MotoGP Misano Sprint: Νίκη Bezzecchi με Marc Marquez να πέφτει προσπαθώντας

Δεν γινόταν να κρατήσει πίσω τον Bezzecchi σήμερα
MotoGP Misano Sprint: Νίκη Bezzecchi με Marc Marquez να πέφτει προσπαθώντας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/9/2025

Σε άλλο ρυθμό ο Bezzecchi σήμερα, όπου σε δύο τουλάχιστον σημεία της πίστας ήταν απλά ότι ταχύτερο πέρασε έως τώρα, από την Παρασκευή με τον Marc Marquez να βλέπει πως πρέπει να κάνει την κίνηση και να τον σταματήσει, κάτι που όμως πλήρωσε με τον πρώτο μεγάλο και μόλις το τρίτο λάθος στην φετινή σεζόν με την πτώση νωρίς στις ΗΠΑ να προηγείται χρονικά.

Στην εκκίνηση ο Bezzecchi έκανε όλα όσα έπρεπε για να μείνει μπροστά και αντίστοιχα ο Marc Marquez πάλεψε με τον Alex για να μην αφήσει την Aprilia να ξεφύγει. Ο Quartararo ήταν μικρότερο πρόβλημα αυτή την φορά, σε αντίθεση με τον προηγούμενο Sprint και έτσι από την τέταρτη στροφή ήδη είχαμε Bezzecchi με Marc Marquez σε καταδίωξη. Λίγο πιο πίσω ο Alex με τον Quartararo που τον ακολουθούσαν οι δύο VR46 με πρώτο τον Di Giannantonio. Μέχρι το τέλος του Sprint ο Morbidelli θα είναι κολλητά χωρίς να καταφέρει να περάσει τον ομόσταυλό του.

Ο Bezzecchi έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, μπορεί να μην ήταν αλάνθαστος, όπως ο ίδιος δήλωσε όμως σε τουλάχιστον δύο σημεία έκοβε κάθε απάντηση που μπορεί να είχαν οι υπόλοιποι. Ίσως αυτό να είδε ο Marc Marquez και ξεκίνησε από την αρχή να πιέζει, θέλοντας να μην αφήσει την Aprilia να χτίζει σταδιακά την διαφορά.

Μέχρι τον 5ο γύρο ο Marc είχε χάσει την πολύ στενή επαφή με τον πίσω τροχό της Aprilia, αντίστοιχη απόσταση είχε ο Alex και όλοι μαζί ήταν πιο μακριά από τον Quartararo.

Τότε ήταν που ήρθε το πρώτο μήνυμα, πως η πίστα δεν θα συγχωρήσει το λάθος με τον Quartararo να πέφτει.

Λίγο πριν κλείσει και ο γύρος αυτός, στις δύο τελευταίες στροφές, ένα μικρό γλίστρημα του Bezzecchi επιτρέπει στον Marc Marquez να πλησιάσει και λίγο μετά, στον 6ο γύρο να περάσει εμπρός. Δεν θα έκλεινε όλο τον κύκλο.

Στην 15η στροφή και στα μισά του αγώνα, ο Marc Marquez πέφτει από την πρώτη θέση επιστρέφοντάς την πίσω στον Bezzecchi πριν προλάβει εκείνος να την διεκδικήσει ξανά, όπως φαινόταν πως μπορούσε να κάνει.

Από εκείνο το σημείο είναι ελεύθερος πλέον καθώς ο Alex Marquez δεν έχει τον ρυθμό να τον κυνηγήσει, λαμβάνει στον 8ο γύρο και προειδοποίηση για τα όρια της πίστας.

Αν τον περνούσε τότε ο Marc Marquez δεν θα μπορούσε να κλειδώσει το πρωτάθλημα μέσα στην Ιαπωνία, τώρα όμως έχει μία μικρή ευκαιρία.

Η μοτοσυκλέτα του Binder παρουσιάζει τεχνικό πρόβλημα με ξεκάθαρο θυμό για τον Binder που μετρά το 3ο κατά σειρά πρόβλημα φέτος ενώ ο Bagnaia έκανε και εκείνος βήματα προς τα πίσω καταλήγοντας 13ος χωρίς να μπορεί σήμερα να βρει τον ρυθμό του.

Τα MotoGP βασίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον ψυχολογικό παράγοντα και εκτός από τον Bagnaia που είναι η ζωντανή απόδειξη σε κάθε αγώνα πλέον, σήμερα είχαμε άλλο ένα παράδειγμα από τον Bezzecchi με την ξεκάθαρη επικράτησή του.

