10 νίκες και 23 βάθρα, ενώ τη τελευταία χρονιά έλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία. Φέτος μεταφέρθηκε στη Moto2, όπου από του χρόνου θα αγωνίζεται για το έμβλημα της ιταλικής φίρμας από το Ascoli Piceno.

Σε δηλώσεις του ο Romano ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενος και τιμημένος που θα λάβω μέρος σε αυτό το project και που θα είμαι μέλος μιας συνεκτικής και ικανής ομάδας όπως η είναι Forward Racing Team. Το να οδηγώ την F2 αποτελεί για μένα πηγή περηφάνειας και θα είναι μια σημαντική ευθύνη, έτσι θα συμβάλλω στο μέγιστο και με την εμπειρία μου θα πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.”

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Giovanni Cuzari με τη σειρά του δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχουμε μαζί μας για ένα τόσο φιλόδοξο και σημαντικό project, έναν αναβάτη όπως το βεληνεκές του Romano Fenati. Είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι –όπως και εμείς- πεινασμένος για καλά αποτελέσματα”

Ετικέτες

MotoGP Test, Βαλένθια: Η Pramac εντυπωσιάστηκε από τον Toprak Razgatlioglu

Η διοίκηση της ομάδας φαίνεται πως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη
toprak
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/11/2025

Ο Toprak Razgatlioglu ήταν ταχύτερος από τους Alex Rins και Jack Miller και κατάφερε να εντυπωσιάσει την ομάδα Prima Pramac Racing κατά τη διάρκεια του MotoGP Test της Βαλένθια, σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας.

Ο διευθυντής της ομάδας Prima Pramac Yamaha MotoGP, Gino Borsoi, έμεινε εντυπωσιασμένος από τη νοοτροπία και το στυλ οδήγησης του Toprak Razgatlioglu κατά την διάρκεια του MotoGP Test της Βαλένθια.

Ο Razgatlioglu που συνολικά έκανε 53 γύρους, τερμάτισε την ημέρα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τους Alex Rins και Jack Miller, αλλά 0,740 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fabio Quartararo. Παρά τις πολλές διαφορές μεταξύ μιας μοτοσυκλέτας MotoGP και μιας Superbike, ο Razgatlioglu εντυπωσίασε με την προσαρμογή του κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Βαλένθια.

Ο Gino Borsoi είπε συγκεκριμένα: “Είμαι αρκετά εντυπωσιασμένος με τη νοοτροπία και το στυλ οδήγησής του. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απίστευτος στο φρενάρισμα, αλλά σήμερα έδειξε ότι είναι σε θέση να αλλάξει το στυλ οδήγησής του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Του δώσαμε μερικές, ας πούμε, συμβουλές, και είναι σε θέση να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα. Είμαι χαρούμενος από το πρώτο αυτό βήμα.

Είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος, είναι εύκολο να του μιλήσεις. Για μένα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι δύσκολο να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Μου φαίνεται σαν ένας παλιός φίλος.

Από την αρχή, όλοι μας γνωρίζαμε το στυλ του και του είπαμε πολλές φορές: Σε παρακαλούμε, μην φρενάρεις τόσο απότομα, προσπάθησε να κατανοήσεις το μπροστινό ελαστικό, επειδή η διαφορά στα ελαστικά είναι τεράστια. Αλλά το κατάλαβε από την αρχή και προσαρμόστηκε γρήγορα. Δεν πίεσε, και αυτό είναι κάτι καλό για εμάς.

Δεν είδαμε την πραγματική του ταχύτητα, αλλά είδαμε τον πραγματικό του χαρακτήρα, τον τρόπο που δουλεύει. Είναι ήδη καλός για το στυλ μας στο MotoGP.”

Η Yamaha θα έμενε στην πίστα της Βαλένθια για δεύτερη μέρα σε ιδιωτικές δοκιμές και ο Borsoi τόνισε:

“Το σχέδιο για αύριο είναι να ξεκινήσουμε με μια ελαφρώς διαφορετική ρύθμιση για να τον βοηθήσουμε σε μερικά σημεία όπου έχει δυσκολίες με το μπροστινό. Παραπονέθηκε λίγο για την πρόσφυση του πίσω ελαστικού, αλλά σε αυτό το σημείο, είναι θέμα του πώς να χρησιμοποιήσει το πίσω ελαστικό και τα ηλεκτρονικά. Αλλά όπου μπορούμε να τον βοηθήσουμε είναι με το μπροστινό ελαστικό.”