Αύριο όμως, στους περισσότερους γύρους, ο Marc Marquez μάλλον θα μπορεί να απαντήσει σε αυτό!

ΘΕΣΗ

ΒΑΘΜΟΙ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

1

 

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

19:52.96

2

 

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+1.000

3

 

49F. Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+2.551

4

 

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+3.526

5

 

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+6.834

6

 

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+6.960

7

 

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+9.307

8

 

1J. Martin

Aprilia Racing

+11.027

9

 

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+11.594

10

 

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+12.928

11

 

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

+15.490

12

 

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+15.600

13

 

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+16.129

14

 

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+16.727

15

 

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+16.861

16

 

88M. Oliveira

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+17.576

17

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+18.716

18

 

7A. Fernandez

Yamaha Factory Racing Team

+27.893

19

 

35S. Chantra

IDEMITSU Honda LCR

+28.333

Πτώσεις / Εγκαταλείψεις

   

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

 
   

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

 
   

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

 

 

ZXMOTO – Ετοιμάζεται για συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα: Dakar και MXGP!

Ο Zhang Xue δε αλλάζει τακτική, πρώτα στους αγώνες και μετά στην αγορά
zxmoto mx250
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/5/2026

Η εταιρεία που ίδρυσε ο πρώην διευθυντής της Kove, Zhang Xue, το 2024 έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει άφθονο θόρυβο γύρω από τις μοτοσυκλέτες της και ως επί το πλείστον είναι για καλό λόγο.

Σαφώς το πιο ηχηρό αποτέλεσμα της ΖΧΜΟΤΟ ως τώρα είναι οι τρεις νίκες που έχει πάρει (ως τώρα) ο Γάλλος Valentin Debise με την τρικύλινδρη 820RR στο ντεμπούτο της στο παγκόσμιο Supersport, σε μια κίνηση που για τον Xue δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη. Όπως έτρεξε στο Dakar την Kove 450 Rally πολύ πριν βγει στις αγορές, έτσι και τώρα η 820RR βγαίνει στον εμπορικό στίβο έχοντας ήδη έναν μικρό μύθο συνδεδεμένο με το όνομά της.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τη νέα χωμάτινη γκάμα που έδειξε στην EICMA η ΖΧΜΟΤΟ.

zxmoto 450 rally

Εκεί λοιπόν η κινέζικη εταιρεία έδειξε τις δύο νέες της μονοκύλινδρες ΜΧ450 και ΜΧ250, αλλά και την αγωνιστική 450 Rally, ενώ από την αρχή του Μάη αποκαλύφθηκε στην Κίνα η motocross μοτοσυκλέτα των 250 κυβικών, έτοιμη για την αγορά με τιμή και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η ΜΧ250 φορά έναν υγρόψυκτο τετραβάλβιδο μονοκύλινδρο 249,9 cc με υψηλή σχέση συμπίεσης 13.9:1 και απόδοση 40 hp στις 12.500 rpm και 2,8 kgm στις 9.500 rpm, η οποία φιλτράρεται μέσω δύο power modes, Sport και Eco.

zxmoto mx250

Για αυτήν την ΜΧ μοτοσυκλέτα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι απλώς επειδή είναι η πρώτη της off-road οικογένειας της ΖΧΜΟΤΟ που βγαίνει στην αγορά – με τιμή 29.800 γιουάν στην Κίνα, ή περίπου 3.750 ευρώ (ισοτιμία 14/5/2026) – αλλά και γιατί σύντομα θα τη δούμε σε δράση στο κορυφαίο επίπεδο.

Η ΖΧΜΟΤΟ σχεδιάζει να τρέξει φέτος την ΜΧ250 εκτάκτως σε αγώνα MXGP και βολικότατα το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος έχει το ιδανικό Grand Prix για την περίσταση: 13 Σεπτεμβρίου στη Σαγκάη, Κίνα.

Λίγους μήνες αργότερα ο Xue θα είναι προσωπικά παρών στη Σαουδική Αραβία για το Dakar Rally 2027, στο οποίο η 450 Rally θα αγωνιστεί κανονικότατα.

Καθώς στο μεταξύ περιμένουμε και την ΜΧ450 να βγει στην αγορά, δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να προβλέψει πως σύντομα, ίσως και από το 2027, η ΖΧΜΟΤΟ θα διεκδικήσει τη μόνιμη θέση της στα παγκόσμια off-road πρωταθλήματα, όπως ακριβώς έκανε και με τη supersport μοτοσυκλέτα της.

Ετικέτες